Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napuchnięta

3 dniowa głódówka potem dieta warzywyno owocowa :)

Polecane posty

Gość napuchnięta

wyrosły mi takie fałdy że nei da się zaruszowanć ubraniem dlatego od dzisiaj głodówka 3 dniowa ( za ok. 3 dni widzę się ze znajomymi) potem owocowo warzywnie właśnie wypiłam 2 herbaty z pokrzywy z cytryna, na drugie śniadanie wypije z dzikiej roży ( bez cykru oczywiście :) )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość napuchnięta
ktoś chętny do wspólnej głodówki 3 dniowej??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak, tak,
zrób sobie miejsce w brzuchu, żeby się zaraz potem rzucić na żarcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość napuchnięta
spokojna głowa obżarłam się na święta jak chora swinia i spokojnie wytrzmyam teraz 3 dni a poźniej bez obżerania :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zew ryczacej gesi
a wiesz jakie sa objawy jak sie głoduje na wychodza wszystkie przebyte i utajone choroby toksyny wychodza do krwi oczywiscie jak masz watrobe chora

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zew ryczacej gesi
Najtrudniejszym okresem kuracji warzywno - owocowej jest kilka pierwszych dni, kiedy to następuje przestawienie przemian na tory spalania. Niekiedy odczuwa się osłabienie, głód, ból głowy. Do krwi uwalniają się rozpuszczalne w tłuszczu toksyny (pestycydy, leki). Jeżeli nie przerywa się kuracji, to po 2 3 dniach wszystkie dolegliwości ustępują. Ważnym problemem są wypróżnienia, gdyż szereg przykrych objawów, jak uczucie osłabienia czy głodu, wtedy ustąpią. Jako pierwszy znak poprawy pojawia się lepszy sen, pogodniejszy nastrój i niespotykana dotąd chęć do pracy. Zwiększa się tolerancja wysiłku, zmniejszają się bóle wieńcowe, stawowe, chromanie, stopy stają się cieplejsze, przebarwienia troficzne skóry cofają się, ustępują obrzęki, pojawia się wielomocz. Pot i mocz przybierają przykry zapach, zaś stolec traci przykrą woń. Dieta warzywno - owocowa dostarcza zaledwie 400 kcal (a dieta zwykła ok. 2000 kcal), co przywraca komórkom wrażliwość na insulinę. Obniża się wówczas stężenie insuliny we krwi, zmniejsza się zwrotne wchłanianie sodu w nerkach (dane z piśmiennictwa), co doprowadza do ustępowania wszystkich chorób należących do zespołu X. Normalizacja ciśnienia, podobnie, jak cofanie się cukrzycy, choroby wieńcowej następują samoistnie. Należy wówczas stopniowo odstawiać leki, gdyż w przeciwnym razie dojdzie do szeregu ubocznych objawów polekowych, np. po Verospironie - może pojawić się obrzęk gruczołów piersiowych, po moczopędnym Furosemidzie - mogą wystąpić zaburzenia elektrolitowe i lipidowe, po naparstnicy - nudności, zaburzenia rytmu, po Encortonie - nasilenie trądziku, ciśnienia, po insulinie - niedocukrzenie itd. Leki należy redukować pod kontrolą lekarza. W czasie kuracji mogą występować tzw. kryzysy ozdrowieńcze w postaci nasilenia niektórych dolegliwości, które były w przeszłości, np. pojawia się ból stopy, która była złamana przed wielu laty, szum w uszach z wieku dziecięcego, kiedy ktoś chorował na zapalenie uszu, zawroty głowy analogicznie jak wówczas, kiedy przebył wstrząs mózgu, obrzęk dziąseł, bóle stawów, niedokrwistość, itp. Te objawy zwykle ustępują samoistnie. Zdarza się, że po spożyciu mięsa ustępują kryzysy ozdrowieńcze (analogicznie jak u narkomanów ustępują objawy pod wpływem narkotyku). Procesy regeneracyjne zwyrodniałych kości i stawów trwają najdłużej, bo od kilku miesięcy do kilku lat. Zaobserwowano cofanie się przykurczów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zew ryczacej gesi
stawów w chorobie zwyrodnieniowej i reumatoidalnym zapaleniu stawów, już po 6 tygodniach diety. W czasie diety ustępuje stłuszczenie wątroby, żółć zawiera więcej kwasów żółciowych (antykamiczna), poprawia się trawienie. Z moczem obficie wydalają się sole (piasek). Nie zaobserwowano ubocznych działań diety, poza osłabieniem. W moczu pojawia się przejściowo aceton, który znika po wypiciu roztworu miodu lub spożyciu słodkich owo Na podstawie badań własnych zaobserwowano, że w czasie diety warzywno owocowej: a) utrata wagi jest proporcjonalna do wagi wyjściowej: im wyższa waga wyjściowa, tym większa jej utrata. Szczupli chudną po 2 tygodniach średnio 3- -4 kg, a otyli 4-6 kg. Pacjenci z nadwagą chudną po 4 tygodniach - 8 kg, a po 6 tygodniach diety - 12 kg. Większa jest utrata wagi na dobę na początku diety i wynosi 0,48 kg, zaś po 4 tygodniach 0,4 kg, a po 6 tygodniach - tylko 0,28 kg; b) u pacjentów z chorobą niedokrwienną serca poziom cholesterolu całkowitego obniża się po 6 tygodniach diety o 23%, LDL o 13%, trójglicerydów o 67%, zaś cholesterolu HDL początkowo obniża się, a po 6 tygodniach wzrasta o 32%, co odpowiada przywróceniu gospodarki lipidowej do normy; c) w przypadku przewlekłych infekcji bakteryjnych może wystąpić gorączka (ok. 4 dnia diety), która ulegnie samoistnej normalizacji po 4 -6 dniach; d) odczyn OB jeśli był wysoki ulegnie obniżeniu już po kilku dniach diety. W chorobach zapalnych OB po kilku dniach kuracji przejściowo podwyższa się, a następnie obniża; e) poziom krążących kompleksów immunologicznych zachowuje się analogicznie jak OB: jeśli był wysoki - obniży się, zaś niski przejściowo wzrośnie, a następnie obniży się (samoczyszczanie organizmu); f) w przewlekłych zapaleniach wątroby podwyższona wyjściowo aktywność transaminaz oraz auto przeciwciał ulega obniżeniu już po kilku tygodniach diety; g) dieta pozwala na zmniejszenie (albo odstawienie) leków. Przykładowo: obniżenie dawki przyjmowanych przewlekle hormonów sterydowych nie wywoła zaostrzenia objawów choroby pierwotnej (astma, reumatoidalne zapalenie stawów, zapalenie wątroby), co najczęściej jest niemożliwe na diecie normalnej; h) powrót do poprzednio stosowanej diety mięsnej u pacjentów po kuracji jarzynowej powoduje 10 nawrót chorób wyjściowych. Nie wskazane jest stosowanie tego rodzaju diety u kobiet w ciąży, w zaawansowanych chorobach wyniszczających jak: nowotwory, nadczynność tarczycy, w okresie przed operacją

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zew ryczacej gesi
4. Przepisy diety warzywno-owocowej 1) Zestawy surówek: - sałata, szczypior, koper, pomidor, seler naciowy, tarte jabłko, ogórek kiszony - wymieszać z wodą od kiszonych ogórków, przyprawić zielem estragonu; - marchew, seler, jabłko i sok z cytryny; - marchew, jabłko, kapusta, cebula skropione kwasem mlekowym; - marchew, jabłko; - kapusta kiszona, cebula, lub szczypiorek, jabłko; - burak gotowany, jabłko, cebula, sok z cytryny; - kapusta kiszona, cebula, lub szczypiorek, jabłko; - burak gotowany, jabłko, cebula, sok z cytryny; - kapusta kiszona, marchew, jabłko, szczypiorek; - ogórki kiszone, cebula; - sałata z cytryną; - kapusta biała (sparzona wrzątkiem) z jabłkiem, cytryną. 2) Zestaw soków: - marchew, jabłka; - marchew, burak; - marchew, seler, pietruszka; - seler, dynia, jabłka; - pomidor, marchew, szpinak; - pokrzywa, jabłka; - kapusta, pietruszka zielona, marchew, jabłka itp. 3) Przepisy na inne dania: - Zupa jarzynowa: marchew, seler, pietruszkę, por, cebulę pokroić i ugotować dodając pod koniec łyżkę koperku i sól. Można zupę zmiksować, dodać majeranku, czosnku lub bazylii. Na bazie zupy jarzynowej można ugotować barszcz, zupę ogórkową, pomidorową, kalafiorową, szczawiową, kapuśniak itp. - Zupa z papryką: ugotować pokrojone jarzyny: paprykę, cebulę, czosnek, marchew, pomidory, seler, por, pietruszkę, kapustę. Przyprawić solą i pieprzem. Uwaga! Do zup nie dodawać mleka, śmietany ani tłuszczu. - Bigos jarski: zalać wrzątkiem pokrojoną kapustę świeżą, lub kiszoną z cebulą i po 20 min dodać pokrojone jabłka, przecier pomidorowy. Przyprawić kminkiem, majerankiem, liściem laurowym i solą. - Leczo: pokrojoną cebulę ugotować w małej ilości wody, dodać surową paprykę, przecier pomidorowy i gotować do miękkości. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem. - Leczo inne: do rozgotowanej cebuli dodać kabaczek lub dynię i surową paprykę oraz przecier pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem. - Dynia: pokroić na plastry, ugotować na parze, posypać solą, natką. - Marchew: ugotować na parze, posypać koperkiem i solą. - Burak gotowany: podać w plastrach na ciepło. - Kalafior lub kapusta włoska - ugotować w osolonej wodzie. - Sok z buraków kiszonych: 1 kg buraków, 2 1 wody, 3 ząbki czosnku, 1,5 1yżeczki soli szarej, 2 łyżeczki cukru, skórka z chleba razowego. Po 3 dniach można pić na surowo lub używać do barszczu. - Jabłka pieczone w folii. - Mus jabłkowy: ugotować w małej ilości wody pokrojone jabłka i przetrzeć przez sito.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zew ryczacej gesi
Post stanowi formę ekspiacji za naruszoną sprawiedliwość. Apeluje ona do umysłu i serca. Prowadzi do zrozumienia głodnych, dzielenia się z nimi posiadanym dobrem, pomaga w odzyskiwaniu zdrowia ciała i ducha. O znaczeniu postu uczy Ewangelia i doświadczenie wielu pokoleń. Potwierdza to także współczesna epoka. Mimo wielkich zdobyczy w dziedzinie techniki, tak bardzo ludziom daleko do osiągnięcia prawdziwego pokoju, którego egoistyczna konsumpcja zapewnić nie może wszystko to z ksiazki ewy dąmbrowskiej przywracac zdrowie jedzeniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×