Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rakietka124

Czy mogę dostać zasiłek, zamknęłam firmę...?

Polecane posty

Gość Rakietka124

Witam, prowadziłam działalność przez 6 ostatnich lat. Od 2 lat w firmie fatalnie szło, przez co popadłam w ogromne długi, nie miałam również na ZUS. W końcu stwierdziłam, że już moja sytuacja się nie poprawi a wręcz przeciwnie i postanowiłam zamknąć moją firmę. Dowiadywałam się w UP, że nie przysługuje mi prawo do zasiłku, ponieważ nie opłacałam składek w ZUS. Mam 2 dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym, czy mogę starać się o jakieś pieniądze z miasta lub innej instytucji do czasu, kiedy nie znajdę pracy? Ojciec dzieci płaci mi pieniądze na nie bez zasądzenia sądownego, nie mam problemu żebym musiała się z nim po sądach szarpać. Macie może jakieś pomysły?

Gość Oczywiście że
nie dziwie się że firma padła mając bezmyślną właścicielkę.Jak można dwa lata czekać z zakończeniem działalności???Na co liczyłaś?A ZUS ci nie odpuści,Dwa lata zalegania to jest niezła suma i ciągle rosnące odsetki.Nawet jak zaczniesz pracować to komornik wejdzie ci na dochody.

Gość Rakietka124
Ja tobie nie ubliżam, wiec proszę mnie również nie obrażać. Myślałam, że dam radę wyjść z długów i uda mi się ZUS spłacić w systemie ratalnym. Jak masz zamiar takie głupoty pisać to lepiej tu nie pisz

Gość ewqweqwewqewq
mozesz isc do mopsu, poprosic o zasiłek celowy ok. 400 zł, dofinansowanie do połowy rachunków czy czynszu, obiady w skzole dla dzieci