Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elokwentna1234

INTERNETOWE ZNAJOMOŚCI

Polecane posty

Gość elokwentna1234

Co sądzicie o tego typu znajomościach, poznawaniu się ? :) Ja przez cały czas byłam przeciwna takiemu poznawaniu się, randkowaniu. Strasznie mnie to śmieszyło szczerze mówiąc, bo byłam przekonana że to nie ma sensu... Uważałam, że takie poznawanie ludzi do niczego nie prowadzi i to tylko strata czasu. Wolałam poznawać faceta np. na imprezie. Gdziekolwiek, ale w realnym świecie. No, bo jednak od początku wiemy z kim mamy do czynienia. Nie tworzymy sobie różnych "iluzji" względem danej osoby, wyobrażeń aby potem po prostu się rozczarować. Z jakim skutkiem nie ważne :P Ale przejdę do sedna... Ostatnio zupełnie przez przypadek rozpoczęłam taką wirtualną znajomość z facetem opierającą się tylko na rozmowach przez gg i oczywiście wymianą zdjęcia :) Aż sama sobie się dziwię i pukam w czoło, że tak się w to wciągnęłam w ciągu może 2 tygodni rozmów... Ale pierwszy raz zdarzyło mi się takie coś, aby nie znając osoby w realnym świecie tak się z nim rozumieć, dogadywać. No czuje jakby znała tą osobę z 10 lat ;/ a tym czasem to tylko rozmowy przez internet... W pewnym momencie chciałam to przerwać, bo przecież to tylko internet i to nie ma nic wspólnego z prawdziwym życiem, takie coś nie ma sensu... Dwa dni przerwy i nie daliśmy rady :( Muszą cały czas ucinać po paru godzinach rozmowy, bo chyba cały dzień siedziałabym i rozmawiała ;/ i nie zajmowała się innymi rzeczami :P;/ Oczywiście rzeczywistość to rzeczywistość, ale z żadnym facetem tak mi się nie rozmawiało nawet w realnym życiu. Odpowiada mi on w tak wielu kwestiach, że aż się boje i wtedy chce to zakończyć. Czy uważacie, że takie znajomości nie mają sensu i lepiej nie wciągać się w to ?? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ?? :)

Gość fyfghfg
ja bym sie z nim jak najszybciej spotkala :) jesli oczywiscie mieszkacie w miare blisko siebie ;P po co czekac jesli opisujesz ze tak dobrze sie z nim dogadujesz? pozostalo miec nadzieje ze tak tez bedzie w prawdziwym zyciu;) internet jest zdradliwy ale fajnych ludzie nawet milosc mozna spotkac wszedzie ;)

Gość liliannnna
tez bym sie z nim spotkala;]]]

Gość grana2fronty
maja sens, ale trzeba sie jak napredzej spotkac. 2 tyg rozmow w necie to akuratny czas by isc na spotkaie/randke. ja w ten sposob poznalam cudownych facetow. tzn poznalam wielu, ale 3 byli cudowni i byly zwiazki.

Gość elokwentna1234
Nie mieszkamy aż tak bardzo daleko od siebie. Średnio bym powiedziała... No tak. Niby już coś zostało poruszone w tym temacie.. Ale jednak mam wrażenie, że obydwoje trzymamy się na dystans, bo to internet a z drugiej strony aż ciągnie aby się w końcu zobaczyć tak normalnie ;/ I on w żaden sposób nie jest jakiś nachalny, nie wyczuwam desperacji z Jego strony żeby np. wyrwać kogoś przez internet bo jest wolny. I to strasznie mi się spodobało, bo może nie włazi w d*pe ? :P tylko po to, bo może coś być... a jednak z drugiej strony cała Jego osobowość (której ja głupia nie znam -.-) sprawia że staje się jakimś moim durnym ideałem ;/ Nie wiem co się ze mną stało, a przecież jeszcze jakiś czas z temu śmiałam się z portali, czatów itp. do poznawania nowych ludzi. Masakra ;/ Wypowie się ktoś ? Kto może ma takie znajomości na swoim koncie ? :)

Gość jkhkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
w takich sytuacjach najlepiej sie spotkac od razu!jak najszybciej ;-) szkoda czasu bo moze przerodzi sie to w cos naprawde pieknego sam internet niczego nie skresla ;p moze co najwyzej pomoc aby dwie osoby sie spotkaly gdzie w normalnym zyciu nie byloby im to dane ;-)

Gość elokwentna1234
grana2fronty I nie żałujesz tego ? Że np. tracisz czas na takie znajomości ? Bo internet to trochę taka ruletka.. Nie wiesz co się trafi :P

Gość dzidzia4543654
spotkaj sie z nim:)):)

Gość mikifdfMiki
spotykacie sie z nimi a potem gwalty i placza wielce skrzywdzone!!

Gość onatujestitanczydlamnie
mikifdfMiki puknij sie w glowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Internet to takie samo dobre miejsce do zawierania znajomości jak każde inne ;) Poznałam tam wielu przyjaciół i narzeczonego. Jestem za to przeciwna prowadzeniu konwersacji wirtualnych przez wiele miesięcy bo jak dochodzi do spotkania można się porządnie rozczarować. Dobrze pogadać kilka dni i spotkać się.

Gość grana2fronty
jak mam zalowac? z jednym facetem bylam 1,5 roku, z drugim 3 lata i teraz z tym trzeciem od kwietnia 2012 jestem.

Gość nikosdyzmaaa
przez internet to mozna spotkac tylko ruchaczy i nieudacznikow a nie narzeczonego hahahahahaa ;DDD jakie bajki

W rzeczywistości spotkasz tyle samo ruchaczy i nieudaczników. W sieci siedzą tacy sami ludzie jakich widzimy na co dzień. Większość średniaków ale są perełki.

Gość nikosdyzmaaa
tak tak ;d powies to samo jak cie rzuci gdy mu dasz hahahaha ;ddd

Już dawno dałam a za 2 miesiące ślub :classic_cool:. Mamy własną markę na rynku IT więc oprócz miłości interesy też nas wiążą i zajebiście nam to wychodzi.

Gość nikosdyzmaaa
a potem tak jak ciebie ruchnie inna z jakiegos czatu ;p;d gdy tylko mu sie znudzisz;d

Gość ncfsjoncoiw
Autorko a po ile macie lat - Ty i Twoj internetowy kolega ?;)

Gość elokwentna1234
Jesteśmy młodzi. Ja 19 on 24.

Tak. Mam i z tego miejsca chciałabym pozdrowić Endrju z ESKI! Poznaliśmy się w sieci byłam wtegy bardzo chora a on dzwonił codziennie-super facet! Mam z goła inne poglądy niż Ty autorko. W sieci poznałam więcej ludzi niż w tzw. realu. Nie mogłabym spotykać i ułożyć sobie życie z kolegą z liceum czy jeszcze dalej podstawówki;) to tak jakby rodzeństwo.

Gość grana2fronty
E, my jestesmy po 30.:)

A skąd pomysł na to, że poznaliśmy się na czacie ? :classic_cool:. Skoro Ty wchodzisz w takie miejsca to dziwisz się, że poznajesz samych bęcwałów?

Gość LODDZIKA CHCEEE
eeeeeeeeeeeeeeee to swiat stoi przed wami otworem cale zycie przed wami xD w tym wieku autorko mozna przebierac wybierac ile sie podoba probowac umawiac co tylko chcesz ;p

Gość Harry Redknapp
Imprezy to gówno, tam chodzą ruchacze. W necie trzeba wyczaić kto to i szybko sie spotkać, bo niektorzy tak latami potrafia pisac i nic więcej.

Gość nikosdyzmaaa
podalem tylko przyklad a to nie zmienia faktu ze to nie jest miejsce na powazne znajmosci jedynie jednorazowe przygody to moze jeszcze!!

Gość nikosdyzmaaa
i nie wchodze na czat pani zakochana!!!!

Mądralo, jestem informatykiem a mój facet też i poznaliśmy się na forum informatycznym, Można powiedzieć, że w pracy :classic_cool:. Na czatach można się jedynie pośmiać z ludzi.

Gość elokwentna1234
No ja wiem, że wszędzie można spotkać takiego przysłowiowego ruchacza czy innego cwaniaka. Nie tylko w internecie. To nie tak, że jestem negatywnie nastawiona do zawierania znajomości z internetu. Chociaż jeszcze niedawno byłam... nabijałam się z czegoś takiego, a teraz sama mam właśnie wrażenie, że trafiłam na strasznie fajnego faceta. No, ale to tylko wrażenie bo przecież nie widzieliśmy się. No, ale nic nie poradzę na to że mam strasznie pozytywne odczucia co do Niego. Chociaż próbuje na siłę tak nie myśleć, bo jak w necie można kogoś NAPRAWDĘ fajnego poznać.. Takie mam dziwne nastawienie do tego ;/ Niecałe 2 tygodnie rozmawiamy no i chyba to wystarczy aby stanąć twarzą w twarz :):P

No pewnie, że wystarczy. Umów się z nim. Co Ci szkodzi. Zobaczysz jak Ci się z nim rozmawiasz w rzeczywistości i ocenisz ;) Przecież do kolejnych spotkań nikt Cię nie zmusi. Tylko umów się w jakimś publicznym miejscu.

Gość nikosdyzmaaa
hahahahahaha posmiac to sie mozna z takich naiwnych bab jak ty;d skoro nie masz nic przeciwko takiemu poznawaniu to czemu uwazasz ze na czacie mozna sie posmiac? moze tam tez siedza normalni hipokrytko!!!