Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Limonka123

brak tętna w 6 tygodniu od miesiączki

Polecane posty

Gość Limonka123

witam! byłam dzisiaj u lekarza i dowiedziałam się że mam mały pęcherzyk ma 5,9mm i że nie ma tętna miesiączkę miałam 20 listopada a owulację 8 grudnia (robiłam testy owulacyjne ) tak więc owulacja była w 19 dniu cyklu czy jest więc szansa że za tydzień będzie już widać tętno ? czy ciąża może być młodsza?

Gość Limonka123
ktoś pomoże ?

Gość własnie tak
przepraszam za ciekawaość, ale czy robiłaś może testy domowe na ciąże ?

Gość Limonka123
robiłam zwykły test i z krwi też

Gość oj tam,oj tam;-)
Z doświadczenia wiem,że te testy nie sa super dokładne. Rano na usg wyszło,że już po owulce a test był pozytywny dopiero w południe. Zatem-nic straconego;-) może owulka jednak nieco sie spóźniła-tym bardziej,że to długi cykl był. Serduszko powinno już słychac ok 21 dnia po zapłodnieniu,a stosunek,owulacja i zapłodnienie to 3różne sprawy;-) życze wszystkiego naj.

Gość wychodzi ze jest w OM
w 6 tyg.ale opóźniona owulacja to w 5 więc nie wiem po co tak wczesnie polazłaś do gina- chyba po to zeby zakłądac histeryczne tematy ! serce pokazuje się pod konieć 6 tyg !wbij to sobie raz na zawsze do głowy !!!

Gość Limonka123
coś tam wypytywałam ale powiedział żeby nie tracić nadziei ale że różnie to bywa

Gość własnie tak
A co do Twojego problemu. Tętno powinno się pojawić w jakimś 5 tyg jednak nie jest tak zawsze. Jest możliwe, że się jeszcze pojawi i życze Ci tego z całego serca ;)) Musisz powtórzyć wizytę i nie tracić nadzieji. Czasami się tak po prostu zdarza a wszystko jest potem dobrze ;)

Gość do Fajnie Być Ciężarną
im więcej postów twoich się czytam tym bardziej można wątpić w to czy aby na pewno jesteś w ciąży ! Najpierw powaliłaś tekstem o zagnieżdżaniu ciąży w jajniku a teraz o słuchaniu tętna 25 tc a wcześniej to nie wiesz....żałosna jesteś !! Pojęcia nie masz jak rozwija się zarodek i że oprócz słuchania bicia serca to w 7tc widzi się akcje serca na monitorze USG!

Gość Limonka123
a czy któraś z was miała taką sytuację że nie było nic widać a tydzień później maluch już był widoczny ?

Gość Limonka123
dzięki za wpisy mam nadzieję że będzie dobrze i faktycznie jeszcze jest za wczas

Gość Limonka123
fajnie być ciężarną następną wizytę mam za tydzień w środę 9 stycznia

Gość do Fajnie Być Ciężarną
niestety Ty nie masz żadnego poziomu dlatego całe dnie spędzasz na kafeterii ... ale żebys jeszcze jakieś mądre rzeczy wynosiła z tego forum ...aczkolwiek już widzę że jednak się dowiedziałaś jak to jest z bijącym sercem-pewnie wujek google pomógł hehe

do do fajniebycciezarna za wysokie loty jak dla ciebie i widac kto cale dnie przesiaduje, skoro czytasz oje wszystkie wypowiedzi, to moja ostatnia wiadomosc do ciebie bo jak podkreslalam znizac sie do twojego poziomu nie zamierzam :) bo lezeć mi się jakoś nie chce...

Gość Limonka123
tak robiłam 2 razy badanie bety hcg pierwszy wynik 350 a drugi 1750

nie wiem po jakim czasie robiłaś i nie pamiętam już jaki jest przyrost na ile ale jak rośnie to dobrze :) mi lekarka kazała zrobić 2-na tej podstawie wiedziała, czy się dobrze rozwija :)

Ja w drugiej ciąży poszłam (wg miesiączki) w 6 tyg, pęcherzyk był za mały. Umówiłam się dwa tyg. później. Wtedy już było serduszko. Ciąża była 2 tyg młodsza bo owulacja się przesunęła.

a miałaś jak badane tętno? tym aparacikiem czy przez usg? Moja koleżanka nie wiem od którego ale dużo wcześniej niż ja miała słuchane tętno, ja miałam cały czas oglądane na usg.

Ja słuchałam serca normalnie przez usg. Lekarka porobiła wszystkie badania i włączała głos, żeby posłuchać jak serce bije. W obu ciążach robiła to zaraz jak serce zabiło.

Gość z metra cięta i walnięta
Fajnie być ciężarną chyba chodzi o ktg. Autorko poczekaj spokojnie do następnej wizyty.

Gość beta przyrasta bardzo dobrze
więc na pewno wszystko jest ok ja byłam w 42 dc na usg, a owulację miałam wtedy w 17 dc, czyli dokładnie taka sama sytuacja jak u Ciebie, bo Ty miałaś w 19 dc, a teraz jesteś w 44dc i u mnie widać było tylko echo serca i widział je lekarz z doktoratem, a stażystka nie widziała (badanie miałam robione na Klinikach we Wrocławiu) 10 dni później bijące serce widoczne było jak na dłoni;) poczekaj tydzień i na pewno będzie już bijące serduszko:) powodzenia:)

Gość Limonka123
tak się boję ale mam nadzieję że za tydzień będzie już widoczne serduszko jutro i w poniedziałek zrobię sobie betę jak będzie ładnie przyrastać to się trochę uspokoić

Gość hdsjkafhjkfh
FajnieByćCiężarną "co do tętna ja miałam słuchane od 24 tc... więc nie wiem jak to jest wcześniej. Dlaczego nie wypytałaś dokładnie lekarza?" po czym pisze "ja widziałam serduszko w 8tc(skończonym), ale wcześniejszą wizyte miałam w 5tc(skończonym)" aha nie wie jak to jest wcześniej ale wie ...no ciekawe :D a tutaj powala na łopatki imbecylizm "a miałaś jak badane tętno? tym aparacikiem czy przez usg? Moja koleżanka nie wiem od którego ale dużo wcześniej niż ja miała słuchane tętno, ja miałam cały czas oglądane na usg" Brak rozumienia tekstu czytanego jak ty dziecko wychowasz małolacie

z metra cięta i walnięta wiem właśnie jak wygląda ktg, ale czy ten aparacik też jest nazywany ktg nie jestem pewna :) dlatego pisze, tak żeby każdy zrozumiał o co mi chodzi, ponieważ wole nie nazwać niż nazwać błędnie :)

Gość U mnie ciąże
było widać dopiero w 7tygodniu, wczesniej nie było nawet pęcherzyka. Fajnie być ciężarną- dopiero od 24 tc miałaś słuchane tętno?Chryste Panie! To wcześniej nie słyszałaś bijącego serduszka przez USG?"Tym aparacikiem"?"rzeczywiście słuchają dopiero od 24 tc i chyba o KTG Ci chodziło. Jaka ty tępa jesteś no sory ale chodzisz do lekarza a nic nie wiesz. Poczytaj sobie jakieś czasopisma o ciąży a nie pir*** trzy po trzy na każdym temacie nie mając o czymś pojęcia. Młoda może i jesteś ale jak już zaliczyłaś tą wpadkę to chociaż zainteresuj się bardziej rozwojem płodu.