Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co teraz!

dziewczyny ratunku co robić!

Polecane posty

Gość oczywiscie, ze
ja nie sieje zametu, moj gin byl bardzo stanowczy co do szkodliwosci takich badan bez powodu, wiekszosc moich kolezanek bylo prowadzonych w ciazy tak jak ja, moze to zalezy od kraju, nie mieszkam w Polsce. Usg mialam na kazdej wizycie .

Gość co teraz!
Oj mi się tak pierwszy raz zdażyło po tym badaniu dlatego się przestraszyłam:(:( Sorki za temat ale bardzo mi pomogłyscie

Gość aaaaahaaaaa1234
trzeba bylo napisac ze zwykle się nie bada wziernikiem a nie ze oczywiscie ze się nie bada. Są takie sytuaacje, ze badanie wziernikiem bardziej pomoze niz zaszkodzi

Gość oczywiscie, ze
wydawalo mi sie, ze to logiczne , ze jak sa uplawy i bol czy pieczenie to trzeba zbadac, a jak sie nic sie nie dzieje, to po co tam zagladac ;) Dlatego napisalam, ze sie nia bada - nie bada sie na KAZDEJ wzycie, tylko w razie KONIECZNOSCI. Autorka, jak zrozumialam ,byla na zwyklym badaniu kontrolnym , nie miala zadnych problemow

Gość aaaaahaaaaa1234
wedlug twojego toku myslenia nie powinnam do 28 roku zycia (wtedy zaszlam w ciaze) nie byc badana ginekologicznie, a po co autorka mialaby pisac o jakis uplawach (czesto się zdarzajacych w ciązy zresztą) skoro jej chodzilo o strach zwiazany z plamieniem po badaniu?

Gość oczywiscie, ze
o matko! dziewczyno, mysl troche! piszemy o sytuacji kobiety w ciazy! wtedy- w ciazy - nie przeprowadza sie badania z wziernikiem gdy nie ma takiej potrzeby, gdy nie jestesmy w ciazy badanie z wziernikim jest normalnie na kazdej wizycie. Dlaczego mialaby pisac o uplawach ? bo to bylby powod tego badania z wziernikiem, jesli takiego powodu nie ma, to ja bym sie takiemu badaniu po postu nie poddala, nie ma powodu narazac dziewczyny na niepotrzebny stres zwiazany wlasnie z tym, ze pochwa jest o wiele bardziej wrazliwa i takie badanie moze doprowadzic do krwawienia, co walsnie sie autorce przytrafilo

Gość aaakkkkkkkk111111
łooo jezu nie podniecaj sie tak, przeczytaj wszystko jeszcze raz i sobie przemysl tępa krowo

Gość Paulina :)
Przeczytałam ten wątek. Po co ta nie potrzebna wymiana zdań. Ja jestem w 21 tyg. Mój gin też nie bada mnie wziernikiem, bo mówił, że można by naruszyć szyjkę. Na każdej wizycie robi mi usg dopochwowo i od 19 tyg na brzuchu i dodatkowo bada mnie ręką i sprawdza macicę, szyjkę i śluz. Ja mu ufam w 100% i nie będę oczerniać innych lekarzy. Autorko!!! Jeśli kiedykolwiek nie po badaniu, ani nie po stosuku pojawiły by ci się brązowe upławy- jedź do lekarza czy na pogotowie. To bardzo ważne. Ja też miałam upławy i brałam luteinę dopochwowo na początku ciąży.

Gość co teraz!
pojawiło się tylko po tym badaniu ok 2 godzin teraz jest normalny śluz jak przed:-) dziewczyny po co taka ostra wymiana zdań:(

Gość oczywiscie, ze
aaakkkkkkkk111111 łooo jezu nie podniecaj sie tak, przeczytaj wszystko jeszcze raz i sobie przemysl tępa krowo No tak, skonczyly sie argumenty , zaczely sie wyzwiska, poziom z rynsztoka! Nie poradze Ci, abys tez sobie przemyslala, bo to bedzie dla Ciebie zbyt trudne.

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej