Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdsjdsjdksajdksajdksajdksajdk

działa u Was w przychodniach nowy system eWUŚ?

Polecane posty

tak jak w temacie??

Gość kasia mamunia....
w Krakowie w mojej osiedlowej przychodni działa.

Gość u nas nie działa
A raczej pojawiają się błędy. dziś byłam u lekarza z dzieckiem i...ja wyskoczyłam na czerwono jako nieubezpieczona,a mój 6latek miał swoje własne ubezpieczenie...a ponoć powinien wyskoczyć przy mnie. Na szczęście nie wiedziałam,że coś takiego wprowadzili i mialam rmua.

pytam bo niedługo bilans dwulatka, a moja córka jest wpisana do ubezpieczenia mojej mamay(babci) w przychodni okazywałam zawsze taki druk z zusu ze mala jest wpisana do ubezpieczenia z tytulu emerytury mojej mamy..... czy w takim przypadku jak sie teraz pesel ma podawac to co wystarczy pesel corki, mojej mamy jako babci czy jak????

jdsjdsjdksajdksajdksajdksajdk --> Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, ale jeżeli chodzi o osoby niepełnoletnie to i tak muszą Cię przyjąć czy to bilans, czy choroba czy szczepienie. Do 18 roku życia jest się ubezpieczonym ustawowo. Czyli nawet jeżeli taka osoba jest nie ubezpieczona to należy Jej się to samo co ubezpieczonym tylko w jednym wypadku płaci NFZ a w inny fundusz państwa. Tak czy tak nie mogą Cię odesłać z kwitkiem.

Gość eee??????
nie byłam jeszcze u lekarza po nowym roku. co do ubezpieczenia to lepiej weź ze sobą tak na wszelki wypadek to zgłoszenie do zusu. endessly teoretycznie masz rację a praktycznie jak to u nas w polsce odeślą z kwitkiem-no chyba ze podpisze zgodę na wystawienie faktury jeśli w ciągu 7 dni nie dostarczy potwierdzenia. jak już system będzie działał pełną parą to może wreszcie nie trzeba będzie udowadniać że się nie jest wielbłądem.

Endlessly teoretycznie masz rację, ale dla NFZ jest bardzo ważne, czy dziecko jest ubezpieczone przez kogoś z rodziny czy leczenie będzie finansowane z budżetu państwa (co dot właśnie dzieci nieubezpieczonych) Całkiem inaczej się te osoby rozlicza i ważny jest dowód ubezpieczenia.

Gość u nas tez dziala
dziala