Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jeszcze sie odezwaaa?

zlozylam aplikacje o prace do pewnej firmy 21 grudnia.

Polecane posty

Gość czy jeszcze sie odezwaaa?

ktos moze wie, jak to dziala w anglii. zlozylam podanie o prace do duzej,miedzyanrodowej firmy 21 grudnia. Deadline jest 14 stycznia,zastanawiam sie czy sie jeszcze odezwa czy juz nie. czy powinnam czekac do powiedzmy konca stycznia z nadzieja,ze moze mnie zaprosza na interview? 2 tyg temu mialam interview i zaproszono mnie na nie 3 dni po wyslaniu CV.

no ale piszesz ze deadline jest 14 stycznia wiec wtedy pewnie dopiero zaczynaja rekrutacje.

Gość zimowa kurtka
Jesli jest to duza firma to rekrutacja moze potrwac. Ja zaczelam prace prawie 3 miesiace odkad aplikowalam, na pierwsze interview czekalam 3 tygodnie. Oficjalny proces reksrutacji w mojej firmie to 12 tygodni. Jesli deadline jest 14 stycznia to moga dopiero wtedy zaczac rozpatrywac cv, wiec sie nie martw.

To chyba proste jest - skoro deadline jest do 14 stycznia to znaczy ze ludzie aplikacje mogą do 14 składać , a po 14 bedą dopiero rozpatrywać aplikacje , odezwać sie mogą pod koniec stycznia .

Gość czy jeszcze sie odezwaaaa?
dzieki. wiem.ze troche glupie.pytanie ale to dopierp 2 raz kiedy szukam tu pracy.a deadline to tej firmy w ktorej.mialam interview byl 2 tyg.PO moim interview.dlatego sie pytam.

z mojego doswiadczenia - im bardziej im pasujesz tym szybciej sie odzywaja - ale tydzien czy trzy nie przesadza sprawy, moja ostatnia prace mialam w trybie ekspresowym - wyslanie CV - odp w zasadzie w nast dzien roboczy (pamietam ze wrocilam wtedy z weekendu;-) i potem szczegoly ustalane co do spotkania i warunkow (dodam ze moj pracodawca "nie mieszka" w PL)

Gość zimowa kurtka
Nie zgodzilabym sie z tym, u nas wszystko musi przejsc przez HR i to w sumie zalezy od nich ile to potrwa. U mnie nawet jak kogos bardzo chca to moze sie to ciagnac niestety, bo mamy powolne HR.

powolne HRy czy procedury?;-) generalnie chodzilo mi o to ze szybko si odzywaja - ale procdura potem troche trwa, ale byw aroznie

Gość zimowa kurtka
Powolne HR. To oni dzwonia do osob, ktorym firma chce zaoferowac prace, albo ktore sa zaproszone na interwiev. Tylko ze firma zatrudnia prawie 17000 ludzi, a HR jest niestety jedno.