Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalinaMZK

jaki syrop na uspokojenie dla 15 mies dziecka?

Polecane posty

Gość michalinaMZK

ktos mi moze pomóc? codziennie usypiam dziecko i zanim zasnie mijają 2 h . juz nie mam sil .godz 22 a ona sie smieje i sie chce bawic

Gość trzepnij się w łeb
Jaki syrop?!!!może lepiej setę albo od razu gandzię? jaki dziecko ma plan dnia? o której wstaje, ile śpi w dzień,w co się bawi?

Gość lubie takieostre
kobiety, które od razu każą każdemu trzepać się w łeb, he he ;-) Autorko, nie pocieszę się, mój trzylatek do tej pory potrafi zasypiać o 2, 3 rano...

Gość trzepnij się w łeb
I co w związku z tym uzależniasz go od leków uspokajających? Mój ma 3lata i chodzi spać wtedy kiedy my-jeśli śpi w dzień i o 18 jeśli nie śpi. więc pytam co te wasze dzieci robią w ciągu dnia? i jeśli o 2-3 chodzi spać to ile śpi na dobę? 4-5h czy może odsypia to w dzień?

Gość Ale mam strachaaa
Oczywiście jest cos takiego - melisa w syropku -mnie poleciła to znajoma aptekarka (matka 3l. synka) polecam :) Taka ma zieloną etykietkę

Polecam długie spacery, plac zabaw, piłkę,skoczka i wszelkie zabawy gdzie dziecko musi spalić dużo energii. Lepsze to milion razy niż chemia.

Gość michalinaMZK
ona sie nie nudzi bo nie ma na to czasu. co chwile sie bawimy z nią w co innego. wiec nie piszcie ze ma za mało.

Gość Nina211
Może jeszcze obuchem w łeb :o co za idiotka :o

Skąd się biorą takie głupie matki na tym forum? Jak nie kaftany bezpieczeństwa to syropy na uspokojenie :o

Gość A czy to ważne
A ja tym wszystkim mamom które twierdzą że nie podaje się syropków na uspokojenie zafundowałabym 2 tygodnie zarwanych nocy do tego na codzień 10h harówy i do tego 5h z dzieckiem na dworze by się wyszalało, a później tutaj się wypowiadać Panienki, co poniektore to zapewne w swym życiu rączek pracą nie skalały. ...

Gość gość
Hydroxyzyna z syropie--dla mamusi oczywiście.

Gość gość
jakby sobie Panie które mają dzieci z zaburzeniami snu spróbowały tak żyć to by pochamowały trochę swoje wypowiedzi! moja córka akurat cierpi na zaburzenia snu i mamy dla niej syrop profilaktin emocje zapisany przez lekarza. 4 ml przed snem. jest na naturalnych składnikach.

Gość gość
Hydroxyzyna nie działa :D mój dostawał przeciwhistaminowo , lekarz kazał własnie podawać na noc, że niby usypiająco działa .... jasne :D chyba rozbawiająco :D

Gość gość
Jednak jakoś raźniej usłyszeć ze to nie ewenement. Moja jak w 2h zaśnie to święto. Czasem chce się bawić, ale zazwyczaj płacze i złości się. Chodzimy na basen, rytmikę, długie spacery, żeby się zmęczyła, ale rzadko jeśli wogóle daje to jakikolwiek skutek. Czasem śpi w dzień a czasem wcale i to też nie ma znaczenia. Pytałam 3 lekarzy i od wszystkich usłyszałam "dzieci w tym wieku miewają takie swoje lęki i może boi się zasypiać" ale nikt nie zaproponował mi żadnego wspomagacza, wiec wspomagam się ja sama i lecę na napojach energetycznych żeby być w stanie jakkolwiek funkcjonować. Najgorsze jest tylko to ze moje dziecko tak strasznie się meczy przy usypianiu (robi wszystko żeby nie zasnąć), a ja w żaden sposób nie potrafię jej pomóc, kiedyś jeszcze działało wzięcie na ręce, położenie się z nią w łóżku, wzięcie w chustę, szum strumienia, śpiew ptaków... Nie zarzekałabym się czy w którymś momencie nie zapytam lekarza o coś wyciszającego na noc, ale wtedy na pewno poproszę o poradę właśnie pediatrę!! Chętnie usłyszę od ekspertek, które każą się "puknąć w łeb" autorce jaki mają złoty środek na usypianie, bo sądzę że mają tylko szczęście do spokojnie zasypiających dzieci.

Gość gość
Tak to jest !!! Nie nauczylas dziecka zasypiania ani rytmu dnia i chcesz podawac coś na uspokojenie. Nie osmieszaj sie i nie krzywdz dziecka ! A co Ty myslisz, ze dzieci ot tak ida sobie spać, jal mamusoa jest zmęczona ? Grzecznie jedzą przy stole i zawsze są posłuszne? Zdziwisz sie,ale NIE...chyba nie powinnas byc matla jesli jedyne 2 h przu usypianii Ciebie przerastaja :/

Gość gość
ja dam wam radę. moje dziecko 1,5 roku też ma tak że jak ma drzemkę w dzien to wcześniej niz o 22 nie uśnie więc kłade go dopiero koło 21 , po co wcześniej. Jak nie ma drzemki to wtedy jest lepiej odpukać bo usypia max do 21.00.. i jeszcze jedno za dużo wrażen w ciągu dnia to też nie dobrze tam ktoś pisał że basen rytmika itp. to za duzo i może dlatego nie może usnąć