Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justa084

Praca bez wyzszego wyksztalcenia a doswiadczenie

Polecane posty

Zaraz po maturze wyjechalam za granice, gdzie zdobylam doswiadczenia na recepcji w hotelu, w biurze i aktualnie pracuje w salonie samochodow dealera BMW (juz od 2 lat) jako doradca ds ubezpieczen i kredytow. Mam sporo szkolen za soba, ktore moge udokumentowac. Niestety wyzszego wyksztalcenia nie mam. Czy po powrocie do Polski, mam szanse na prace?

Gość powiem i ja.....
moje zdanie jest takie że najważniejsze jest doświadczenie a nie papierek wyższej uczelni ....jeśli myśli o powrocie do Polski to już teraz zacznij wysyłać CV do różnych interesujących Cię firm i zobaczysz jak sprawa wygląda ...a tak na marginesie jeśli już zdobędziesz odpowiadającą Ci pracę w Polsce a pracodawca zażyczy sobie żebyś podjęła studia w danym kierunku to nie problem przecież

Gość teżtak
też tak uważam, doświadczenie i osobowość najważniejsze (poza spółkami państwowymi). Jedyny problem jest taki, że wielu pracowawców bardzo źle reaguje na pracę w Anglii (wbrew pozorom). Kogoś kto tam wyjechał uważa się za idącego po najniższej linii oporu i nieodpowiedzialnego. Mówię z doświadczenia, dlatego taki wyjazd trzeba dobrze ograć i uzasadnić go na pewno czymś innym niż "wiadomo jak jest w Polsce więc wyjechałam w lepsze miejsce".

Dzieki za opinie, z podjeciem studiow w Polsce nie mam problemu, nigdy na to nie jest za pozno. Pracowalmam 4 lata w Anglii, a teraz jestem w RPA (tez od 4 lat) gdzie dostalam super prace, jednak to za daleko od domu, fajnie sobie tu troche pobyc, ale nie na zawsze.

Gość teżtak
czyli masz więcej niż 26? Szkoda. Najłatwiej dostać pracę będąc na studiach, jakichkolwiek, z prostego powodu ubezpieczenia na uczelni :)

Rozumiem, ze pracodawcy reaguja negatywnie na emigracje (zazwyczaj), niestety tak jest, ale jakos pozytywnie sie usprawiedliwie. Juz skladam powoli moje CV, wiec oby byl odzew. Trzymajcie kciuki!!

Gość dwdwaqd
i doksztalc sie jednak, na panstwowych stolkach jednak starsze babki tez musza sie dokszlatcac aby miec ten papierek

Gość teżtak
trzymam kciuki :)

I tak chce isc na jakies studia, ale zanim ich nie skoncze, to papierka nie bede mialam w momencie poszukiwania pracy.

Gość hhgffdrr
i w prywatnych dobrych firmach tez preferujawyksztalcenie, nie bez powodu w wiekszosci ogloszen jest ze poszukuja osoba z wyzszym wyksztalceniem a nei nieukow ktorzy chcieliby miec dobra posadke