Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co takiego ci powiedziały??

Czy ktoś może mi pomóc wyliczyć, który to tydzień ciąży?

Polecane posty

Ostatni okres - 20 listopada, trwał 3 dni. Do zapłodnienia doszło 21. grudnia (nie ma opcji, że wcześniej, bo w wigilię test wychodził negatywny). Przedwczoraj zrobiłam 3 testy - wszystkie pozytywne. Który to tydzień ciąży? Gdyby liczyć od ostatniego okresu - 6/7, ale wiem, że wtedy nie byłam w ciąży przecież..

Gość zxzx
Jeśli masz tak nieregularne cykle to wiek ciąży poda ci ginekolog po badaniu usg.

No tak..Zwykle trwały dokładnie 28 dni, ten ostatni przedłużył się do 32..

Gość zxzx
Ale nawet przy cyklach 32 dni biorąc pod uwagę ost. okres 21.11 nie ma jak zajść 21.12. Więc albo coś pokręciłaś albo całkiem ci się cykl rozwalił.

Gość myskaff
tydzien ciazy poda ci ginekolog, licząc od ost miesiaczki to 7 tydzien, idz jak najpredzej do lekarza.

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Zapisałam się na jutro na usg, mam nadzieję, że coś ono pokaże i lekarz faktycznie będzie w stanie stwierdzić który to tydzień. Chociaż opinie w necie są różne - jedne piszą, że w 7tc już słyszały serce dziecka, inne, że w 3tc nie było na usg widać kompletnie nic, a jeszcze inne, że ciążę usg zobaczyło dopiero w 8 :o

Gość fgghtght
bicie serca słychac juz od 6 tc, a zarodek widać juz w 5 tc - oczywiście musi byc dobry aparat USG i dobry gin :)