Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiagosiamalgosiazosia

słabe i pezsuszone włosy u dwulatki

Polecane posty

Gość zosiagosiamalgosiazosia

Witajcie, mam problem z czupryną dwuletniej córki. Jej włosy są do tego stopnia suche, że nie idzie ich rozczesać, a w dodatku wypadają. Mała miała robioną morfologie i mocz, bo pediatra podejrzewała anemię, ale wyniki wyszły książkowe. Znacie jakieś odżywki dla tak małego dziecka? Pozdrawiam

Gość lalalllaaa
a czy mała idzie spać z mokrymi włoskami lub wilgotnymi?

Gość lalalllaaa
a co je dziecko? niekoniecznie anemia, ale np. niedobry mikroelementów

Gość Domama
od środka pewnie trzeba ją wspomóc, narazie moge Ci polecić masło kokosowe na włoski Na pewno nawilży jej włosy i będę lepsze

Gość jak schuść
podaj jej skrzyp, pokrzywę i inne suplementy:o zetnij jej włosy, odrosną mocniejsze. już masz sraczkę na kucyki?? jeszcze się naszarpiesz z jej włosami

Gość lalalllaaa
nic jej mocniejsze nie odrośnie jak nie będzie odpowiedniej diety owszem, po obcięciu włosy wydają sie grubsze, ale to tylko złudzenie, jeśli dorosną do tej samej długości czar pryśnie niestety i znowu okaże sie, że włosy są marne nie ma tak lekko

mi chodzi o samą pielęgnacje, jeśli dziecko ma kręcone włoski może je codziennie czesze, a takie włoski czesze się TYLKO po umyciu, może nie ścieła ich jeszcze ani razu i to są te pierwsze??

Gość jak schuść
ja do 6 roku życia miałam krótkie włosy, mama mi je scinała zeby ani ona ani ja isę nie męczyła, teraz mam super włosy:P to co, lepiej wyszarpywać młodej kępki włosów, bo mamuśka chce na siłę kokardki czesać??

Gość lalalllaaa
nie o to chodzi ja miałam też zawsze krótkie, a teraz pięknych nie mam, mam cienkie bardzo, dużo, ale cienkie owszem pielęgnacja w moim wieku dużo daje, ale dla takich maluchów nie polecam silnych masek na włosy czy serów, ampułek i innych podcięłąbym tylko leciutko dla lepszego wyglądu, a nie dla wzmocnienia, bo co już wyrosło nie wzmocni się ale zastosowała diete bogatą w witaminy i mikroelementy nie wiem co jej dziecko je, bo jakoś nie kwapi sie odpowiedziec, ale takie 2 latki to mają kaprysy, więc jedzą duzo albo wcale