Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweety :)

sucha skóra!

Polecane posty

Witam, mam pytanie, jakie polecacie kremy z apteki na suchą skórę twarzy, żeby nie zatykały porów a super nawilżały??? no i zeby cena była przestępna, proszę polecajcie !! :*

wszystkie kremy z apteki czy drogerii to chemiczny syf co zatyka pory. najlepsze sa naturalne oleje (migdalowy, morelowy, jojoba itd)

a mialam ten sam problem co Ty, probowalam setki kremow, w koncu zastosowalam taka kombinacje: - nano woda NANTES - rano przed kremem i wieczorem po demakijazu przed kremem, czekamy 2-3 min, jak sie wchlonie i nakladamy krem (jak skora jest bardzo sucha i chcemy miec tzw mocne uderzenie, to nawet dwukrotnie spryskujesz) i ja do tego zastosowalam krem emolientowy z Pharmaceris (jest rewelacyjny do skory suchej i bardzo suchej), ale ta nanowoda jest naprawde rewelacyjna

a ja polecam olej kokosowy :), w normalnej temp. ma postać balsamu. można sarowac twarz i ciało. bardzo dobrze nawilża i jest bezpieczny dla skóry. ale tylko nierafinowany i tłoczony na zimno. szukaj w sklepach w necie.

oleje są OK ale jak wszystko nie jest dla każdego. Dermokosmetyki to Iwostin, Uriage, LRP, Avene :) Też nie piszę że dla każdego - dla mnie z moją nadwrażliwą odwodnioną skórą są idealne :)

oleje nadaja sie do kazdego rodzaju skóry, nie ma zadnych przeciwwskazań

tez mi się wydaje, bo ten olaj jest naturalny, a w rzeczywistości jest spożywczy. ja kupiłam i uzywam jako balsam, krem do twarzy i odżywkę do włosów. to jest jak oliwa z oliwek, ale ma konsystencję smalca. rozpuszcza się bardzo szybko wd łoniach.

nalezy pamietac, zeby olej stosowac wylacznie na mokra skore!

Gość _Matylda_
Ja używam naturalnych kosmetyków! Na suchą skórę polecam balsam z wiesiołka-gal. Nadaje się w sam raz na takie upały. Świetnie nawilża skóre i nadaje się i do kąpieli wodnych i słonecznych :)

Gość majka2556
Tez mam ten problem, zwłaszcza poz mienieniu miejsca zamieszkania, gdzie woda jest okrutnie twarda! Moja ciocia, która jest kosmetologiem poradziła mi fajny balsam z olejem wiesiołkowym firmy GAL. Stosuje 2 razy dziennie i faktycznie moja skóra jest nawilżona cały dzień.

Gość gość
a ja proponuje OLEJ ARGANOWY.....i wymiwszac go z jakims kremem nawilzajacym.za male pieniadze mozna miec super krem :)POLECAM

Gość gość
A ja polecam zredukować stres i się wysypiać, 3 miesiące a twoja skóra sama nabierze blasku i jędrności,uwierz mi:)