Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość schabowkaaa

macie jakies pomysly na schabowy?

Polecane posty

Gość schabowkaaa

nie chce tradycyjnego schabowego w bulce badz w mace i jajku slyszalam o tym zeby czosnkiem wysmarowac i odstawic na 20min co radzicie??

Gość schabowkaaa
ale smieszne...... juz patrzylam w google chcialam poznac wasze pomysly..

tak mam ! - hehe ostatnio robilam wszystkim smakowal - przyprawa do mies pieprz troche vegety czosnek z obu stron zostawic na 5 min i przykryc folia potem obtoczyc w mace jajku i bulce tartekj mniaaa,m m

Gość schabowkaaa
zadziorna sucz ! dziekuje brzmi apetycznie@ sluchajcie bo schabowy jeszcze sie nie odmrozil czy moge go wsadzic do wody???? zeby szybciej puscilo ?

Gość ghtrhty
zostawic na noc w lodowce z pprzyprawione normalnie i oblozyc swiezym czosnkiem i cytryna, jak przesieknie przez noc na patelnie pycha!

Gość schabowkaaa
a moge do wody je teraz wlozyc?? zeby mi szybko sie odmrozily ??

Gość nioki
dziś u mnie schabowy pod taką postacią:) troszkę posolić albo lepiej skropic sosem sojowym. nastepnie natrzec czosnkem i odstawic póżniej moczyć uwielbiam podawac z ananasem albo fasolka szparagowa:)

Gość ja nigdy nie panieruję
pekluje w ziolach, occie i oleju ( albo tylko osypuje ziolami, czasem mozna musztarda posarowac rozbijam, ciut maki, dusze z cebula i jablkami, suszonymi sliwkai albo grzybami

a ja często robię w płatkach kukurydzianych , kruszę płatki, aż będą malutkie , przyprawiam mięso solą i pierzem obtaczam w mące jajku i w płatkach , pyszności i do tego pięknie na talerzu wygląda !!

Możesz włożyć do wody zeby się rozmroziły. Ja robię tak schabowego. sól, pieprz, natka pietruszki, czosnek, majeranek, zioła prowansalskie. podsmażam szybko, dodaję pokrojone pieczarki, duszę, dodaję ser (najlepiej parmezan, może być też najtańszy ser żółty lub topiony) dodaję śmietany, im więcej procentowa tym lepsza i bardziej kaloryczna;)

mój pomysł: schabowy nie rozbity sól, pieprz trochę oliwy z oliwek, albo olej jak kto woli. , czosnek schab położyć na folii aluminiowej posolić popieprzyć natrzeć czosnkiem, zawinąć w folię rozgrzać patelnię smażyć 3 minuty z jednej 3 z drugiej strony to wszystko. ja ama kuchenkę elektryczną smaże na 5, na gazowej może być trochę inaczej musisz wyprubować.