Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwna lekarka ...

Dzieci uczulone na mleko

Polecane posty

Gość Dziwna lekarka ...

moj syn ma 1,5 roku i teraz stiwerdzono uczulenie na mleko.Od jakiegos czasu zaczely sie pojawiac na buzi plamki,chrostki,dziecko bez apetytu.Odstawilismy mleko kilka dni temu,tak zalecil lekarz.Powiedzcie mi kiedy widzialyscie poprawe?Czego jeszcze unikalyscie z nabiału?

Gość kiedys mialam ten badziew
moje dziecko jest tez uczulone na bialko krowie i bialko kurze.unikamy wolowiny,przetworow z mleka krowiego i białka jaja kurzego.zastepujemy kozim i jest ok.nie wiem kiedy to minie,ale mnie to nie martwi,sa inne produkty,ktore moga spokojnie nam dostarczac bialka i to o wiele cenniejszego niz w mleku.

Gość jeśli dziecko ma alergię na ml
eko krowie to nabiał musicie odstawić CAŁKOWICIE i czytać wszystkie etykiety, bo w wielu produktach jest mleko

Gość Dziwna lekarka ...
tak jak wiem ze musze unikac wszystkich produktow ktore maja w skladzie mleko ale najbardziej zalezy mi na tym czy po odstaieniu mleka widzialyscie u swoich pociech jakas poprawe,tzn np zwiekszony apetyt,poprawa skory,zachowanie.Czytalam ze dla dziec ze skaza mleko w organizmie dziala jak trucizna.

u nas znikala szorstka skorka za uszkami i kupy nie podraznialy tyłka.a tak to chyba nic innego nie bylo.pryszcze to mial jako kilkutygodniowy malec.teraz juz ma ok 2 lat,wiec tez jest inaczej.no i czasem cos zje od krowy,bo np lubi lody

Gość Dziwna lekarka ...
u mne prowadzacy pediatra dziecka nigdy nie zauwazyl nic dziwnego w dziecku.Dziecko do 17 miesiaca zycia mialo problem ze skora,tzn taka szorskta to lekarz kazal kapac w olilatum,czesto dupka odparzona to przepiisywala masci a plamki na buzi to wmawiala nam ze proszek albo przegrzewam,az pewnego dnia trafilak do innego lekarza ktory sgtwierdzil ze dziecko jest uczulone na mleko,a ten biedy przez 17 miesiecy swojego zycia musal pic to swinstwo.Zastanawiam se kiedy zniknal mu te plamki,skora sie porpawi,skonczy sie problem z odparzona pupa.

niestety teraz wiekszosc lekarzy to patałachy,ktorzy potrafia tylko maskowac objawy,a nie zdiagnozowac przyczyne

Gość Dziwna lekarka ...
a powiedz mi po jakim czasie widzialas poprawe u twojego dziecka jak ostwilas bialko krowie?

nie pamietam juz dokladnie,ale juz po ok 7 dniach tylek byl ok i skorka lepsza.ja musialam jescze z diety swojej wykluczyc,bo karmilam

kazde dziecko jest inne i moze u twojego byc pozniej lub szybciej

Gość Dziwna lekarka ...
twoje dziecko bylo malutkie a u mne to juz 1,5 dziecko.Jak narazie zauwazylam ze dziecku zwiekszyl sie apetyt,wczesniejj byly problemy z jedzeniem oraz dziecko jesst mniej senne,zawsze spal 3 h w dzien i 11 h nocy.A od tych kilku dni kiedy nie dostaje mleka krowiego spi 1,5 h w dzien i 10 h w nocy.moze to byc rowniez przyczyna tego ze dziecko takjby odzyskalo sily i potrzbeuje mniej snu niz wczesniej kiedy dostawalo mleko?

pewnie slyszalas powiedzenie:pij mleko bedziesz kaleką"moze cos w tym jest.slyszalam wiele niedobrego o mleku.ze zaśluzowuje organizm i wiele roznych opini.takze kto wie

zreszta najlepiej obserwowac samemu swoje pocieche.w koncu jestesmy z nia 24na dobe ,wiec mozemy wiecej powiedziec niz marny lekarzyna,co tylko cytuje formułki,ktore na sucho przyjał jako studencik

Witam, Nic złego się nie stało, proszę się nie martwić i dalej stosować dietę zaleconą przez lekarza. Zalecałabym wizytę u specjalisty alergologa i wykonanie diagnostyki alergologicznej, ponieważ nie tylko alergia na mleko krowie ale także inne alergeny pokarmowe i wziewne mogą być przyczyną atopowego zapalenia skóry. Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska