Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupijao

jak rozmrazac rybe ? czy na noc wlozyc do wody czy jutro

Polecane posty

Gość jupijao

wylozyc i niech sie sama rozmraza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
N noc do wody nie ma sensu, lepiej ją dziś wyjmij i połóż na sicie w zlewie, woda ładnie spłynie do zlewu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jupijao
a czy nie złamie sie na tym sicie do rana i bedzie ciapa z niej? sory jesli puscilem drugi raz tekst

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktossss
ryby sie nie rozmraza w wodzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jupijao
gdzies tu juz pisali, ze nawet lepiej w wodzie rozmrazac mnie tylko chodzi o to czy lepiej wylozyc na noc czy jutro. chcialbym miec ja w miare wczesnie rozmrozona jutro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jupijao
o ktos tu tak napisal " ryba obowiązkowo powinna być rozmrażana w wodzie \glazura wodna jest po to żeby ryba nie wysychała,ok.93 procent wody w rybie,\wtedy ryba robi się jędrna ,osuszamy ją przyprawiamy smakowo i można odstawić do lodówki aby przeszła przyprawą czyli nabrała smaku,potem smażymy krótko na wysokiej temperaturze tłuszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rybę się wyciąga z zamrażalnika i daje do lodówki na noc tak powinna sie rozmrażać ponieważ na zlewie namnażają się przez noc bakterie na niej i schnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość roladinia
jw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiadomo, ze nie w samym zlewie tylko na sitku. Po co ją do wody wkładać skoro przez noc sama się rozmrozi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem ci jedno
zawsze rozmrażam tego samego dnia co jem. Wkładam do zimnej wody i po godzinie gotowa. Potem osuszam na ręczniku papierowym i gotowa. Nie ryzykowałabym poprzedniego dnia. Ryba bardzo szybko się psuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja za to ostatnio odkryłam w mojej mikrofalówce funkcję rozmrażania i mam problem z głowy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja......
ja zawsze wyciągam dzień przed z zamrażalnika ...na miskę i na najwyższą półkę w lodówce ...ryba sama się ładnie rozmrozi i jest smaczna w wodzie nigdy tego nie robiłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A JA ZAWSZE SMAŻĘ
taką nie do końca rozmrożoną i jest pyszna, nie rozwala się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×