Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problemowaaa

krostki na pośladkach.. błagam o pomoc

Polecane posty

Gość Problemowaaa

Od paru lat mam z tym problem.. mam jakies krostki na pośladkach roznej wielkosci, nie da sie ich za bardzo wygniesc. Skora jest nie przyjemna w dotyku.. mam tez takie troche "normalniejsze" na ramionach plecach i dekoldzie. Bylam z tym u dermatologa lecz zadne maście nie pomagały. Lekarka wtedy nie podała konkretniej diagnozy po DŁUZSZYM czasie znów sie u niej pojawilam z tym samym problemem co chyba 3 lata temu na co ona powiedziala ze ramiona plecy i moje nieszczęsne pośladki to jest defekt kosmetyczny a dekold to jeszcze jest dojrzewanie. Na moje pytanie czy bede to miała do końca życia odpowiedziała " jak najbadziej " w co nie chce mi sie wierzyc, gdyz te krostki z ramion i plecow sie pomniejszyly lecz te pośladki... :( Prosze o pomoc tyle już przeczytałam . mam jakas masc robiona lecz nie widze skutków Peeling nie pomaga cudokrem tez nie masc cynkowa tez nie i spyrytus salicylowy tez nie solarium tylko na chwile

Gość Problemowaaa
lecz co na to stosować ? chociaz watpie ze sa to potówki

Gość Problemowaaa
nie chodze wgl w jeansach

Gość czy jestem tym co jem?
spirytusem? hahahahhahahaha peelingi i natluszczanie skory, niektorzy maja takie wzmozone rogowacenie i niewiele na to mozna poradzic poza regularnym zluszczaniem i natluszczaniem naskorka 🖐️

Gość Problemowaaa
a mial w ogole ktos podobny problem ?

mam azs i jak czasem nie zadbam odpowiednio o nawilzenie i natluszczenie skory to mi sie robia takie niby krostki. one sa od wysuszenia, od nadmiernego rogowacenia. nie pamietam jaka ma to "fachowa" nazwe, ale na pewno traktowanie tego spirytusem nie pomoze.

Gość Problemowaaa
z tego co kojarzę to PRzewaznie pryszcze krosty itp nie robia sie od wysuszenia wrecz przeciwnie. Skoro po solarium ( ktore wysusza) one troche bardziiej schodza

sorry, nie widzialam jakie dokladnie masz te krostki, ale jesli robia ci sie tez na ramionach, to wywnioskowalam ze to sa takie jak mi sie czasem przy wiekszym wysuszeniu robia. i to jest taka szortska skora wtedy, nie jakies czerwone, zaognione zapalne zmiany, a takie grudki malutkie. jesli o to chodzi, to rada jest taka jak napisalam.

no i niestety zle kojarzysz, bo i skora sucha i skora tlusta moze byc problematyczna

Gość Problemowaaa
na udach tez sie to pojawia ... stosowaalam tez krem nawizajaco oczyszczajacy z oriflame ii nic na twarz pomaga

no bo jak jakies oriflame stosujesz to mnie nie dziwi ze masz problemy skorne :( kup sobie taką szorstką gąbkę albo rękawicę i ze 2-3 razy w tygodniu delikatnie zluszczaj skore myjąc się. a do natluszczania olejek jakis, jak masz dostep do rossmanna to olejki z alterry, albo z hipp, albo zwykly olej kokosowy

Gość Problemowaaa
stosowalam żel złuszczający ale te problemu pojawily sie dlugo dlugo przed oriflame

a natluszczalas skore?

Gość Problemowaaa
nawilzalam ale nie natłuszczałam

samo nawilzanie moze byc za malo. o ile mowimy o tym samym, ale tak mi sie wydaje... mi pomaga to co wyzej juz napisalam. dodatkowo lykam kapsullki z olejem wiesiolkowym.

Gość Problemowaaa
wyrobuje :) Jak ktos mial ten problem niech sie wypowiada

i jeszcze polecam zeby sie skonsultowac z innym dermatologiem jesli masz mozliwosc