Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Azura

Pierwsza ruja u kotki. Co robić?

Polecane posty

Właściwie to spodziewałam się, że kiedyś to nastąpi ale nie myślałam, że stanie się to tak szybko... Dzwoniliśmy do jedynego kompetentnego weterynarza w okolicy ale niestety zachorował i możemy go odwiedzić dopiero za dwa tygodnie a kotka szaleje i męczy się. Nawet myślałam o podstawieni jej kocura ale nie wiem co robiłabym z małymi...

Gość przeczekać jak się skończy
wysterylizować

Gość takasofija
Jeśli chcesz jej pomóc zanim pójdziesz do weta- daj jej pół tabletki antykoncepcyjnej, na pewno nie zaszkodzi a powinna pomóc na około tydzień.

Gość lupicz
skończy sie ta zacznie następna, wysterylizuj bo oszalejesz.

Gość annia.....................
lupicz [popieram

Gość sekta
moja miała rójkę w IV /6 m-cy kotka/ wypusiłam , dopadly ja 2 kocury, poturbowały zawiozłam do weta, zrobił sterylkę aborcyjna...juz były 4 kocięta..tzn takie okruszki

Gość latte23
Nie masz możliwości udać się do innego weterynarza ?? Od razu wysterylizuj kotkę bo od zastrzyków czy tabletek może mieć później ropomacicze bądź też jeszcze później raka sutka ( co zdarza się bardzo często u kotek, którym podawane są zastrzyki antykoncepcyjne ). Taki zabieg w całości trwa pół dnia. Jeśli jednak mogę Ci coś polecić to spróbuj znaleźć klinikę bądź weterynarza, którzy oddają kotkę po 24 h po pełnym wybudzeniu z narkozy. Ja niestety odebralam swoją kotkę po zabiegu jak jeszcze spała a później całą noc miałam z głowy jak się wybudzała z tej śpiączki. To że nie spałam to nic, ale serce mi się krajało jak patrzyłam jak się słaniała na nogach, przewracała, zsiusiała się pod siebie. Chociaż wiedziałam, że to normalne zachowanie po narkozie to serce mi się krajało. Także lepiej na ten czas zostawić kotkę pod opieką specjalistów.

Gość sekta
sterylizacja koszt. ok. 150 pl