Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nkjdncfjd

POWIĘKSZENIE PIERŚCIONKA ZARĘCZYNOWEGO

Polecane posty

Gość nkjdncfjd

WITAM,CGHCIAŁAM SPYTAĆ CZY KOTŚ MOŻE SIĘ AKURAT NA TYM ZNA. otóż chciałam powiększyć swój pierścionek zaręczynowy który wygląda dokładnie tak: http://www.hsamuel.co.uk/webstore/d/5709008/9ct+gold+1%2f5+carat+diamond+ring/ z wyglądu mój jest identyczny tylko różni się tymi karatami czy czymś tam(sama dokładnie nie wiem czym) i chciałam spytać o to, czy jest możliwość powiększenia takiego pierścionka z angielskiego rozmiaru K na N (polskie z 10 nba 14) pierścionek jest z diamentem,pod spodem ma taki kieliszek z białego złota w ktorym siedzi kamień.Pierścionek kupiony w UK, byłam w Polsce u znajomego jubilera, i on powiedział że się za to nie złapie.. :(

Gość fiufiujka
hojny narzeczony pewnie nie polak cooo?

Gość nkjdncfjd
nie nie,Polak.Pierścionek kupiony w Uk bo tu już jesteśmy ponad 4 lata.Zaręczyny i ślub odbywały się w Polsce ;)

Gość nkjdncfjd
znaczy się Polak :) bo tak napisałam, jakbym zaprzeczała.

Gość jak schudniesz to i paluchy
schudna i nie trzeba bedzie zmniejszac

Gość nkjdncfjd
chodzi o powiększenie.

Gość jak schudniesz to i paluchy
powiekszac oczywiscie, pomylilo mi sie, ale wiadomo o co chodzi

Gość nkjdncfjd
zresztą temat napisany jest o możliwości czy wogóle da się cokolwiek robić z takimi pierścionkami, a nie o tym czy jest ładny,czy mam schudnąć i czy mój mąż to Polak. Nie rozbijajmy gówna na atomy tysiącem pytań nie na zadany temat.

A niby dlaczego nie poszerzyl? Moj tez po ciaz y nie pasowal i nie bylo problemu z przerobieniem, coprada widac gdzie byl "doklejany" ale tylko jak ktos sie przyjzy. Acha, no i z tego co mi jubiler mowil, ze zalezy jak byl robiony pierscionek tzn czy z calosc czy splatany...nie pamietam dokladnie. W kazdym badz razie te lepszych firm sa do przerobienia zawsze. A z tymu splatanymi jest problem...

Gość nkjdncfjd
cały jest zloty a kamień mocowany w kieliszku z białego złota, zresztą widać w linku który jest w temacie.

Gość fiufiujka
a w uk nie możesz powiększyć? aaaa chyba ze języka nie znasz i nie wiesz jak to powiedzieć ;p

Gość Wanessa 1986
chyba nie :( powiększenie tak duzo 4 rozmiary wymagałoby naruszenia góry czyli cały pierscień w dupe, żaden jubiler się tego nie podejmie przykro mi :(

Moj podobny tylko caly z bialego zlota. A kieliszek nie ma nic do rzeczy, bo jak loszerzaja to i tak od spodu, tak zeby ew. nie bylo widac. Poprostu przecinaja i nadlewaja, potem szlifuja. Nie znam firmy ktora napisalas. Moj z firmy 1-2-3 gold. Co wiecej nie mam zielonego pojecia. Wsumie powiedzial moj M ile kostowal i jubiler stwierdzil, ze musi byc solidnie.zrobiony

Gość Tester
Moze to kwestia nietypowego stopu zlota, ktorego nie posiadal ten jubiler. Przy malych roznicach powieksza sie na takim stozku rozciagajac. Przy wiekszych tnie i uzupelnia lutujac. Dobry jubiler w duzym miescie powinien sie tego podjac. Moze nie bedzie to kosztowac tyle co za jakas PRLowska obraczke, ale to jest mozliwe. Nie takie cuda ludzie robia

No i masz fachowe wypowiedzi.. Ja nie pamietam z jakiego n ajaki rozmiae ...ale nadlane mam ok 2 mm. Zaplacilam za wszystko 200zl prawie

Tester, niekoniecznie rozciaga. To klient decyduje. Naciagana jest automatycznie ciensza :-/. Mi polecono rozciecie i dotopienie zlota

Gość jamptktp
no język znam i jutro pójdę dowiedzieć się tam gdzie pierścionek był kupiony.Ale porostu jak byłam w Polsce to pytałam i powiedział mi że nie zrobi.Pierścionek jest chyba ze złota 9 karatowego.Obrączka z 14. mam w domu taki kawałek złota ok 0.5 na 0.5 cm może mniejszy ale widać gołym okiem że to inne złoto niż to z którego jest pierścionek bo różni się kolorem.Ten kawałek jest ciemniejszy od mojego pierścionka.

Gość jamptktp
bo mam ten kawałek złota , ten ciemniejszy i jeden niepotrzebny pierścionek też kupiony w UK , i ten zbędny też 9 karatowe złoto i może z niego da się coś hmm..odciąć i dodać do zaręczynowego..

Gość jamptktp
a pytałam o powiększenie w Sosnowcu a tam jest kilku jubilerów.Ale ten jeden powiedział że tego nie zrobi, wiec dalej już nie pytałam a pierścionek poszedł do szkatułki i leży już 2 lata.

Gość farba dulux do lazienek
w H.Samuel ostatnio kolezanka poszla sie zapytac o wyprostowanie nieco zgniecionego owalu pierscionka. Powiedzieli chyba 32 funty wiec poszla do jubilera prywatnego, malego zakladu i facet zrobil to za darmo na poczekaniu :) A nie mozecie po prostu tego pierscionka w sklepie wymienic, jesli masz pudelko, paragon, itp. Nawet jesli masz tzw. gift receipt bez ceny to mozesz wymienic na inna bizuterie. Sama tak robilam

Gość farba dulux do lazienek
A, teraz doczytalam ze masz go juz 2 lata. To raczej nie wymienisz :P

Gość Tester
jamptktp - kolor stopu nie jest uzalezniony od ilosci karatow, czyli proby. Mozna zrobic niebieskie czy zielone zloto. Rozowe na przyklad. Itd

Gość lihjiupg
no więc zaniosłam dziś pierścionek do H.Samuela,da się zrobić bez problemu,mam odebrać 25 stycznia,kosztuje mnie ta przyjemność 42 funty :)