Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupiababaaaaaaa123

matko jedyna ciaza przy tabletkach i antybiotykach co to by bylo://///

Polecane posty

Gość glupiababaaaaaaa123

dorosła baba ze mnie a mnie się taka rzecz przytrafiła otóż: biorę tabletki anty. uprawiałam" S" z mezem i wieczorem nie wzielam tabletki:o, przypomnialo mi sie na drugi dzien ale minelo juz ponad 14 godzin a tabletka byla zapomniana w pierwsz. tyg.Oczekiwalam na krw. z odst. cos sie spoznialo, ktorego dnia dzwignelam spacerowke z moja dwulatka i poczulam sie dziwnie, patrzac w domu dostalam plamienia-pomyslalam o jest "okres". Zapomnialam o sprawie, teraz jestem chora mam zapalenie płuc biorę antybiotyki i inne specyfiki a zaczynam sie dziwnie czuć: jak nigdy dotąd bola mnie piersi, mam klucia w jajnikach jestem jakas rozdrazniona:/ matko jesli sie okaze ze jestem w ciazy co bedzie z tym dzieckiem nie dosc ze na tabletkach anty to jeszcze antybiotyk, gripexy, syropy wykrztusne i wiele innnych, jestem zalamana dzis kupie test jutro rano zrobie dla pewnosci mama nadzieje ze to nie to co mysle.... musialam sie tu wyzalic bo mnie mysli przesladuja

Gość mysli mnie pobiły.....
ciesz sie że cie nie pobiły

Gość grdge
na pocieszenie powiem Ci ze moja przyjaciolka cala ciaze palila fajki, pila alko i wciagala amfe i urodzila zdrowe dziecko (co nie znaczy ze to popieram)

Gość glupiababaaaaaaa123
no tak papierosy papierosami, a antybiotyki i inne leki :/jestem przerazona

Gość grdge
no papierosy jeszcze "ujda" ale amfetamina? przeciez to dopiero wyniszcza organizm... przede wszystkim sie nie denerwuj bo jesli jestes w ciazy to tez szkodzi dziecku.. zrob jutro test, a do jutra bierz moze jakies mniejsze dawki tych lekow

Gość glupiababaaaaaaa123
nie moge brac mniejszych dawek bo to zapalenie płuc.... wogole mialam zostac w szpitalu i przyjmwac zastrzyki ale ubłagałam lekarza o domowe leczenie z racji dwuletniego dziecka w domu....

Gość glupiababaaaaaaa123
a jesli test zrobie dzis w poludnie lub wieczorem moze miec wplyw na wynik czy lepiej poczekac do rana... najchetniej poszlabym na bete ale ja wogole nie moge wychodzic na dwór przez ta chorobe

Gość mamaOlgiZ
nieciekawie masz

Ja na Twoim miejscu poczekała bym do rana z tym testem, wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że wyjdzie prawidłowo. A co do tych leków to ja bym się aż tak bardzo nie przejmowała. Wiele kobiet orientuje się, że jest w ciąży w 2 lub nawet 3-cim miesiącu i do tego czasu piją alko. chodzą na solarium, biorą leki, a jednak dzieci rodzą się zdrowe. Są też takie przypadki (kiedy ciąża jest naprawdę planowana), że od samego początku łykają kwas foliowy dmuchają, chuchają, a i tak ciąża jest zagrożona-nie ma regułu. W każdym razie jeśli jesteś w ciąży to dodatkowe nerwy na pewno nie są wskazane :) Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze :)

Będzie dobrze! W mojej ciążowej książce przeczytałam, że w pierwszych tygodniach, chyba do 6. tygodnia zarodek żywi się wewnętrznie, dopiero po tym tygodniu trafiają do niego substancje, jakie mu dostarczasz. A może ten antybiotyk nie jest zagrażający życiu zarodka? Jeśli się da, to zrezygnuj z pozostałych leków (jesli to faktycznie ciąża), a co do pigułek, to kiedyś pytałam swojego ginekologa, czy w razie ewentualnej wpadki pigułki nie szkodzą ciąży i on powiedział, że nie.

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
nie przesadzaj od nie brania jednej tabletki nie zachodzi się od razu w ciążę. Ja zapominałam mnóstwo i w ciążę nie zaszłam. Ludzie bez tabletek starają się latami. Jak masz być w ciąży to będziesz, ale nie nakręcaj się bo zwariujesz

Gość glupiababaaaaaaa123
ja wiem, ze to tylko jedna tabletka ale ja mam wszystkie objawy ciazy tak jak w pierwszej planowanej ciazy .... nie umiem podejsc do tego ze spokojem normalnie jakis obłęd

Gość glupiababaaaaaaa123
z testem poczekam do jutra , napiszę jaki wynik

moja szwagierka nagminnie zapomina brać tabletek i w ciąży nie jest,sama mi o tym mówi,jest bardzo rozstrzepana,już 2 lata tak zapomina i nic...np. w tygodniu nie weźmie czasem nawet 2 razy.

Z tymi objawami ciąży to jest tak, że jak ja (nie raz ;) zapomniałam tabletki i się tak samo schizowałam to też miałam mnóstwo objawów kłucie w dole brzucha, lekkie mdłości, wahania nastrojów itp., itd. a jak zaczęłam czytać w necie o tym jakie są pierwsze objawy ciąży to już całkiem wszystkie zaczęły się u mnie pojawiać- kwestia umysłu :)

"jedna nie zajdzie od brania 10 tabletek, druga zajdzie nie biorąc jednej..."- uważam dokładnie tak jak przedmówczyni. Moja kol. na przykład bardzo broniła się przed ciążą i jedna chwila roztargnienia wystarczyla i zaszła-rozpacz była niesamowita. Ja np. gdybym wpadła to wcale bym się nie smuciła wręcz przeciwnie i jakoś nie raz tabl. nie wziełam i nic. A szkoda, bo świadomie odstawić tabsy i robic dzidziusia trochę się boję, odwagi nie mam, bo to duża odpowiedzialność na całe życie, a tak to bym zaszła i już, pozostalo by się cieszyć :) Tak to czasem jest, że jak się chce to się nie udaje, a jak się nie chce to o ciąże nie trudno... przewrotność losu ;)

Gość ale bym ci
wątpię że wyjdzie wiarygodny przy chorobie , tylu lekach i anty :)

Gość glupiababaaaaaaa123
nie jestem w ciazyz, test wyszedl negatywny! leki, antybiotyki nie maja wplywu na wynik testu.

Gość no to chyba dobrze?
:)