Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ten czas

planowanie ciąży-co powinnam wiedzieć?

Polecane posty

Gość to ten czas

Witam wszystkie Panie :) Mam 20 lat i planujemy z mężem począć dzidziusia :) Chciała bym dowiedzieć się od kobiet które już zostały mamami co muszę wiedzieć przed poczęciem malca oprócz zdrowej diety i dbania o siebie :)?

przede wszystkim skonsultuj sie z lekarzem ginekologiem i powiedz mu ze starasz sie z mezem o dziecko, on powinien dac skierownaie na rozne badania, po za tym zacznij juz brac kwas foliowy, i prowadz zdrowy tryb zycia, i to chyba tyle :) POWODZENIA! :)

Gość to ten czas
Wydaje mi się że o tym to nie zapomnę :P Ale dziękuję za odpowiedź :)

niepotrzebnie podawałaś swój wiek bo zaraz się sroki zlecą i cię zjadą, że za młoda jesteś... My jak zaczeliśmy starania to się przyznam-w swoim życiu nie zmieniłam nic :) poprostu kochaliśmy się co 2 dzień po miesiączce, czasem codzienie, zależy od tego jak mieliśmy oboje ochote, nie musisz wtedy latać z testami owulacyjnymi i z termometrem-bo dla mnie to bylo zniechęcające, a takim sposobem w dni płodne trafisz :) kwas foliowy zaczęłam brać jak się dowiedziałam o ciąży-od 4tc :) obecnie jestem w 33tc dziecko zdrowe :)

Gość a ty wezejjj
robisz cos innego poza siedzeniem 24h na cafe?:D bo na prawie kazdym temacie sie udzielasz jak bys bys byla najmadrzejsza i wszyskie rozumy zjadla niw madsz zycia poza cafe:D:o