Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whatamigonnado

krostki na plecach, ramionach - jak zlikwidowac???

Polecane posty

Gość whatamigonnado

prosze pomozcie te okropne krostki mnie dobijaja, sa male ale jak przejade reka to czuc je sa wszedzie na lecach i czasem na ramionach... :( na twarzy mam od czasu do czasu jakies krostki, teraz mam kilka bo mam okres ale za kilka dni znikna jak zawsze a na plecach mam caly czas

najpierw kup sobie dobra ostrą gąbkę. jest w rossmenia za ok 4 zł. SYREN, jest bardzo ostra, a potem zrób peeling może być nawet z cukru lub soli spożywczej. i tak robić te peelingi w miarę potrzeby.

Gość czy jeszcze będą?
Mam ten sam problem. odkąd zaszłam w ciąże, pojawiły się i mam wrażenie że nie znikają. mam miesiąc do porodu więc jeszcze zaczekam, bo nie można stsować ostrych kosmetyków w ciąży.

A stosujesz jakieś środki na krostki? Np. żele albo kremy? Mnie na pojedyczne wypryski pomaga: http://www.vitalab.pl/27,revitol-anti-blemish-spot-gel.html. Tani nie jest, ale biorąc pod uwage, że smarujesz tylko w miejscu krostek jest bardzo wydajny.

A może to pokrzywka, ja bym poszła do dermatologa z takim czymś on na pewno jakiś dobry środek przepisze.

może powinnaś się udać do lekarza. Nie wiem co może być przyczyną krostek na plecach, ale jeśli chodzi o ręce to możesz mieć tzw zapalenie mieszków włosowych. Ale jak chcesz się ich pozbyć to pomocne będzie picie herbaty z bratka, oczyszcza i pomaga w problemach ze skórą.