Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię się...

WYSOKA BETA HCG

Polecane posty

Gość martwię się...

Nic już z tego nie rozumiem :( o ciąży dowiedziałam się w wigilię cudowne uczucie ostatnią @ miałam 20 listopada a owulację miałam późno bo w 19 dniu czyli 8 grudnia ale no właśnie jest ale poszłam na wizytę w 6 tygodniu i 1dniu od @ i lekarz powiedział że ciąża jest za mała jak na 6 tydzień od @ że nie widać tętna i kazał przyjść za tydzień tak bardzo się martwię robiłam więc co jakiś czas badania BETY HCG : w dniu: 27.12.12 wynik 355.8 mIU/ml 31.12.12 wynik 1735 mIU/ml 03.01.13 wynik 3872 mIU/ml normy są następujące: 1 tydzień ciąży 5.8-71.2 2 tydzień ciąży 9.5-750 3 tydzień ciąży 217-7138 4 tydzień ciąży 158-31795 5 tydzień ciąży 3697-163563 6 tydzień ciąży 32065-149571 7 tydzień ciąży 63803-151410 8 tydzień ciąży 46509-186977 10 tydzień ciąży 27832-210612 dlaczego więc beta rośnie a lekarz twierdzi że ciąża jest za małą czy to znaczy że to już może oznaczać że nie donoszę ciąży ? czy jeżeli beta rośnie to nie oznacza to że wszystko jest dobrze ? i czy późna owulacja może być powodem za małej ciąży licząc od daty ostatniej @ ? proszę o radę

Gość martwię się...
jest ktoś ?

Gość nie martw sie........
U mnie tętno było przy 6t3d od OM przy owulacji 15/16 Ale ty mialas doć pózno owulacje...w stosunku do cykli 28 dniowych aż 5 dni później. Na tym etapie każdy dzień to duża różniaca, beta ładnie przyrasta. Za tydzien bedziesz już wiedzieć...

Gość martwię się...
???

Gość bbbetka
moze byc roznie niestety. wysoka beta nie oznacza wcale rosnącego zarodka, odpowiada za pęcherzyk raczej... wiec nawet przy wysokiej, prawidlowej becie moze ciąza sie zle rozwijac. To tak tylko dla informacji. jesli mialas pozno jajeczkowanie to ciaza moze byc mlodsza i dlatego nie widac zarodka. Nastaw sie na wszystko.

Gość martwię się...
nie martw się... tak się martwię chciała bym już wiedzieć że wszystko będzie dobrze ale mam mętlik w głowie :(

Gość martwię się...
bbbtka jak bym słyszała mojego lekarza tak się boję staraliśmy się 8 cykli wiem że dla nie których to mało ale mnie to sporo kosztowało

Gość królik-skacze
Właściwie wszystko jest możliwe. 3mam kciuki ja tez miałam ładnie przyrastające hcg mimo to muszę starać się od nowa.

Gość to jaaaaaaajaaa
beta powoli ci przyrasta - za powoli w ciągu 48 godzin powinna przynajmniej się podwajać

Gość bbbetka
no wlasnie moja siostra tez miala taką sytuacje beta piekna, a ciaza zatrzymala sie w rozwoju. Niestety beta nie jest gwarancją. Ale u Ciebie jeszcze nic nie wiadomo, mysl pozytywnie, bo stres tylko moze zaszkodzic.

Gość martwię się...
mój lekarz twierdził że beta pięknie przyrasta więc sama nie wiem co myśleć mam jeszcze 5 dni do wizyty zwariuję :(

Gość bbbetka
teraz spojrzalam ze faktycznie ty robilas badanie co 3 dni a nie co 2! wiec wcale nie jest taki dobry ten przyrost bety... co 48 godzin powinna sie podwoic

Gość martwię się...
ostatnią betę mam zamiar zrobić dzień przed wizytą u ginekologa chociaż po tym co piszecie beta nie jest gwarancją :(

Gość martwię się...
a dlaczego ciąża miała by się nie rozwijać prawidłowo ? czy nie ma na to logicznego wytłumaczenia ? :( tak bym chciała żeby było dobrze :(

Gość królik-skacze
Rozumiem, że się przejmujesz ale nic z tym nie zrobisz musisz czekać i starać się myśleć o czymś innym. Naprawdę w ciągu tygodnia wszystko się może zmienić. W następną wizytę możesz już widzieć tętniące serduszko. To los zdecyduje. Zawsze powtarzam II kreseczki na teście to jeszcze nie szczyt marzeń.

Gość bbbetka
chodzi oto ze moze byc wysoka beta bo pecherzyk jest.. beta moze wzrastac bo pecherzyk moze rosnąć.. moze rosnąc za wolno, albo i prawdilowo, ale moze to byc puste jajo plodowe. Albo moze pojawic sie zarodek ale przestaje on rosnąć, lub rosnie za wolno. To sa nieprawdilowosc rozne nawet przy wysokiej becie. Ale mysl dobrze

Gość martwię się...
szczerzę to mam złe przeczucia normalnie chce mi się płakać :( a najgorsze jest to że nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać :(

W ciagu doby conajmniej o 60% a nie podwajać.

No niestety ale nawet jak bedzie ok to ciągle będzisz czekać i się denerwować...na serducho na kolejen usg, na usg genetyczne, czy serce nadal bije czy maluch nie ma wad genetycznych, potem połwkowe, porod, czy zacznie chodzic, czy to czy tamto jest normalne...Tak już jest. Życzę powodzenia.

Gość martwię się...
wiem że będę się częściej martwić bo to podobno są uroki bycia mamą :) ale taka niepewność jest straszna :(

Gość maalinka31
Bez sensu się martwić na zapas tym bardziej, ze stres wpływa niekorzystnie na dzidziusia. Ciesz się,ze jesteś w ciąży i myśl pozytywnie. A przede wszystkim nie sugeruj się opiniami na forum. Podejdz do tego z dystansem, bo tylko lekarz zna się i ma wiedzę i jego sluchaj, a poza tym każdy przychodzi ciążę indywidualnie. Ja też pierwszą ciążę miałam zagrożona od samego początku prawie, a szczęśliwie terminowo i naturalnie urodziłam, dzisiaj córka jest 13 latka zdrową i wzorową uczennicą. Z druga też to samo, ma 9 lat. W ciąży nie ma zasad i prawidel dla wszystkich jednakowych. Nie daj się i myśl pozytywnie, będzie dobrze, życzę Ci z całego serca. Pozdrawiam :)

Gość KMSU nie wierze!!!!
ile ty jeszcze tematow zalozylas?