Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolololo......

List Motywacyjny - help !!

Polecane posty

Gość lolololo......

Zaraz bede pisała list motywacyjny dla mojego chłopaka, zrobiłam już CV. Z zawodu jest stolarzem, wiec co warto a czego nie warto zawierać w takim liscie?

a to chłopak nie może sam napisać sobie listu motywacyjnego? Za niego będziesz też pracować?

Gość lolololo......
Pracuje po 12 godzin dziennie więc powiedziałam, ze to napisze za niego. Zresztą pisanie takich rzeczy idzie mi lepiej niz jemu :)

Gość kasinka...
zalezy do jakiej firmy owe cv i list wysylasz. Najlepiej gdyby kazde bylo dopasowane do wymagan ewentualnego pracodawcy. O ile w ogole ktos to jeszcze czyta...

listów motywacyjnych już od lat się nie pisze. Nikt ich nie czytał. Wystarczy CV Motywacja jest chyba oczywista: chcę się tą pracę i tyle. Co tu wymyślać?

Gość lolololo......
Osobiście też uważam go za zbedny ale często natykam się, ze w ogłoszeniach piszą,że proszą o przesłanie cv wraz z listem motywacyjnym

Gość kasinka...
wymyslac mozna zawsze, np.,jesli jestes prostym stolarzem i wiesz, ze jeszcze sporo powinienes sie nauczyc, a starasz sie o robote w duzej firmie meblarskiej, to bajerujesz cos zdolnosci pracy w grupie, umiejetnosciach interpersonalnych, rodzinnych tradycjach i checia ciaglego doksztalcania ;) list motywacyjny powinien sie roznic od suchych faktow z cv bardziej osobistym zwroceniem sie do pracodawcy. Ale...jesli beda potrzebowali tegoz stolarza, to na pewno wystarczy standardowa wersja, jakich pelno w necie. A jesli wszystkie etaty zajete to i elaborat nie pomoze...