Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasem bywająca-przerażona

Bardzo ważna sprawa dotycząca macierzyństwa...

Polecane posty

Od razu napiszę że nie wszystkie,ale bardzo wiele babsztyli (bo kobietami ich nazwać nie można) jest wulgarna i zachowuje się jak dzieci z podstawówki. i wy niby jesteście matkami? Na kogo wyrosną wasze dzieci? o dzieciach innych matek piszecie bachor lub bękart, o czyichś ciemnoskórych mężach ciapaty,brudas itp. jak ktoś ma kilkoro dzieci to od razu patologia. da na imię Nikola to znaczy że jest półmózgiem w białych kozaczkach i mieszka na melinie... i wiele,wiele innych przerażających przykładów.

Gość lelumpalelum
może tak zaczniemy a kto jest tu fajny w takim razie?

Kto jest fajny? a co to przedszkole? żeby pisać że lubię Kasie a nie lubię Gosi? Nicki się zmieniają i wiadomo że jedna osoba może mieć setki nicków pomarańczowych,ale też i wiele czarnych. mi nie chodzi o "konkretne osoby" a o styl wypowiedzi jaki tutaj bardzo wiele osób preferuje.

Gość mikkolajka 44
style są rózne jeden pływa żabką a inny crawlem takie rzycie

Gość kredka bambino26
zgadzam sie z autorka. Czasem to az rece opadaja nad poziomem niektorych tu wypowiadajacych sie. Jakies smieszne wyscigi, ktore dziecko wczesniej usiadlo, wstalo, przeszlo kilka krokow. Wmawianie opoznien, zlego zywienia, czy tez poprostu wyzwiska. Zalosne i smutne. I dzieci tych matek maja taki przyklad jaki maja...

Gość my wszystko nagrywamy
precyzyjniej - rzyci odsylam do Staropolskiego słownika

Tak takie ŻYCIE. I w tym momencie mogłabym zarzucić cię inwektywami za błąd ortograficzny,ale po co? czy ludziom tutaj aż tak bardzo źle jest w życiu,aż tak niskie mają poczucie własnej wartości,że podnoszą je poprzez wyzywanie innych i naśmiewanie się? aż tacy są malutcy?

Ale tak było, jest i będzie. A najgłośniejsze są osoby, które w życiu realnym boją się cokolwiek powiedzieć. Nie zmienisz tego. Internet to taki wytwór, w którym każdy może być tym kim chce a nie tym kim jest. Przez moment może "dowartościować się".

Weszłam tutaj, sugerując się tematem topiku, że przeczytam o naprawdę ważnej sprawie macierzyńskiej... a co widzę, pomarańczowy nick, który z ogromna agresją atakuje innych, wypominając niski poziom wypowiedzi... autorko, a jak określisz swój poziom wypowiedzi? Dodam, że jestem na Kafe od kilku dni i od początku używam jednego, czarnego nicka. Nie mam nic do ukrycia więc podpisuje się zawsze tym samym nickiem, nie udaje nikogo innego, staram się być szczera w wypowiedziach, a prowokatorów staram się unikać. Pozdrawiam :)

Alma a kogo niby atakuję? Od razu zaznaczyłam,że nie piszę o wszystkich. Ja tu bywam na tyle rzadko że nie zabezpieczam sobie nicka-kiedyś miałam,ale zwyczajnie nie pamiętam hasła. I moim zdaniem agresja i wulgarność wśród matek to bardzo istotna sprawa,bo nawet jeśli taka kobieta nie odezwie się tak na ulicy do kogoś to odzywa i zachowuje się tak w domu,a potem wszyscy narzekają że mamy taką agresywną młodzież-ale ktoś im chyba taki przykład dał?

Co do agresywności niektórych matek i tego jaki dają przykład dzieciom - zgadzam się. Ale czy to jest powód, aby zakładać topik na ten temat? Czy zakładając ten topik, nie chciałaś przypadkiem sprowokować tych kobiet? Bo mi to, na to wygląda ;)

Sprowokować to chcę dyskusję na ten temat i mam nadzieję że owa dyskusja skłoni ludzi do przemyśleń i czasem zahamują palec na klawiaturze. Bo jestem na 100% pewna,że takim agresywnym językiem posługują się często normalne kobiety o dobrym wykształceniu, inteligentne i z pozoru na poziomie. a w sieci czują się anonimowe,więc pozwalają na upust zwierzęcej frustracji. Mam nadzieję że dotrze do nich to że jeśli tutaj im się takie zachowania zdarzają to i w domu kiedy "obcych" nie będzie też będą im się zdarzać i jaki wtedy dadzą dzieciom przykład?

Takich tematów były tu dzisiątki i niczego nie zmieniły. Przeciwnie - jest coraz gorzej

Własnie, zgadzam się z wypowiedzią messola, to nic nie zmieni, bo jak już ktoś wyżej zauważył, w internecie łatwo jest być anonimowym i dawać upust swoim frustracjom. Jeśli chcemy coś zmienić, to zacznijmy od siebie, zachowujmy kulturę wypowiedzi na forum, tak samo jak i w życiu realnym, nie prowokujmy i nie oceniajmy pochopnie, to moje rady :)

Gość Czy to nie dziwne????
BARDZO WAŻNA SPRAEA DOTYCZĄCA MACIERZYNSTWA???? to gdzie ta sprawa????