Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Immers

Porod- jaki był u Was?

Polecane posty

Mialam bole krzyzowe, a kolezanka brzuszne i dla niej porod byl lzejszy, jak opowiadala.....wiesz u kazdej kobiety jest inaczej...dla mnie to trauma do konca zycia a dla innych cudowne przezycie.... Ja czulam sie jak krowa, krew sie lala, ja wymiotowalam i cuda inne tez sie przytrafialy......a na toalecie czy krzesle usiadlam po ok 1,5 miesiacu......

Zgadzam się z Miarką. Jeśli nie będziesz współpracowac z położna to będziesz się dłużej męczyc

ehh wspołczuje... W srodku tez Ci popekało... Mam nadzieje ze mi sie to nie przytrafi ;/

Ja bardzo milo wspominam porod mimo tego ze skurcze u mnie trwaly 15h :/ za to sam porod 15minut ;) To prawda ze bole sa straszne. Mi niestety nikt wczesniej nie powiedzial ze podczas skurczow jest takie straszne parcie na odbyt :/ ( To chyba bardzo krepujacy temat). Prysznic faktycznie bardzo pomaga. Mnie polozna nie byla w stanie z niego wyciagnac taka ulge mi przynosil. Najgorsze to urodzic glowke, pozniej juz z gorki ;) Szycie nie zawsze jest konieczne i ja jestem tego przykladem ;) Pewnie dlatego 3h po porodzie juz biegalam sama po oddziale i czulam sie naprawde swietnie. No i dzidzius dodaje duzo energii . Nie ma co sie zamartwiac na zapas :)

Gość nie jest tak źle
Mam jedno dziecko, poród był naprawdę do zniesienia (bez znieczulenia bo tak zdecydowałam). Miałam bóle krzyżowe, mąż pomagał mi w czasie skurczów masować plecy, tak, że cała koszula z tyłu była zmechecona ;). Kiedyś widziałam w gazecie taki masażer na baterie do pleców, polecany na poród. Chyba warto się w coś takiego zaopatrzyć. Aha, przez ostatnie 2 tyg piłam dużo soku malinowego i zazywałam chyba oeparol (wiesiołek). Pierwsza faza (rozwarcia) poszła bardzo szybko. Powodzenia!

Gość Czerwcowy poranek
Ja miałam kilkanaście szwów (sam proces zszywania trwał ok 15 minut i lekarka mówiła bym sie nie ruszała, to to ladnie uda jej się zrobić) i tak było, nie było to w ogóle bolesne. Od razu praktycznie siedzialam na łóżku (przez pierwszą godzinę zamknęli mnie w pokoiku poporodowym z mężem i córką hehe, dla odpoczynku), ale już na sali siedziałam na łózku bo wpadła cała rodzina mnei odwiedzić :) Po godzinie ich odprowadzalam do drzwi oddzialu i śmiali się żebym przez przypadek sie nie zagalopowała i z nimi nie wyszła, bo tak wyglądałam jak odwiedzająca a nie pacjetnka (uśmiech mi z twarzy nie schodził). W szpitalu za każdym razem gdy szłam do łazienki podmywałam się (używając reki i mydła przeciwbakteryjnego z apteki dla kobiet w połogu i wycieralam się ręcznikami jednorazowymi kuchennymi - weź je koniecznie ze sobą).... cięcie nie bolało mnie w ogóle, ale jak mówię kilka razy dziennie mycie rany i wietrzenie!

Dzieki za pomoc :) Chociaz troche mi sie dzis humor poprawił