Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamammaaaa

Bieda , bieda.Jak wyjsc na prosta?

Polecane posty

Gość mamamammaaaa
przeciez dziecko nie zostanie same tylko z dziadkami. a co wy nigdy nie wyjezdzaliscie do dzadkow na wakacje na 2 miesiace?

tak z ciekwosci podpinam się pod twoją wypowiedź, jestem dopiero w 33tc ale nie wyobrażam sobie, że wyjade a dziecko zostawie, chociaż na 2 dni. Póki co nie wyobrażam sobie ruszyć się bez dziecka, ale pewnie jak sie urodzi po pewnym czasie babcia zostanie a my wyjdziemy razem np do kina. Ale samego na tak długo bym nie zostawiła. Wydaje mi się, że autorka boi się, że zostanie sama....

Gdzie chcecie wyjehac i do jakiej pracy? Jestes pewna ze oboje od razu ja znajdziecie? Za granica juz nie jest to co 8-10 lat temu kiedy praca czekala dla kazdego na kazdym rogu. Teraz trzeba znac jezyk, trzeba miec doswiadczenie - a na prace sie czeka. Musielibyscie wynajac pokoj razem i oplacac go podczas gdy tak naprawde mozecie tej pracy nie znalezc. Gdyby maz wyjechal sam byloby prosciej bo wynajalby pokoj w kilka osob i latwiej tez byloby mu cos znalezc . Co do faktu ze boisz sie zostac sama z dzieckiem ale nie boisz sie zostawiac dziecka samego z babcia - wole nie komentowac ale widze ze malo wazne to dziecko jest dla ciebie...:O

Gość mamamammaaaa
tak tego sie boje. ze zostane sama.

szczerze ja nie wyjeżdżałam-babcia mieszka w tym samym mieście, ale Ty chcesz zostawić dziecko sama nie wiesz na ile, zdajesz sobie sprawe, że Twoi rodzice mogą ci pomóc, ale przejąć twoje obowiązki to coś zupełnie innego? Boisz sie o brak wsparcia? przeprowadź sie na ten czas do rodziców....

Gość mamamammaaaa
to co mam siedziec i czekac nie wiadomo na co. tutaj w polsce niewiem jak wytjsc na prosta. ale ja tylko tak mysle o wyjezdzie. gdzies na sezon szparagi, sałata.

poprostu nie wierzysz w miłość swojego M., ja swojego puściłabym bez cienia wątpliwości, ale nie znam twojej sytuacji, bo może już byłaś zdradzana. Tego nie wiem. Ale wole zostać sama z dzieckiem, niż mieć męża o którego boje się na każdym kroku, że mnie zdradzi lub zostawi, ale Twoje życie Twoja bajka.

Gość mamamammaaaa
boje sie bo bylam z corka sama. do pol roku jej zycia. 24/7 sama z dzieckiem bez zadnej pomocy i zadnego wsparcia. potem poznalam meza.

Gość mamamammaaaa
Wymyśliłam sposób - zamknę dziecko w ubikacji na klucz, zabiorę środki czystości i na kafelkach porozkładam jedzenie. Myślę, że to dobra metoda na problem...

Gość mamamammaaaa
moze to ze wczesnym wikeu stracilam mame. potem ojca. wiec nie mam rodzicow wplynelo ze sie tak lekam. boje sie zostac sama, opuszczenia.

Gość mamamammaaaa
biorę leki na schizofrenie

Gość ale to dinozaury byly
to pomysl, ze w takiej samej sytuacji jest (prawie) twoja córka - opusci ja tato, a takze mama...myslisz,ze dziecko 4 lata wie, ze t na troche?! nigdy juz sie tego leku ze nie wrocicie nie pozbedzxie!!! glupia jestes i tyle

Gość mamamammaaaa
spadaj podszywie.

Gość mamamammaaaa
a napisalam ze na troche na miesiac, 6 tyg. ale ja nie mowie ze juz jade tylko mysle. jak rozwiazc problem.

Gość Kobitka co wie
Kiedys tez bylam w taiej sytuacji, ale o tyle latwiej ze niezamezana i bezdzietna. Jesli nie jestes w stanie znalezc ani ty ani maz pracy tam gdzie jestescie to dwa wyjscia - szukanie pracy w najblizszym duzym miescie i pozniejsza przeprowadzka albo taki wlasnie turnus dwumiesieczny, Moja mama tez wyjezdzala kiedy bylismy z bratem mali (ja 5 on 8), opiekowala sie nami babcia - mama nam wytlumaczyla co sie dzieje i dlaczego i dramatu nie bylo.

Na sezon to co innego... Na miesiac bym wyjechala z mezem zostawiajac dziecko. Wiadomo ze z pracy sezonowej sie wraca. A dla dziecka tez miejsca tam nie ma. Jak bylam mala moi rodzice wyjehali raz na dwa tygodnie i to bulo dla mnie jak wiecznosc wiec nie wykbrazam sobie zebym musiala zrobic cos takiego swojemu dziecku ale czasem sytuacja zmusza do takih rozwiazan. Co innego wyjazd za grsnice w poszukiwaniu pracy w ciemno. Z takich wyjazdow tak szybko sie nie wraca...

Gość ale to dinozaury byly
dla małego dziecka MATKA jest najważniejsza. nawet te duze przezywaja rozstania z tzw eurorodzicami ( eurosieroty ). a ty chcesz zostawic male dziecko?! powiedz od razu ,ze jestes zmeczona macierzynstwem i widzisz w wyjezdzie szanse na oddech;)

Bardziej rozważałabym na Twoim miejscu albo wspólny wyjazd,albo aby mąż sam wyjechał. Chociaż wolałabym to pierwsze:) Piszesz,że nie chcesz sama zostać,a dziecko zostawisz...a mu też łatwo w takiej sytuacji nie będzie,pomyśl. Spróbujcie jeszcze tutaj czegoś poszukać.

Gość nigdy nie zostawiłabym dziecka
Ty się boisz opuszczenia, a dziecko chcesz opuścić ;-( nie rób tego, to na prawdę źle na nią wpłynie... tym bardziej, że zostawisz ją chyba z obcymi ludźmi, skoro nie masz rodziców a Twój mąż nie jest jej ojcem... dla mnie moje dzieci są najważniejsze na świecie i nigdy nie zostawiłabym ich. Miałam problem, żeby służbowo wyjechać na kilka dni, a co dopiero do pracy na dłużej... wogóle ten wyjazd to kiepski pomysł - nie macie ani znajomości, pewnie z językiem też krucho... Moim zdaniem mąż musi jak najszybciej podjąć pracę, nawet tu na miejscu, jakąkolwiek, żebyście nie popadli w długi. Ty na razie masz zasiłek, ale tez szukaj intensywnie. A jeżeli myślicie o wyjeździe to w międzyczasie rozglądajcie się, ale może chociaż na początek niech on jedzie sam, dojedziesz jak znajdzie pracę i jakoś się ustawi, może wtedy dojedziesz z małą.

dziewczyno a ty myslisz,ze sobie pojedziecie i praca tam juz czeka?smieszne.mieszkam od dawna za granica i moi znajomi tak mysla jak ty,ze jestem wszechwładna załatwic wszystkim prace . rzeczywistosc jest troche inna ,jest kryzys i Polaków nie chca zatrudniac ot tak sobie,szczególnie bez jezyka jestes bardzo naiwna autorko,nie masz poijecia nawet ile kosztuje wyjazd,wynajem mieszkania,zycie za granica.nie masz teraz 2500 na zaległe rachunki achcesz jechac za granice i to we dwoje! myslisz,ze podróz jest za darmo czy co?

Gość mamamammaaaa
mi chodzi tylko o finanse. zeby troszke podkurowac sie. ale mam 1 sposb. czy dobry? moj wyjezdza a ja na ten czas przeprowadze sie do tesciow z corrka. nie chce zostawac sama. maja dom, ogord.Mialabym zajecie a moze i babcia zajela by sie dzueckiem a ja do pracy. a to wiaze sie z przeprowadza do ncih.

Gość mamamammaaaa
przeciez ja wiem jak wyglada ptraca z granica. ze pojade w ciemno. mi chodzi o jakis sezon, np. szparagi. akurat angielski znam i to w miare.dogadalabym sie. 4-6 tyg. i wracamy. napewno na + bedziemy.

a odnosnie twojego pytania czy wyjeżdżamy bez dzieci na wakcje to owszem tak ale nie na 2 miesiące!dziecko ma dopiero 4 latka ale widze ze do ciebie zadne argumenty nie trafaiaja.

Gość mamamammaaaa
Mój teść to stary pedofil.

Gość mamamammaaaa
Moje dziecko nosi ciuchy z RPK.

szparagi.taaa a wiesz na czym polega taka praca?to najcięższa harówa jaką znam,zapytaj tych co tak pracowali 4-6 tygodni? ledwo zwróca ci sie koszta wyjazdu moja droga,nie bujaj w obłokach

Gość mamamammaaaa
ja nie mowie ze juz jade. chcialam sie poradzic z wyjazdem. a po za tym niewiem czy ja bez niej bym wytrzymala.

Gość Bonus RTV
zawsze na propsie

Gość mamamammaaaa
moja znajoma byla i troszke przywiozla w zeszlym roku. miala na czysto moze klamie jakies 5000zł.

Gość mamamammaaaa
pracowalam fizycznie na produkcji i ciezkiem pracy sie nie boje.