Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość @Adixon

Ndmierna potliwość?

Polecane posty

Gość @Adixon

Chyba mam problem z nadmierną potliwością. Otóż od kilku miesięcy pocę się pod pachami mimo że nie wykonuję jakiegoś wysiłku fizycznego. Czasami kilka razy dziennie mam pod pachami mokro, np. teraz siedząc przed komputerem tak samo. Czasami aż mi stróżka spływa po boku. Dodam że w lato czasami wystarczy że wyjdę na słońce i chwilę na nim pobędę i już mam mokre pachy, plecy, ręce. Niby w upalne dni to nic takiego strasznego ale jak mam ubrany sam podkoszulek i wracam ze szkoły z plecakiem na plecach to mam pod plecakiem odbite mokre ślady, nie mówiąc już pod pachami. W dodatku teraz nie ma upałów w mieszkaniu mam 22st. jestem w podkoszulku i się pocę (tylko pod pachami). Co może być przyczyną? Chyba muszę iść z tym do lekarza.

Gość karolinaaaaaa2
mam podobnie:(

Gość priorytetowa sprawa
reklamowali kiedyś w telewizji jakiś specyfik właśnie na nadmierną potliwość

Gość ja mam chyba jescze gorzej
ja sie poce jak tylko jest troche cieplej, czy wiekszy wysilek fizyczny, albo stres, a w upalne dni to juz w ogole leca struzki po czole nosie plecach pod pachami, brzuch mokry, nawet tylek, jak siedze to i pachwiny i za kolanami... cala sie poce mozna mnie wycisnac jak mokra scierke :( i pytalam roznych lekarzy i mowili ze taka natura :(

Gość @Adixon
Pewnie chodzi o PerspiBlock już tego w wakacje próbowałem, ale nie odczułem zmniejszenia potliwości, a wręcz miałem dziwne wrażenie że po tych tabletkach się kleiłem - w sensie że pot taki klejący był. To może tylko takie odczucie moje było, no ale nie pomogło. A czy taka nadmierna potliwość nie oznacza że mam problemy z czymś tam, typu wątrobą, etc??

Gość xdd
niestety nie ma taniego i dobrego wyjścia z tej sytuacji. Mam podobny problem, bardzo pocą mi się pachy. Można powiedzieć że bez przyczyny. Już się z tym pogodziłam i chodzę tylko w czarnych bluzkach z długim rękawem, latem tylko na ramiączkach. Ogólnie rzecz biorąc wybieram ubrania na których nie widać tych wstrętnych plam. Czasem chce mi się ryczeć, bo chętnie bym założyła jakiś kolorowy ciuch, ale wiem jak się to skończy. Jedyną dobrą metodą jest wstrzyknięcie pod pachy botoksu- ale jak dla mnie to zbyt inwazyjne, kosztowne. ehhhh

Gość może za dużo pijecie
różnych płynów? Może jakaś siłownia/fitness - wypocić sie porządnie

Gość ja mam chyba jescze gorzej
ja wlasnie pije za malo wrecz, zazwyczaj na dwoch kubkach kawy... czasami jakas herbata... a kiedy chodzilam swego czasu na aerobik to pocilam sie na nim strasznie, ale to nie wplynelo na to ze w innych okolicznosciach poce sie mniej... tez nie moge zakladac kolorowych ciuchow, bo zaraz widac plamy... tylko u mnie to nie tylko pod pachami, ale zaraz i cale plecy mokre i brzuch...