Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamama25

Czy któraś umie czytać KTG lub wie gdzie znaleźć opis??

Polecane posty

Gość jak to jak czytać?
Jedna kreska to tętno dziecka a druga to skórcze. no może nie kreska a łamana.

Gość władysław 1948
nie ma już google, albo wiki? 🖐️

gdybym tm poszukała nie pytałabym na kafe. No tak są ale jak je czytać jak wygląda skurcz? Jeśli jest "górka" to to skurcz? Dzisiaj miałam KTG są górki a skurczów nie czuje

Gość okaoka
Dziewczyny, dlaczego nie zapytacie lekarza, u nas ktg zawsze ogląda i analizuje lekarz. a gdzie masz te górki? przy tętnie dziecka czy skurczach?

Gość pragmatyczne podejście do życi
górka powyżej 20 to są małe skurcze

Gość okaoka
a dużo górek 80-100 to już zaczyna się zabawa. :-)

Gość eossa
Zamiesc zdjecie to Ci omowie. Nawet z tym kiedy dziecko kopnelo ;)

a czemu rąbnięty?? dzisiaj nie miałam wizyty tylko miałam sie zgłosić na samo KTG teraz mi głupio, że nie zapytałam..:(

Gość no masz normalny zapis
coś tam jest ale szału nie ma. Ja niespełna tydzień przed porodem miałam skurcze prawie na max, ale brak regularności ;) przy porodzie w ciągu 3 minut ktg miałam zapis o tak /\../\../\.. ;)

Gość eossa
No skurcze, ale bardzo nieregularne, normalne jak na ten etap ciazy. Porod moze byc szybciej, o czasie, lub pozniej. Ja z takimi skurczami chodzilam jeszcze 6 tygodni. ;) Nie czujesz przy tym jak Ci twardnieje brzuch? ;)

tak mały spał w ogóle był strasznie leniwy wczoraj. Kurde termin jutro a tu sie nic nie dzieje :( ale porażka.... Jeśli chodzi o twardnienie brzucha to czuje czasem taki strasznie napięty zwłaszcza pod wieczór nie idzie palca wdusić.

Gość eossa
To malo bolesnego porodu ;) dziecie moze malo ruchliwe, bo sie szykuje. ;)

no mam nadzieję że tak bo dzisiaj też coś leniwe od rana a zawsze po śniadaniu lubiło sie powiercić. Wczoraj zjadłam drożdżówkę, batona i ciastko i dopiero zaczął dawać znaki. Męczy mnie to już bo wszystko od dawna gotowe, pierwszy termin był na 23 grudnia i tak czekam jak na szpilkach:( nigdzie wyjść samej, nigdzie pojechać tylko latam i sobie robote wymyślam żeby coś się ruszyło...a tu ani skurczy, ani czop nie odchodzi nic jedno wielkie nic się nie dzieje...:(

Gość mama007
czop wcale nie musi odejsć, tez na niego czekałam i się nie doczekałam :) Skurcze widać, fajnie, że nie bolą. Jak sie na dobre zacznie, to skali zabraknie :) Jeśli coś Cie niepokoi, to podjedź do szpitala, jeśli dziecko jest zbyt spokojne, to tez powód, by Cie zbadał lekarz i zrobili ktg. Powodzenia!

Gość mój ma 9 miesięcy
Ja takie skurcze też miałam w terminie porodu, a mały się na świat nie wybierał :D Urodziłam go w 42 tygodniu ciąży przez cesarkę :D

Gość gość
Porodowe skurcze to są przede wszystkim skurcze regularne. Na ktg wyglądają jak górki ale nie takie ostre ale raczej o ściętych wierzchach, powtarzają się regularnie. Z twojego ktg widać że skurcze są ale typowo porodowe jeszcze nie są póki co. Myślę że musisz zrobić kolejne ktg za jakiś czas i trzymać rękę na pulsie. A który to tydzień?

Gość gość
Moim zdaniem to za male skurcze ja pamietam jak mialam robione ktg to az te gorki prawie nie miesicily sie w kartce a potem diametrialnie spadaly. Takie skurcze to mialam jak mi brzuch twardnial. Muszisz czekac

Gość gość
Wg mnie to sie dziecko bardzo ruszalo. Na skurcze to to nie wyglada.

Gość gość
dziekuje z odp :) a jest to koncowka 39 tygodnia ciazy :)

to jest zapis KTG bez ruchów dziecka, z r****mi to były by 3 wskaźniki. Ja tydzień przed porodem u mojej gin miałam skurcze na 100% z tym, że nie regularne, zapis skurczy wyglądał podobnie jak Twój, gin mówiła, że pewnie wieczorem wyląduje w szpitalu na porodówce, a ja nic nie czułam prócz spinania brzucha i to lekkiego, żadnego bólu itp. a 4 dni później spokój na KTG, 3 dni po ostatnim KTG urodziłam :)

Gość gość
Aha :) to może już niedlugo :):) Fajnie by bylo :) Wlasnie ja sama nie wiem co ja czuje czy to dziecko sie tak wypina czy to skurcze brzucha... :P wizyte u swojego lekarza mam dopiero za tydzien bo w tym tygodniu go nie ma ;o a wlasnie mialam zroboc tez ktg... :P tylko ze nic mi z niego nie powiedzieli dlatego nie wiedzialam co myslec :):) o to moze to juz tuz tuz :):):P