Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olawd

stomatolog dla 4-latka w UK

Polecane posty

witam . chcialam sie dowiedziec jak w uk wyglada sprawa ze stomatologiem . mojemu synkowi zaczal zabek nieciekawie wygladac i chcialabm to skonsultowac wlasnie ze stomatologiem . gdzie sie udac ? najpierw do GP czy od razu do przychodni stomatologicznej?? platne?

poszukaj miejscowej przychodni, która ma kontrakt z NHS - dzieci mają opiekę stomatologiczną za darmo do 16r życia

Gość mama dziewczynki
dziadygi z jukej, nie stac was prywatnie isc. Wezcie nadgodziny na zmywaku, to moze wydolicie

droga mamusiu dziewczynki - tak sie slada ze mnie stac i nie musze brac nadgodzin na zmywaku a tobie pewnie zal dupke sciska , ale widac zes z polskiej wiochy i nie wychowana . tu chociaz dzieci maja wszystko za darmo - nie to co w naszej kochanej ojczyznie ze zedra z ciebie ostatni grosz nawet jesli bylabys umierajaca

ex-D.Bill - dzieki za informacje . sama lecze w polsce ale tu akurat przymusz malym

Gość maarrocco
olawd heheh dobrze napisane...zazdrosc ludzka nie zna granic...ehh nie ludzka tylko POLSKA.

Gość mama dziewczynki
olawd widze, ze jak polowa durnych mamusiek juz wszystkie rozumy pozezeralas. Nie mieszkam w PL, ale we Francji. Jestem obywatelka tego kraju,a nie jak ty jakims scierwem z kraju europy wschodniej, wywloka wywleczona za pieniedzmi do kraju deszczu i emigrantów

taaa jakbym przynajmniej ja okradala z nie wiadomo czego :D skoro pracuje legalnie , place podatki i ubezpieczenie zdrowotne to niby czemu mialoby mi sie nie nalezec ...

płacimy podatki, z ktorych rzad robi cos jednak sensownego, wiec nie musimy prywatnie ciagac dzieci po dentystach:) nie musimy żebrac o znieczulenie przy porodzie, oczka tez mam badane za darmo regularnie;) mam pisać dalej?

juz widze te salony, na ktorych bywasz z tym słownictwem i poziomem frustracji... ale pisz dalej, moze pomoze:)

oj a ty pewnie obywatelstwo masz bo dalas dupy jakiemus zabojadowi . i prosze mnie mnie wyzywac od wywlok i scierw bo sobie nie zycze . swoim zachowaniem (czytaj slownictwem) udowadniasz ze sama jestes ww scierwem itp . mnie akurat nie wywlekly pieniadze z pl tylko sama polska - wstyd za tym co w pl sie dzieje , jak nas traktuja . praca w pl za marne 1,2 tys przy oplatach jak dla bogaczy - daruj sobie glupia krytyke . sama pewnie lepsza nie jestes . ja pracuje tu tylko 4 godziny dziennie i mam wiecej niz mialam w pl za zapierniczanie na 3 zmianach . tu zyje jak czlowek a nie jak ... zycze ci duzo szczescia bo widze ze ci go brak

robie w UK za mopa do podlogi. Angol wsadza moja czupryne do wiadra z woda i myje mna podloge w publicznych toaletach

A ty nazwalas bachora Tymon czy Tymoteusz? Bo i jedno i drugie zryte. Pewnie wyrosnie z niego Tymus-Dymus hahahah

to ja moze na temat... Kolezanka byla ostatnio z synem prawie 4-letnim, najpierw zabrala go do swojego dentysty, do ktorego zawsze sama chodzi, ale maly nie dal sobie za wiele poogladac a co dopiero zrobic. dostala wiec skierowanie do specjalnego dentysty ktory leczy zeby dzieci w przychodni przy szpitalu, bedzie mial zeby leczone w narkozie, kilka na raz. ja zreszta inaczej nie wyobrazam sobie wiercenia w zebach u tak malego dziecka :/. dentysta na NHS jest darmowy dla dzieci. nie musisz isc do GP, prosto do dentysty.

Przepraszam ciebie bardzo wielka, swiatowa Poleczko z francuskim paszportem, twoja mamusia to tez scierwo z europy zachodniej? Uwazasz sie za lepsza? Uwazasz, ze jak masz paszport (a kto go dzis nie ma??) Francji to automatycznie przestalas byc Polka? Zalosna jestes doprawdy... Sloma ci z butow wystaje nic wiecej... Autorko wejdz na strone nhs i poszukaj najblizszej przychodni stomatologicznej. Dzwonisz, umawiasz sie na wizyte z dzieckiem i juz.

Gość kredka bambino26
zal mi twojego dziecka mamo dziewczynki. Skoro ma taki przyklad w domu to juz widze na kogo wyrosnie. Na wredna, pozbawiona szacunku do innych szmate. Jak jej matka...

kobieto ales ty nieszczesliwa musisz byc skoro tyle jadu w tobie moje dziecko bachorem nie jest (chyba w przeciwienstwie do ciebie) nie wpadlam tylko grzecznie 3 latka po slubie , planowanego urodzilam . moj maluch jest cholernie grzecznie wychowywany ale jak na jedno pytanie odpowiada mi takie scierwo jak ty , ktore bez zadnej przyczyny i nie sprowokowana pluje jadem to az mnie cos trafia . pewnies jestes jaka gowniara ktorej sie nudzi i zaczepia na forach . albo jak nie daj boze jestes mmama jak masz w nicku to biedne to twoje dziecko . ja tylko zadalam pytanie a ty wcale nie musisz odpowiadac skoro w tym temacie nic oprocz jakdu do powiedzenia nie masz

go-for-it - dlatego trzeba trochę wcześniej zabierać dziecko na wizyty, żeby się oswoiło - byłam z synem jak miał 2 lata i 2 i pół roku i były to wizyty stracone, bo też sobie nie dał zajrzeć, ale potem już poszło lepiej

Gość envenvejhn
olawd,kobieto ,a czy tam gdzei meiszkasz traktuja inaczej ludzi?NIe kazą zapieprezac za marne euro czy funty? Gdyby tam gdzie mieszkasz zycei było by cudowne ,to emigranci nie mieli by co robic,bo praca była by dobrze opłcana i rodowici anglicy nie siedzieli by na róznych zasiłkach,tylko pracowali by i zarbiali by. Tobie sie wydaje,ze tam zycie jest wpaniałe,bo w PL guzik miałas.

Ex-D,Bill - ta a ty pewnie jetes dzoana nie joanna haha

Gość envenvejhn
olawd,i jeszcze jedno,.tak zachwalasz zycie w GB,a z zapytaniem o stomatologa udałas sie na internetowe forum PL.

envenvejhn - no coz widocznie ty trafilas akurat na zle miejsce . ja jestem samozatrudniajaca sie wiec pracuje i zarabiam kiedy chce i ile chce ha proste ps . a jak na warunki pl nie mialam zle skoro az tak cie to interesuje - a guziow przy bluzce mam sporo :P

alez jestescie cholernie ciekawe - ale jesli chodzi o sluzbe zdrowia to przyznam ze tu rowniez jest do d.. envenvejhn - owszem pytam bo ja osobiscie lecze zeby w pl prywatnie a moje dziecko rowniez mialo zabki sprawdzane w pl ale teraz to nagly przypadek , chce go skonsultowac . jesli sie okaze ze cos trzeba robic to na pewno przylece do pl (bo niestety akurat dentysta to tylko prywatnie w pl w sprawdzonym miejscu)

Gość envenvejhn
olawd,ja akurat mieszkam w PL ,wiodło mi sie dobrze,nie pracuje nawet,a mam wszelkie ubezpieczenia,bo maz opłaca,a ja mu tylko pomagam od czasu do czasu w papierach. Piszesz,ze jestes sobie i pracodawcą i pracownikiem,to dobrze,ale widac,ze jakos nie za bardzo zasymilowałas sie z rodowitymi mieszkancami prosząc o porade na polkich stronach internetowych :-) Gdybys była bizneswoman całą gębą na obczyźnie,to byś nie musiała radzic sie Polaków mieszkających w GB :-)

Gość envenvejhn
olawd,cha,cha :-) bizneswoman mieszkajaca w tak cudownym kraju leczy zęby prywatnioe w PL :-)

nie nazekam na brak znajomych anglikow - czemu pytam tu ? latwiej , prosciej . choc teraz uwazam ze lepiej bylo zadzwonic do kolezanki i zapytac niz tu , bo tu tylko osoby siedza ktorym sie w zyciu nie uklada , sa nieszczesliwe i dlatego chca zepsuc humor innym . bo po co inaczej wchodza na temat nie mojac nic ciekawego i w temacie do napisania .

ale ja nie widze powodu w wyszydzaniu, ze ktos leczy zeby w Polsce. Jak sie ma zaufanego, dobrego stomatologa w Polsce to nie jest tak latwo isc do kogos nowego. A forum jest po to zeby pytac. Zalosne jest takie wlasnie pisanie, wyszydzanie bo ktos za granica a pytania zadaje. Kto pyta nie bladzi. Ale jak widac polskie spoleczenstwo tego nie rozumie

to wy, Polacy mieszkajacy w Polsce, stworzyliscie sobie mit cudownej Anglii. Nie wiedziec czemu. Autorko nie przejmuj sie tymi maluczkimi.