Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MALALLA

gładź na stary tynk, wszystko się sypie

Polecane posty

Gość MALALLA

odchodzi, zdejmowałam płatami, może jak pomalują gruntem i dopiero gładź i malowanie to coś pomoze?????

Kto wpadł na pomysł szpachlowania starego tynku? Teraz wszystko od nowa będziecie robić...

Gość malalla
czyli zdjac stara farbe, az po tynk, ? zetrzec papierem sciernym i nakladac gladz, zagruntowac i malowac? dobrze kombinuje? tynk dobrze trzyma, nie widze potrzeby go zbijac

Gość hsadfab
mowisz o tynku tradycyjnym cementowo wapiennym >?

Gość hsadfab
czy chcesz zdrapac / gruntowac gładz gipsowa ??

07:56 [zgłoś do usunięcia] malalla czyli zdjac stara farbe, az po tynk, ? zetrzec papierem sciernym i nakladac gladz, zagruntowac i malowac? dobrze kombinuje? tynk dobrze trzyma, nie widze potrzeby go zbijac X Nie, nie dobrze kombinujesz. Tak na zdrowy rozum... Albo zostawiać stary tynk, albo zrywasz do żywego i gładzie jedziesz.

Gość malalla
Tępa pochwa ze mnie :(

Gość jbuj
bedzie odparzac, zdjac stary tynk , polozyc gladz, jezeli nie schodzi tynk bo sie nieda a nie ze sie nie chce ! kupic unigrunt , zagruntowac i polozyc gladz

Gość malalla
na cegle gladz?

Gość a zmallak
a po zbiciu tynku co mozna olozyc na sciane? gladz od razu? tak myslalam aby zdjac farby bo one odlaza i dac grunt a potem gladz

Gość gość
Wydaje mi sie ze przed gładzią trzeba dac tynk... lepiej sie skonsultuj z kims kto się zna na tym, w razie czego możesz na tę stronę zajrzec http://firma-tynk.com/ i np. zadzwonic do nich, pewnie Ci poradzą cos.

Gość gość
Znajomi też mieli taki problem, sami tynkowali i bardzo dużo odpadło, bo zabrakło dobrego gruntu. Pewnie też kiepsko przygotowali ściany pod tynki. Niestety tynki to poważna sprawa jest i trzeba wybrać firmę, która ma w tym doświadczenie. U mnie robiła ekipa z http://www.pbhcezar.pl/ i na szczęście takich problemów nie miałem.

Gość karolinanowak1
Najlepsze są suche tynki, to bardzo dobra metoda na na nieszablonowe wykończenie wnętrza. Położenie tynków najrozsądniej jest zlecić fachowcom http://kapitanremont.pl/suche-tynki wtedy będzie pewność, że przebiegnie to szybko, sprawnie i praktycznie bez żadnego bałaganu.

Gość gość
nie rwać na siłę, tylko to odwalić, co łatwo odejdzie. co się trzyma zostaje. najlepiej do tego użyć szpachelki. potem grunt, koniecznie głęboko penetrujący, potem może być tynk maszynowy knauf, niedrogi, dobry, biały po wyschnięciu. tym tynkiem uzupełnisz to co odpadło. dopiero potem gładź, najlepiej już gotową w wiadrze. No i w sklepie pogadać ze sprzedawcą, zawsze coś doradzi.

Gość gość
moze zle zostalo zrobione, jezeli szukasz dobrej firmy, ktora zajmie sie twoim tynkiem i nie tylko to sprawdzaj www.prbrembud.pl swietna jakosc uslug

Gość gość
Osobiście polecam produkty z kiilto.pl. Bardzo dobre. Używam ich zawsze i jestem zadowolony.

Ze swojej strony polecam tynki gipsowe.... Szczególnie jeśli budujecie nowy dom i zastanawiacie sie nad najlepszym rozwiazaniem. My na takie postawiliśmy

kładzenie zajelo niewiele bo było to kładzenie maszynowe

tynk jest bardzo mocny bo wybraliśmy diamant twardy

jak rownież tynk położony jest bardzo rowno tak wiec nie musieliśmy kłaść gładzi... Odpadło dzieki temu wiele niespodziewanych kosztów. 

Polecam tę stronę

https://sklepagregatymalek.pl/

Jest to producent agregatów mozecie sobie tam poczytac o agregatach. 

U mnie tynkami zajmowała się firma https://www.tynkikoscian.pl/ i każdemu ją szczerze polecam. Po pierwsze bardzo szybko i sprawnie realizują usługę. Po drugie robią to na najwyższym poziomie. To prawdziwi specjaliści, którzy zawsze podpowiedzą i doradzą najlepsze rozwiązanie, U mnie robili tynki wewnętrzne i zewnętrzne i z obu jestem bardzo zadowolona. Solidna praca, dbają o szczegóły. Nawet po latach ich praca cieszy oko, nic nie uległo uszkodzeniu, żadnych uszczerbień czy łuszczenia się.