Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elviska28

Duzy brzuszek w 9 tygodniu czy to normalne ?

Polecane posty

Gość elviska28

Hej dziewczyny mam pytanie czy to normalne ze w 9 tygodniu ciazy po zjedzeniu ma sie duzy brzuch moj wyglada na 6-7 miesiac jak cos zjem a jestem prawdopodobnie w 9 tygodniu pisze prawdopodobnie poniewaz pierwsze usg mam na 12 tydzien wiec do konca nie jestem pewna do tego ostatnia miesiaczka byla 4 dni wczesniej i bardzo skapa.

Gość gdskaw
a skad wiesz jak wygląda brzuch w 6-7 m-cu ? porównujesz z brzuchem siostry? koleżanki ?

Gość elviska28
hej :) tak tylko napisalam bo jest nardzo duzy czy to normalne?

Gość jak jest ciąża i brzuch
rośnie to powinnaś się cieszyć przynajmniej znak ze sie prawidłowo rośnie dziecko... nie wiem o co ci chodzi ...

Gość to wzdęęęcia
Dziecko jest malutkie, wod tyle co nic wiec od czego mialby ci rosnac, mi tez wysadzalo po jedzeniu, ale ten ciazowy brzuszek zaczyna sie tuz nad spojeniem lonowym i to zupelnie co innego. Ciazowego nie da sie wciagnac...

Gość elviska28
OK DZIEKUJE ZA WIADOMOSCI :) NOM TEZ TAK MYSLE ZE TO WZDECIA BO JAK NA TAKA WCZESNA CIAZE TO JEST NAPRAWDE ZA DUZY PO ZJEDZENIU ;) POZDRAWIAM

Zależy jakiej jesteś budowy. Zona mojego siostrzeńca sięga mi do ramion (ja mam 168) waży jakieś 45 kg i u niej w 8mym tyg już było widać "dolny" brzuszek, bo macica jest wtedy wielkości jabłka a jak ona taka drobniutka to takie "jabłko" to gigant. W dodatku ok 3go miesiaca chyba (tak kojarzę) podnoszą się do góry jelita, plus macica na dole stąd u niektórych kobiet ciażę widać niemalże od razu. Każda kobieta inna. Ja jestem w 4tym m-cu i nikt nie ma wątpliwości, że jestem w ciaży, mimo, że nie naleze do drobinek, ale brzuszek jest typowo wypchniety do przodu juz. Nie ma reguły

Gość mama 6-latki a strzeliłaś sobi
e już kielonka? czy w tej ciąży nie ciągnie cię do alkoholu?

Gość elviska28
MAMA6LATKI:) dzieki za informacje no ja to tez jestem szczuplutka 164cm 46kg. i wlasnie juz mi cos widac brzuszka ale najbardziej jak cos zjem nawet talerz zupy to od razu mam duzy brzuszek i tak sie zastanawiam czy ja moze nie jestem juz w pozniejszej ciazy bo ostatni okres byl wczesniej i bardzo skapy a zawsze mam duzo krwi przez tydzien i bardzo regularnie. ale nie wiem czy to mozliwe zeby miec takie plamienie na poczatku? to bylo jakos 10 dni po owulacji wiem bo robilam testy owulacyjne. czy ktos mial taki plamienie na poczatku ?