Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla_mama

wartosc bety

Polecane posty

Gość przyszla_mama

'Witajcie odebralam dzisiaj wyniki bety i zobaczyłam taki wyniki 45 567,85 mlU/ml. Wiecie może któremu tyg ciąży odpowiada ta wartość? Staramy się z mężem o dzidzie ;) wizyta u lekarza dopiero w środę.

Normy hcg Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Gość przyszla_mama
Są to wartości liczone od ostatniej miesiączki czy nie? :)

Gość Zazwyczaj podają
liczone od owulacji.

Gość xyzxyzaaaaaaa
zawsze jest podawane od ostatniej miesiaczki, nigdy nikt sie nie posluguje tygodniem od ostatniej owu...

Gość xyzxyzaaaaaaa
powinnaś mieć na wyniku że powyżej 1 jest to ciąża... :)

Gość przyszla_mama
OK dziękuje. A wiesz moze czy bete można traktować jako wiarygodny wyznacznik daty zapłodnienia? Wg tych wartości to 4-5 tydz.

Gość U mnie były
podane od owulacji...

Gość przyszla_mama
Tak mam. Mi bardziej chodzi który to może być tydz :)

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki 3 LP --- 5 50 mIU/ml 4 LP --- 5 426 mIU/ml 5 LP --- 18 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 56,500 mIU/ml 7 8 LP --- 7, 650 229,000 mIU/ml 9 12 LP --- 25,700 288,000 mIU/ml 13 16 LP --- 13,300 254,000 mIU/ml 17 24 LP --- 4,060 165,400 mIU/ml 25 40 LP --- 3,640 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

Gość xyzxyzaaaaaaa
zawsze liczysz od ostatniej @, pierwsze słysze żeby ktoś się posługiwał wiekiem ciąży od zapłodnienia.... Tym się jedynie możesz zasugerować jeśli ostatnią @ miałaś skromną i możliwe że to nie była @

Gość U mnie były
Ja w 34 dniu cyklu miałam wynik 308- raczej nie odpowiadał on 4-5 tygodniowi wg norm. To ginekolog potem liczy ciąże od ostatniej miesiączki. Przynajmniej u mnie :)

Gość przyszla_mama
Ostatnia miesiączkę miałam normalną. Nie było tez plamienia między w środku cyklu. Z tego co wiem krwawienie związane z implantacją zarodka jest w postaci lekkiego plamienia, nie moze byc podobne do @? Chyba ze sie myle.

Gość xyzxyzaaaaaaa
przyszła mama teraz nie pamiętam jak to się nazywa, ale może u kobiet chyba do 3 miesiaca wystepowac krwawienie, które jest mylone z miesiączką :) kiedyś o tym czytałam.

Gość Jak ja krwawiłam w
ciąży to leżałam w szpitalu więc chyba nie powinno coś takiego występować...

Gość przyszla_mama
10 listopada ostatnia miesiaczka

Gość przyszla_mama
Idę w środę dopiero. Pewnie dostane skierowanie na usg i badania :) ale się cieszę dzieki za pomoc!

Gość xyzxyzaaaaaaa
podkreśliłam że nie wiem jak to się fachowo nazywa, opisałam jako krwawienie, ponieważ nie znam fachowej nazwy-tylko słyszałam o takim zjawisku i czytałam o nim właśnie tutaj :) każda to opisuje jako krwawienie bo to jest bardzo podobne :) i dziewczyny mylą to z miesiączką :) a nie jest to zagrażające ciąży podobno.

Gość przyszla_mama
okay odezwe się jak tylko będę po badaniu. Pozdrawiam wszystkie mamusie :D :* :)))

Gość xyzxyzaaaaaaa
tak bardzo mi z tym zle z tym u siebie usg to jest 50/50 ja chodzę i mam usg na miejscu a koleżanka się musi zapisać, wykonuje je inny lekarz i ze zdjęciami i chyba opisem-nie wypytywałam się-idzie do swojej gin :)

Gość przyszla_mama
Mój ginekolog ma chyba w gabinecie usg z tego co zerknęłam ostatnio ale pewna nie jestem :D lecze się w prywatnej klinice więc nie będzie problemu z terminem moze nawet tego samego dnia bede miec usg :)))

Gość te normh sa od owulacji
jak 1.3 tygodnia od miesiaczki? Jak w ciąży sie jest dopiero w 2. Zreszta za wysokie te normy jak na te od miesiaczki. Jak w 4 tygodni od OM mogloby byc 40 000 slyszals zeby jakas.testujaca miala tak w terminie miesiaczki? Ja po terminie mialam 700 w 5/6 tygodniu od OM I to sie.zgadza z tabelka

Gość te normh sa od owulacji
Autorka jest w 6-8 tygodniu wg bety ale z ta beta to tez roznie jest. Lekarz powinein potwierdzic na 100 procent

Gość daga2307
moge was prosic o pomoc.... odebralam wyniki barania robionego 3.01.13... wynik 372. ktory to tydzien? bo z moich obliczen wynikalo, ze 5

Gość zccc
Na wyniku powinnaś mieć normy. Ale wg norm podanych wcześniej to wychodzi 4-5tydz. od ostatniej miesiączki.