Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arya696

Cellulit.

Polecane posty

Gość Arya696

Witam, mam 16 lat i ogromny problem z cellulitem. Występuje on u mnie na zewnętrznej stronie ud i na pośladkach. Przy 169 cm wzrostu ważę 52 kg, więc to nie jest raczej problem z wagą. W dzieciństwie byłam dość gruba po czym gwałtownie schudłam po czym zostały mi rozstępy. Są mało widoczne, więc nie zależy mi, aż tak aby się ich pozbyć. Ma ktoś podobny problem jak ja? Jak sobie z tym radzicie? Ktoś wie może/domyśla się co może go powodować u mnie? Proszę o polecenie jakiś ćwiczeń i wszystkiego co może mi pomóc. Najbardziej skłaniam się ku domowym sposobom. Wiem, że są wątki o podobnej tematyce, ale chciałabym, żeby mój przypadek rozpatrzono w miarę indywidualnie. ;) Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość betty betty boo
Cellulit najczęściej wiąże się z nadwagą, ale niekoniecznie. Mam koleżankę, która przy 167 cm i 44(!) kilogramach ma na udach cellulit, a nigdy nie ważyła więcej niż 45-6. 1. Basen? - jeśli nie to aerobik, bieganie, albo coś co lubisz 2. Kremy - nie muszą być jakieś superdrogie jeśli Cię na nie nie stać (u mnie seria PUPY zdziałała cuda, ale jedna tubka ok. 150zł a nie jest specjalnie wydajny więc...) 3. Masaż - kup sobie rękawicę do mycia z wypustkami albo którąś z tych lekko drapiących, żel antycellulitowy do mycia i przy każdej kąpieli/prysznicu poświęć kilka minut udom 4. Przyjrzyj się swojej diecie. Może jesz niewłaściwe rzeczy i powinnaś więcej warzyw, owoców, ryb i pieczywa pełnoziarnistego? Jeśli to nie pomoże lub jeśli tego już próbowałaś (jednocześnie!) to niestety ale domowe sposoby mogą nie pomóc, my tu nie jesteśmy wróżkami, a dermatolog/dietetyk widząc Cię i wiedząc więcej może coś poradzi...

Gość mimikanka
Ja walczę z cellulitem przy pomocy domowej roboty peelingu: kawa + olej rzepakowy (ma najwięcej witaminy E spośród olejów, a przy tym jest tani) jako baza, a do tego czasem daję miód lub sok z cytryny który likwiduje przebarwienia na skórze :) To na prawdę pomaga :)

Gość ula_ula
Na pewno jeden sposób na cellulit nie zadziała. Trzeba tak naprawdę zastosować kilka metod i wtedy efekty będą widoczne. U mnie sprawdizła się jazda na rowerze (zimą bieżnia) 3 razy w tygodniu, do tego brak słodkości, fast foodów, dużo wody plus jeszcze antycellulitowy kosmetyk. Ja akurat stosowałam Oligo.DX (taki http://www.dslaboratories.pl/3,oligo.dx.html) i dało to efekt, ale możesz sprobówać też innego kosmetyku. Mnie akurat ten bardzo podpasował i teraz tylko on u mnie króluje. Życzę cierpliwości :-)

Gość gość
Mysle ze warto połaczyć taka aktywność z odpowiednią suplementacją i dietą. Jesli chodzi o to pierwsze to ja po miesiącu stosowania Collagenu Noble Health już widziałam świetne efekty. Wiec moze rzeczywiscie warto jest spróbowac :)

Gość gość
Ja stosuję tę samą metodę co mimikanka. Zauważyłam, że olej rzepakowy jest faktycznie najlepszy, bo przy tym wszystkim nie ma swojego zapachu więc pachnie się tylko kawą ;)

Gość gość
U mnie tez przy tego typu problemach ze skóra Collagen Noble Health dał sobie doskonale rade.

Masaż bańką chińską to dobry sposób na pozbycie się cellulitu. Taki masaż wykorzystuje metodę próżniowego zasysania skóry i znajdujących się pod nią tkanek, co poprawia ich ukrwienie i zmniejsza cellulit i rozstępy.

Gość gość
zamiast się szyprycować suplementami czy innymi tabletkami kochanie idź koniecznie na masaż :) ujędrni sie skóra, naciągnie, wałeczki zniknął mi taki masaż zaproponowała pani w Paradizzo w warszawie, byłam kilka - kilkanaście razy, nie zapłaciłam wiele... spróbuj!

Gość Fuuun
Bardzo dobre rezultaty miałam z Cellu Off od Floslek.

Gość effkaaa
ja też mam, zaczęłam pić dużo wody niegazowanej, jeżdżę na rowerku stacjonarnym i kupiłam sobie w sferisie specjalny masażer, oczywiście całkowicie cellulit mi nie zniknął, ale zdecydowanie jest mniej widoczny