Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comyślicie

co myślicie na temat

Polecane posty

Mialam podobne rozkminy i nawet w 2012 zastanawialam sie po prostu nas zmiana pracy na lepiej platna, ale ostatecznie zostalam tu gdzie jestem, bo: W 2013 wchodze juz na 3 miesieczny okres wypowiedzenia Jakbym poszla do nowej pracy to nie mialabym pewnosci, ze po okresie probnym dadza mi na czas nieokresolny, a kredyt i rodzina na glowie, wiec musze miec ciaglosc dochodu. Glupio by mi bylo w sumie zachodzic w ciaze u nowego pracodawcy, bo jakos mi ambicja kaze najpierw popracowac,a potem zaciazac, wiec odkladalibysmy te decyzje o kolejne 2 lata. Wiec ostatecznie pracy nie zmienilam, i w 30 urodziny zaszlam w ciaze :-) i juz nie dlugo bede mama mam nadzieje

Gość twoja wypowiedź
lilith-marlie niedługo czyli kiedy??

Gość comyślicie
:) nie wiadomo na co sie zdecydować. kiedyś dziecko trzeba mieć, tylko żeby nie było za późno. i dlatego mam takie rozterki. mojemu mężowi to chyba obojętne kiedy będzie dziecko, powiedział ze możemy sie starać

Gość comyślicie
to gratulacje:) też właśnie nie chce zachodzić w ciążę u nowego pracodawcy, a tu mogę i nie nachodzi mnie co będą myśleć na to jak mnie potraktowali

No wlasnie :-) nic tylko brac sie do roboty. My w sumie zaczelismy probowac w listopadzie 2011 i przez to, z nam nie wychodzilo, to zaczelam szukac nowej pracy, zaciazylismy dopiero po 11 cyklach, wiec wiesz, to roznie bywa ;-)

Gość comyślicie
to jak sie nie uda przez 3 miesiące to wtedy pozostaje tylko szukanie pracy:)

Gość comyślicie
chyba ze teraz sie odezwa to sie będę zastanawiać czy iść na rozmowę:)

Moja rada - na rozmowe warto isc zawsze.bez zastanawiania. Chocby dla samego treningu. Dopiero jak cie przyjma a jednoczesnie okazesz sie byc w ciazy, to im podziekujesz.

Aha i decydujac sie na probezajscia w ciaze tez nie rezygnuj z szukania. Pracy. Jedno drugiemu nie przeszkadza, ajak odpukac nie zajdziesz w ciaze, to moze szybciej znajdziesz prace niz gdybys miala dopiero za 3 miesiace zaczac jej szukac.

Gość comyślicie
jak mnie przyjmą to będę o rickardsson pisać o skrócenie okresu wypowiedzenia i jak by sie wtedy okazało ze jestem w ciąży to bym została na lodzie...

Gość aaja1234
ja tez uwazam ze od 12 tygodnia to bylo kiedys, teraz kobieta jest chroniona od momentu jak zaniesie zaswiadczenie do pracy lub zwolnienie z odpowienim znakiem, moze byc nawet od rodzinnego

Gość comyślicie
pisze z telefonu i czasem jakieś dziwne słowo wyjdzie i nie zauważe:)

To nie Isz o skrocenie okresu wypowiedzenia. A nowemu potencjalnemu pracodawcy nie obiecuj, ze dogadasz sie ze starym, ze puszcza cie wczesniej i po klopocie.

To nie Isz o skrocenie okresu wypowiedzenia. A nowemu potencjalnemu pracodawcy nie obiecuj, ze dogadasz sie ze starym, ze puszcza cie wczesniej i po klopocie.

Gość crispyyy
do aaja1234 tylko jak umowa zawarta jest na czas nieokreslony przy umowach na czas okreslony obowiazuje regula 3 miesiecy czyli zakonczenie umowy musi rownac sie przynajmniej 12 tygodniowi ciazy, wtedy przedłuzaja ją do dnia porodu

Gość comyślicie
żaden pracodawca nie będzie czekał 3 miesiące żeby mnie przyjąć

No nie wiem czy zaden. Na mnie obecny czekal prawie 4 miesiace. Jesli bedzie im zalezwc na tobie, to poczekaja. Jak moga wziac kogokolwiek z ulicy to chrzanic taka prace :-) Ile moglam, to poradzilam. Ide spac, bo sennosc przeogromna mnie ogarnia

Gość comyślicie
dziękuje za rady i dobranoc:)