Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gorsza

znieczulenie zewnątrz oponowe

Polecane posty

Znieczulenie zzo czy podpajeczynówkowe (częsciej dawane do cc) to jest cud miód i orzeszki O ILE robi to dobry anestezjolog. Któras tu napisała, że wkłucie robiły pielegniarki- aż mi sie włosy na głowie zjeżyły... Ja miałam podpajeczynówkowe przy pierwszym cc. Mam niedomykalnosc kręgów akurat w tym odcinku, w który sie wbijali- przez co samo znieczulenie wywoływalo bolesne prądy (ok 3-4 bo sie w sumie wkłuwali 6 razy). Anestezjolog był naprawdę dobry, wiec krzywda zadna sie nie stała. Żadnych bóli głowy itp. Teraz będę miała cc w innym szpitalu i zanim ktokolwiek dotknie mojego kregosłupa to muszę zrobic USG kręgów i pójśc prywatnie na wizyte do anestezjologa zeby wszystko sobie nawzajem wyjasnic. Nie dajcie się kłuc byle konowałowi, bo o ile samo wkłucie to banał tak naprawde, o tyle niestety nie każdy sie do tego przyklada. Dobrze jest też upomniec sie zeby lekarz wział pod uwagę wagę rodzącej, bo często jest tak, ze idą na łatwizne i podaja taka sama dawke, przez co np. po cc znieczulenie puszcza za szybko- ja po cc miałam kilka ładnych godzin spokoju

Boska... Mieszkamy za granicą i tu będzie sie nasz syn wychowywał wiec szukaliśmy imienia, które nie będzie przysparzać dziecku problemów (łatwe do wymówienia i zapamiętania), nietuzinkowe, ładnie komponujące się z nazwiskiem. Nie było łatwo, bo trudno było znaleźć takie, które podobało się nam obojgu. Leo było jednym z dwóch takich imion. To drugie było bardziej popularne...

rodziłam ze znieczuleniem, pierwsze epidural drugie podpajęczynówkowe bo skończyło się użyciem kleszczy, przy pierwszym jak i przy drugim znieczuleniu w kręgosłup wkuwał się anestezjolog, nie czułam bólu, nie było powikłań. może i miałam poród długi bo 27h i męczący ale przynajmniej bezbolesny :)

Karmelek,pytam bo moj synek tez ma tak na imie urodzil sie w pierwszej polowie 2012. :). Tez mieszkamy zagranica. I tez szukalismy imienia uniwersalnego ktore ladnie brzmi tez po pl. Leon, Leo, Leonardo...wsumie to to samo imie..

Dorota ... Ja do niego mówię Leoś i pewnie rodzina w Polsce tez będzie sie tak do niego zwracać:) Mieszkamy w Anglii i wydaje nam sie, ze dla dziecka, które tu zapewne spędzi całe życie dobrym wyborem jest imię "zachdnie", ktore ma swoj Polski odpowiednik. Druga opcja go nie miała i to chyba zdecydowało, ze odpadła.

odbiegając od tematu wybór imienia to też niełatwa sprawa, zwłaszcza dla chłopca, mi podoba się Adaś ewentualnie Artur, mężowi Alan co znowu mi nie odpowiada :P na czym sie skończy zobaczymy, a wracając do tematu to widzę że zdecydowana większość dziewczyn z "doświadczeniem zzo" zdecydowanie poleca :)

Gość kika899
Ja miałam znieczulenie. Podczas pilowania znieczulajacy miejscowo więc wyklucza nie czułam. Po znieczulenie nie czułam już bolu. Sikorze paste miałam już po 30 min więc bardzo szybko. Polecam.

Gość poczytaj o skutkach ubocznych
zzo: w 30 % porod kocnzy sie kleszczami albo cesarka. U mnie zzo zaowocowalo spadkiem cisnienia u mnie i zanikaniem tetna u dziecka. Ja mdlama a dizecko wypchneli mi z brzucha ( 2 polozne) a lekarka wyciagla je kleszcami. Mialm duze naciecie i bole pochwy do roku po porodzie. Corka byla w inkubatorze, bo byla niedotleniona. Drugie dziecko rodzilam bez zadnych znieczulen: i ten porod wspominam wspaniale. NIe chce cie straszyc, zel zzo to nie tylko porod bez bolu. Skutki uboczne sa, i u ciebie moga takze wystapic.