Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to jak to w koncu jest

pytanie do ciężarnych zarejestrowanych w UP

Polecane posty

dziewczyny jak to w końcu jest jak się jest w ciąży. Donosi się do rzędu pracy zaświadczenie o ciąży czy nie ? zadzwoniłam tam a baba mi mowi ze dopiero po urodzeniu mam przynieść zaświadczenie przed nie trzeba. Jak wy robiłyście?

up

po to żebys się pytała.....

Gość olk
Mi sie wydaje ale tylko wydaje ze normalnie zanosisz zaświadczenie od swojego lekarza ginekologa o potwierdzeniu ciąży i wtedy przez ten okres nie jesteś wzywana do urzędu .Wiem że kobieta niepracująca w ciąży jest i tak ubezpieczona jak nawet nie była by zarejestrowana w UP ale jak nie zaniesiesz nic to Ciebie skreślą a potem od nowa będziesz musiała sie rejestrować ,najlepiej znajdz nr tel do urzędu i zadzwoń.

Gość olk
a nie doczytałam ,to jak dzwoniłaś i tak Ci powiedzieli to tak zrób.

Ja ( co prawda dwa lata temu) musiałam normalnie co 4 tygodnie nosić zwolnienie lekarskie, żeby mnie nigdzie do pracy nie kierowali. A jak urodziłam to zanosiłam zaświadczenie i miałam spokój na okres trwania macierzyńskiego. Nie wiem jak jest teraz.

ostatnio gdzies czytałam,że dziewczyny donosiły i na okres ciąży nie były wzywane do podpisu , a dzwonie i okazuje się ze tego nie potrzebują, dlatego zastanawiam się jak to w końcu jest w praktyce. Nie ma więcej ciężarnych zarejestrowanych w UP??

Gość ptasiek nastroszony ...
w ciąży to oni nie powinni kierować wogóle do roboty z up

Gość dsdsddddddddddddddd
kolezanka niedawno tez byla w ciazy , jakos w 3 miesiacu oszla do UP bo akurat wypadlo jej zlozyc podpis, pow. ze jest w ciazy i musiala w ciag 2 tyg. przyniesc zasw. od ginekologa poyw ciaze i ktory to tydzien. Jak zaniosla to babka wpiela to w jej dokumenty i miala wydluzona nast. wizyte jakos za 4 miesiace .Po porodzie miala spokoj przez 4 miesiace nie musisla sie stawiac

Ja musiałam zanieśc tylko dlatego że mieli oferte pracy. Jak nic ci nie proponują to nie musisz, dopiero po porodzie dostarczasz.

to tak to wygląda, w sumie jakby mieli prace to czemu nie! L4 i kasa leci :D

Gość Ja dałam
tylko swoją kartę ciąży, którą sobie skserowali. Do podpisu mnie wzywają normalnie, teraz zgłosić się muszę w kwietniu termin porodu mam na maj. Nie proponują mi żadnej pracy.