Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MlekiemiOknem

Slub w maju , kiedy zaczac chodzic z zaproszeniami ?

Polecane posty

Gość MlekiemiOknem

Na moj rozum to chyba od polowy lutego

Gość natalisia922204
Mówią, zę 2 miesiące przed. My ślubujemy 31 marca i będziemy rozwozić zaproszenia pod koniec stycznia i poczatek lutego :)

Gość MlekiemiOknem
Ktos sie jeszcze wypowie ?

My mamy slub w sierpniu i bedziemy koniec maja/poczatek czerwca rozwodzic ale to dlatego by miec to z glowy bo mamy malo gosci i wszystcy przyjada na 100% ;)

my mamy ślub 11 maja. narazie rozglądamy się za zaproszeniami. rozdawać będziemy chyba jakoś koniec marca-początek kwietnia. ale szczerze, to nie zastanawiałam się jeszcze nad tym

Gosia już o rozwodzie piszesz? :P :P :P "My mamy slub w sierpniu i bedziemy koniec maja/poczatek czerwca rozwodzic" - rozbawiło mnie to :)

Odwieczny dylemat kiedy roznosić zaproszenia. Zróbcie tak jak uważacie. Moje zdanie jest takie, że w takich wypadkach wolę wiedzieć wcześniej. Nawet pół roku wcześnie aby móc zaplanować urlop i domowy budżet. Jednak jest to moje skromne zdanie.

Wiem, że jak trwa to dłużej niż 2-3 miesiące to ludzie często zapominają... Kto nie potwierdzi od razu, to nie potwierdzi na czas. Często Para Młoda musi dzwonić po gościach i się pytać czy przyjadą, co raczej nie jest fajne... Rozdajcie 2 miesiące przed, wystarczy! Zaklepać urlop i odłożyć na prezent.

MmMkk44, masz rację, że goście mogą inaczej zapomnieć, ale dla mnie 2 miesiące to czasem jednak za mało, żeby odłożyć na prezent. A do tego często dojdzie koszt kwiatów, może sukienka albo fryzjer. Ja wolę wiedzieć wcześniej. No i jeśli mają być to miesiące urlopowe to też ważne, żeby zdążyć zanim goście sobie wyjazdy porezerwują.