Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAsakraaaaaaaa

Widziałyście jak podrożał BEBILON w BIEDRONCE?????????????????????????????????

Polecane posty

Gość ciekawska sledzaca temat
czytasz ze zrozumieniem? jak zamierzasz z dzieckiem rozmawiac i uczyc go swiata, skoro nie potrafisz przeczytac i przemyslec przeczytanego tekstu? Ktory, w dodatku, ma 3 linijki :/ Nie chodzi o zawartosc cukru a o zanieczyszczenia, ktore przechodza z produktow chemicznych, w sklepach typu rossman wszystko jest ustawione na b. malej powierzchni i produkty spozywcze "przechodza" chemia

Gość do ooooooooooooii
Bo ona przecież nie wie nawet co to jest SKŁAD ani jak tego używać. :) Dla niej ważna jest FIRMA i % mięsa. :P A dziecięca żywność musi mieć tylko MARKĘ i być w sklepie spożywczym. Co jest w środku to kwestia drugi i trzeciorzędna. :D Pozdrawiam babydreamówki!

(a kupujac parowki nie patrzy sie wylacznie na zawartosc miesa, a przede wszytkim na dodatki spozywcze. udajesz taka madra a prostych rzeczy nie wiesz.) Nie podawaj dziecku parowek! czy wy naprawde jestescie takie glupie, czym jeszcze karmisz dziecko, mortadela?

czyli jest wiecej kobiet, ktore nie potrafia czytac ze zrozumieniem. czemu wy sie w ogole rozmnazacie ? ehh

Gość a dlaczego nie można?
ciekawska sledzaca temat :D ale nie odpowiedziałaś na pytanie - dlaczego nie wolno kupować mleka? Nie rozmawiamy o parówkach tylko o szczelnie zamkniętych puszkach z mlekiem. Wyzywasz innych ale sama nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie :D

Gość ooooooooooooii
jak moze ci przejsc chemia cos co jest zapakowane w szczelna folie albo szklany sloik?! hahahaha :D no blagam cie! czy wszystkie spozywcze maja wieksze przestrzenie? bzdura. jest duzo podobnych i tez sprzedaja mydlo i powidlo. glupoty piszesz z braku argumentow. sto razy bardziej wole zdrowa zywnosc z rossmanna niz slodzona ze spozywki. do oooooooii - wiem, niestety nie ona jedna i nie ostatnia podejrzewam :)

Ja kupuje mleko NAN 2 i Gerber 2 i niech mi tu nie wypisują zakompleksione mamusie że źle robię bo podaje dwa rodzaje mlek! z nazwy owszem rożne ale produkuje je jedna marka Nestle. Droga autorko spróbuj podać swojemu dziecku mleko gerber jest tanie i nie uczula ani nie powoduje zatwardzeń polecam:)

przeciez napisalam w pierwszym poscie na tej stronie. Kurka, jesli naprawde nie nauczylyscie sie czytac ze zrozumieniem w gimnazjum, to moze jakies wieczorowe lekcje? jak bedziecie pomagac dzieciom z zadaniami domowymi pozniej?

Gość ooooooooooooii
a kto ci napisal, ze ja podaje parowki? uswiadamialam kobiete bo glupoty pisala.

Gość ooooooooooooii
i to nawet do ciebie pisalam o tych parowkach (umknal mi twoj nick). sama sie juz placzesz we wlasmnych wypowiedziach. na poprzedniej stronie pisalas o parowkach z 30% miesa podawanym dzieciom, a na tej piszesz kto podaje dzieciom porowki. :D zakladam, ze podajesz, a teraz odkrecasz kota ogonem. nie mam pojecia o co ci chodzi z ta chemia. nie przechodzi do szczelnie zamknietych sloikow ani zgrzanych alumionowych folii z mlekiem. nic z tego moja mila, ale glupstwa pleciesz jak mala jozia.

oczywiscie, ze nie podajesz, parowki w sumie sa drogie w porownani do konserwy turystycznej, pewnie twoje dziecko zajada az mu sie uszy trzesa

ooooooooooii a gruz podajesz? bo tez tani

Gość ooooooooooooii
piszesz o sobie? :) wiem, wiem. dla ciebie liczy sie marka, opakowanie i sklep spozywczy, a nie to co wkladasz do buzi. :D

jony nie przechodza przez zamkniete sloiki ? to na jakiej zasadzie dziala miernik pH glupia pipo?

Gość mmmmmmaaaaaaaa
wszystkie jestescie tepe nasze polskie mleko w proszku jest i bylo najlepsze

Gość ooooooooooooii
tjaaa jasne przechodza ci jony z towaru lezacego w 2 alejce! :D idac tym tropem nie powinnas kupowac zadnej zywnosci bo w spozywczych tez jest chemia niedaleko zywnosci dla dzieci, a w zakladach produkcyjnych traktuja chlorem podlogi i urzadzenia wiec opary unosza sie w powietrzu. :D radze ci przejsc na zywienie IF.

Gość ooooooooooooii
poza tym miernik pH a miernik jonow to 2 rozne urzadzenia mala joziu. ach i takas niby inteligentna i uczona a walisz wulgaryzmami jak wacek spod monopolki ..nie dosc, ze wiedza sie nie wykazujesz. :D

Autorko więc podaj takie mleko na jakie Cię stać. Skoro jest na rynku dopuszczone tzn., że jest odpowiednie dla niemowląt i nie słuchaj głupich komentarzy. Moja na bebilonie miała ogromne bóle brzucha i co? Miałam Jej dalej podawać bo jest droższe od tego,które lepiej przyswajała?

Gość Tak matki rozmawiają
o mleku i cenach? Wstyd, jakby nie można było z kultura. jak ktoś wyżej napisał jaki Wy musicie dzieciom dawać przykład. A jeśli chodzi o moje zdanie to chemia jest wszędzie, nie da jej się uniknąć, nawet jakbyście karmiły piersią czy same uprawiały ogródek żeby dziecko dostało marchew ekologiczna. I nie widzę też różnicy między rossmanem czy tesco bo w tesco np do którego chodzę produkty dziecięce są tuż obok mydeł i szamponów do włosów.

Gość ooooooooooooii
no i otoz to. ale nie wszyscy potrafia przyswoic te informacje. a na kafe jest tak, ze jak ktos sie broni i tuszuje niewiesze to momentalnie przypuszcza atak i zaczyna wyzywac innych. (przyklady wyzej.)

Do autorki ktora zlozyla tenat mleko gerber 2 kupuje w Lidlu i opakowanie 350 gram kosztuje 12.49. jedynym minusem jest to ze to mleko schodzi z polek sklepowych jak swieze buleczki :) dlatego czasami jak go brakuje kuoujemy NAN 2.

Gość Alhena1985
Faktycznie biedronka pojechała z ceną mleka, 6 zł to naprawdę dużo w skali miesiąca można kupić paczkę pampersów za to.. A to że ktoś kupuje np. mleko bebilon taniej to wynika z tego że w sklepach jest coraz drożej i nie powiano się nikogo krytykować !!!!!! Mamy takie czasy a nie inne .... A co do pampersów z biedronki Dada wcale nie są kiczowate są tak samo dobre jak pampersy sam mam 7 miesięcznego bąbla i na zmianę używam takich i takich pieluszek bo cena ta sama

Gość gość
Ja też całkiem sporo artykułów dla dzieci kupuję w Rossmanie, Lidlu, Biedronce czy Netto, choć stać mnie na te droższe "markowe", ale nie widzę sensu przepłacać za coś, co - jak słusznie zauważyły to piszące wcześniej - ma skład często gorszy od tych tańszych. Moje dziecko jest na mm, na początku kupowałam Gerbera i byłam zadowolona, ale pediatra zachęcała mnie do NAN - spróbowałam i okazało się, że to mleko nie podeszło małemu, choć było droższe :-), potem przerzuciłam się na oryginalną Humanę (chyba sentyment z dzieciństwa :-)), ale gdy dowiedziałam się i sprawdziłam sama, że mleka babydream robi ten sam producent, kupuję już tylko to mleko - jeśli chodzi o "1', to obecnie cena wynosi 16,99 zł za 600 g, czyli bardzo korzystnie. Artykuły dla dzieci z Rosmmana są naprawdę dobrej jakości i mają dobre składy, no i ceny. Chusteczki nawilżane kupuję w Netto lub Carrefourze, ale używałam też te z Kauflandu i Biedronki i też były OK. Te Babydream wg mnie są za suche - to częsta opinia, ale zapewne i kwestia gustu.

ciekawska śledząca temat- ale z ciebie tępa dzida :O normalnie kwalifikujesz się do strzała w ry/j za te głupoty :O Rozumiem, że dzieciaka na dwór nie wypuszczasz? przecież spaliny i zanieczyszczenia z powietrza wchodzą do twojego dzieciaka przez układ oddechowy i skórę ;) Normalnie codziennie tutaj ktoś przebija kogoś głupotą :O i tak.. JA KUPUJĘ CHUSTECZKI DLA DZIECKA ZA 3,50zł - bo nie zawierają PEG, parabenów, konserwantów i innych syfów. Rozumiem, że te za 10zł z gównia/nym składem będą lepsze, bo są droższe?

a mleko BABYDREAM różni się od HUMANY 1 PLUS tym, że nie zawiera probiotyku. Reszta składu IDENTYCZNA.

Gość gość
tez zauwazylam -spora podwyzka jak na jeden raz

Gość gośćaaaaa
Do CiekawskA śledząca: czy z tobą wszystko jest ok? Chyba coś ci szwankuje. Lepiej się nie odzywaj