Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelon

pralka- zniszczone ubrania

Polecane posty

Gość kamelon

Hej! Dzisiaj po raz kolejny po praniu mam do wyrzucenia kolejny ciuch. Co jakiś czas zdarza się, że jakieś ubranie po praniu ma wystrzępiony rękaw, bądź inny fragment. Czy może ktoś mi powiedzieć, co jest tego przyczyną i jak temu zapobiec?

Gość To zależy ...
Może się zdarzyć, że przez otwory bębna wpadł jakiś ostry mały przedmiot i podczas prania "robi swoje". Nie za każdym razem ci się tak dzieje, prawda? Tylko wtedy, kiedy podczas obracania przedmiot skieruje się w kierunku otworu w bębnie. Tak myślę.

wyczyść sobie porządnie pralkę, rozkręć i wyczyść ja podczas ostatniego czyszczenia pralki (czyściłam bo zaczęła mi brudzić ubrania) wyciągnęłam DRUT OD STANIKA :o

Gość KrólowaNilu
Też miałam ten problem, kupiłam LG z systemem 6 motion. Bęben wykonuje ruch odpowiedni do danego rodzaju tkanin, ma aż 6 opcji, dlatego nie ma ryzyka, że delikatne tkaniny zniszczą się w pralce. Można prac nawet koronkowa bieliznę.

Gość evellinna33
O tak, 6 motion to świetne rozwiązanie jeśli chodzi o pranie delikatnych tkanin. W ogóle nie niszczy ubrań, także musisz sie rozejrzeć za takim modelem jeśli chcesz aby ciuchy po praniu wyglądały jak nowe.

Gość pierzebcie metalowe sprzączki
i inne łączone rzeczy, bęben w pralce może mieć zadziory i dlatego delikatne rzeczy może niszczyć, przeciągnij palcami po wnętrzu bębna i sama się przekonasz, ponadto trzeba uważać na staniki, z których często wypadają druty. I nie trzeba kupować nowej pralki tylko wymienić bęben.

Tak, już, kup pralkę, suszarkę, z systemem takim, owakim, a potem łap się za portfel. Prosta metoda na pralkę, która z jakiegoś powodu niszczy ubrania - ubrania delikatniejsze wkładaj w poszewki od poduszek. Skarpetki na prawą stronę, cała reszta ubrań zawsze wywrócona na lewą stronę. A w międzyczasie zorientuj się, czy gdzieś blisko, w jakiejś bramie, nie ma fachowca od AGD, są jeszcze tacy, za 20 zł rzuci okiem i powie, co się dzieje.

Gość kamelon
no dzięki. Pralki wymieniać nie będę, bo ma dopiero 2 lata. Póki co wkładam rzeczy do poszewek, a jedyne co zamierzam kupić to większe woreczki na pranie. I oczywiście ją przeszukam...Generalnie dzięki za rady