Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obawyyyy

pierwsze szczepienie dziecka

Polecane posty

Gość obawyyyy

jaka szczepionke wybralyscie? co sadzicie o skojarzonych?na co szczepilyscie w 6-8 tyg ?

moja znajoma ostatnio miala zawal serca , szczepionka ktora byla obowiazkowa okazala sie do dupy , dziecko dostalo wysokiej goraczki , tracilo przytomnosc , lekarz od razu zapytal czy bylo szczepione. Napisala takie pismo do Sanepidu , ze to sie w glowie nie miesi. powiedziala ze nigdy wiecej , woli zaplacic kare niz szczepic dziecko ktore prawie jej zmarło !

Gość obawyyyy
no tak ale jak ominac te szczepienia skoro sa obowiazkowe?

Gość albabetaomega
podobno pierwsze szczepienia dzieci są jeszcze w szpitalu 2 - 3 doby po urodzeniu? Później pewnie jakoś można uniknąć, albo rozłożyć w czasie.

normalnie , Sanepid przewiduje kare 500 zl za nie zaszczepienie sie i moja znajoma ma zamiar placic bo nie chce kolejnej takiej sytuacji jak ta. Teraz szczepionki nie sa badane w ogole , syf w nich jest !!

Gość mama dwójeczkiiiii
wdowo-nie siej paniki.... bez przesady..... Moje było szczepione skojarzoną jedno hexa a drugiecoś na "p"(coś tam -nie pamiętam nazwy) bo akurat tej hexa nie było.. dzieci nie gorączkowały , nie miały obrzękow nic -wolałam zapłacić bo są ponoć czystsze i mniej wkłuć

Gość obawyyyy
tak pierwsze sa w szpitalu przeciw grulicy i wzw. mama dwojeczki a w jakim wieku byly twoje dzieci jak je szczepilas tymi skojarzonymi?

Gość mama dwójeczkiiiii
starsze 8 tyg. młodsze 6 tyg. :) Strasze już jest po wszystkich szczepieniach , młodszego czeka ospa,różyczka itp.

Gość obawyyyy
mamo dwjeczki-napisz dokladnie jakie szczepienia mialy twoje dzieci.chodzi mi ote w 6-8 tyg. i czy byly to skojarone szczepionki jakie nazwy itp. a jest tu jakas mama ktora opoznila te pierwsze szczepienia i jesli tak to o ile