Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minimimi

Makijaz. Drobinki cienia na podkladzie.

Polecane posty

Gość Minimimi

Słuchajcie! Miałam robiony makijaz na studniowke, wszystko git, ale na twarz spadly te drobinki cienia i sie swieci, jak sie tego pozbyc? Nie moge zmyc, bo mam podklad!

a jaki kolor ma ten cien? jak jasny to przetrzyj palcami w tym miejscu gdzie sa jego drobinki, co to za problem. a jak ciemny to rozetrzyj palcami, zeby zszedl i naloz troszke korektora, bo zakladam ze pod oczami go masz

Gość Minimimi
jasny, ale te drobinki są wszędzie!

ale przeciez to makijaz wyjsciowy, rozetrzyj te drobinki na calej twarzy, nie bedzie ich widac, jedynie w swietle bedziesz miala taki fajny efekt na twarzy

Gość Minimimi
ale ja mam tłustą twarz i zawsze nakładałam podkład matowy, a teraz mi się świeci :( :( to pewnie nie drobinki z cienia tylko z jakiegoś pudru, bo są wszędzie

Gość ssinusoidalnakonusoida
ta jak ciemny to bedzie miała cienie pod gałami i zaden korektor nei pomoże a nie daj boże jeszcze z błyszczącymi drobinkami hahaha Powiem ci że jak to brokatowe cienie to nic nie zrobisz musisz zmyć tam gdzie się posypały i nałożyć podkład . Dupa nie makijażystka cie malowała.

Gość Minimimi
może za bardzo się spinam, pewnie 3/4 będzie tak miało, dziękuję za pomoc :)

Gość August the 1st
Weź wacikiem delikatnie to omieć na twarzy. Wystarczy pod samymi oczami

Gość Minimimi
no właśnie, i nawet kreski prostej nie umiała zrobić :( i narzekała, że chcę poprwiać

Gość August the 1st
A nie położyła Tobie żadnego pudru sypkiego dla zmatowienia tego podkładu? Tak to jest z tymi pseudo wizażystkami. Jak sama się nie nauczysz robić makijażu to nikt Tobie nie pomoże. Widziałam kilka dziewczyn malowanych przez wizażystkę i nigdy nie mogłam uwierzyć, że tak można spaprać sprawę. Te dziewczyny zawsze same jak się malowały to wyglądały 100 razy lepiej.

Gość Minimimi
nie wiem , nie mówiła mi po kolei co mi nakłada, widziałam pod koniec, że czymś to chyba chciała zakryć, ale nie mam pojęcia co to było :(

Gość Minimimi
tzn tak, mam puder sypki na twarzy

Gość Minimimi
moge położyć na to puder transparentny czy tylko pogorszę sprawe?

Gość August the 1st
To jak masz sypki to powinnaś to tym suchym wacikiem strzepnąć. Ewentualnie troszkę pędzlem. i tak pewnie zostaną trochę ale to wieczór więc możesz się nieco świecić. Ja zawsze jak maluję cieniami powieki to przykładam wacik żeby mi się nie posypał.

Gość Minimimi
z drugiej strony puder transparentny też ma takie świecące drobinki, więc chyba przesadzam, bo widzę jak świeci się w świetle, a nie konkretnie ten cień

Gość omieć twarz
czystym pędzlem do pudru...

Gość August the 1st
To jeśli to nie jest konkretnie od cienia a są to małe drobinki to zostaw to i nie ruszaj. Teraz mało który puder nie ma drobinek.

Gość Minimimi
zrobiłam tak, ale i tak większośc tego zostje

Gość August the 1st
TO już to zostaw i się tym nie stresuj. Jak kupowałam ostatnio róż w Sephorze to pani mi powiedziała żebym nie bała się drobinek. I tak sobie chodzę na co dzień w różu z drobinkami i mam to gdzieś:) Baw się dobrze i olej te drobinki :)

Gość Minimimi
Dziękuję, już to olałam :) Bo sobie jeszcze cały podkład strzepnę :D I tak w sumie dawno tak pięknie nie wyglądałam :)

Gość August the 1st
I tego się trzymaj :)