Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak obiektywizmu

Goście z Australii - co warto pokazac im w Polsce?

Polecane posty

Gość brak obiektywizmu

??

Gość August the 1st
Sopot np. szczególnie latem. Gdańsk starówkę. Kraków, Poznań. To zależy skad jestes i jak daleko musisz jechac, ile czasu masz na to zwiedzanie.

W Australii mają to co najlepsze, więc pokaż im to co najgorsze - wrednych chamskich brzydkich ludzi, meneli, polityków, sejm, centrum, rozkopane centrum i pragę, zalane stacje metra powiśle, centrum kopernik, stadion narodowy nocą (podswietlony za kupe kasy) balon orange, nielotne lotnisko w modlinie, pokaz im metro - każda stacja to dzieło sztuki warte miliony złotówek, liczne kościoly, cerkiew, getto, cmentarz żydowski, Kraków, Kazimierz, synagogi, brudne zimne morze z wielkimi plażami, pokaż im zachłanność górali i nadmorskich badziewiadeł a także przydrożne panie, piękna nasza Polska cała :) ;)

Gość brak obiektywizmu
nie ma znaczenia skąd jestem, bo chciałabym im pokazać wszytsko to, co warto. takze chciałam poznac Wasze opinie z innych regionów. Pojedziemy gdzie będa chcieli, ale chciałabym zaproponowac coś wyjątkowego, a dobzre znam tylko sój rejon wielkopolski

Gość brak obiektywizmu
:-D Pica Zkwanka kurcze, musi być coś pięknego!!! :-D

Gość yjtuity
Ja bym morza nie pokazywała, bo oni to mają ocean i nasz Bałtyczek raczej słabo przy tym porównaniu wypadnie :D Może po prostu zabierz ich do tych większych miast i tam pokaż jakieś zabytki czy coś. O, albo Białowieski Park Narodowy i żubry :)

Gość australia to wiocha
mam tam rodzine, parę lat temu po raz pierwszy od kilkudziesięciu lat pprzyjechali do Polski i nie mogli sie pogodzić z tutejszym poziomem życia, że tylu ludzi ma samochody :D że supermarkety takie wielkie (u nich nie ma nawet supermarketów wielkich), towary że dobre oni sa zalani najtańszym azjatyckim badziewiem oglnie to Australia to pipidówka, oni są z melbern :D

Gość August the 1st
A w jakim wieku są ? Co ich interesuje?

Gość jewbhrbwrh43
mysle,że austrlaiczycje nie sa zadni wrażen ale jesli lubia mocne rzeczy to pokaż im pawiak, muzeum powstania warsz, oswiecim i jakies cmentarze i ten wagon na muranowie - na mnie robił wrażenie! oprcz tego muzeum kolejnictwa, park rozrywki w chorzowie i muzeum z ulami i krasnalami, pokaz im też gorkę krzyzy

Gość dziolchaa
rodzina mojego meza byla zachwycona gdanskiem, sopot tez im sie bardzo podobal. Oni nie maja takich starych miast, wiec takie klimaty im sie podobaja

Gość boje sie ciasnego swetra
no tak cudze chwalicie swojego nie znacie ;) a Polska ma wiele pieknych widokow do zaoferowania, ma bogata historie, wiele zabytkow, natura tez piekna :) warto pamietac ze Polska ma 13 obiektow wpisanych na swiatowa liste dziedzictwa, warto spojrzec co takiego i dlaczego zostaly wpisane :) ja polecam pokazac polskie gory i podlasie slynne z wielokulturowosci, parki narodowe no i wieksze miasta :)

Gość brak obiektywizmu
3 chłopaków w wieku 19-22 lata i jedna dziewczyna 18 lat, z czego troje z nich to afroamrykanie więc nie mogę im pokazać niczego rasistowskiego getto i inne odpadają, ich zainteresowania to piwo, bowling, laski i tatuaże

Gość brak obiektywizmu
o najbardziej spodobała mi sie myśl z Oświęcimiem, mozna to jakoś opowiedziec i będa mieli jakiekolwiek pojęcię, bo chyba słyszeli o II wojnie światowej. Są młodzi, pzred 30.

Gość sympatryzna pomarancxka
pokaż im babe z radomia i ona tańczy dla mnie

Gość ja swoim australijczykom
( a mam czesto) pokazuje ( z sukcesem) Malbork, Gdansk, Torun, Krakow, Wieliczke, Bary Green Way( zdumiewa ich ze tak w nich duzo i tanio) Puby i male knajpki ( bo kazde inne), podoba sie urzadzenie naszych nowych galerii handlowych, jesli pomyslowe. Jak najwiecej starego miasta, bo tego nie mają, lody Grycan ( u nich drogie i gorsze), dobre cukiernie , pijalnie czekolady np Wedla,sklepy Reserved , pierogarnie, ladne dziewczyny.

Gość brak obiektywizmu
czemu się podszywasz dzieciaku?

Gość xzdszxfdxf
eee, trzeba bylo od razu, ze to murzyni, a nie australijczycy:O

Gość brak obiektywizmu
ja nie moge ich za bardzo zmęczyć bo wieczorem bedziemy chodzic do klubu i potem afterek w hotelu :P

Gość zdemotywowalomnieto
wez ich na zakupy do biedry

jak tacy, to najlpoeijej w Krakowie albo gdanslku niech sie poprzewalkaja caly dzien po pubach ,knajpkach, Grycanach.

Gość brak obiektywizmu
grycana maja w australii? :O wole zielona budke, niz te rozpasłe pnienki wspierac, w kazdym razie dzieki za rady

Gość brak obiektywizmu
ladne dziewczyny im pokazujesz? ale w jakims klubie nocnym czy agencji ? u mnie w poznaniu same brzydkie,prawie jak niemki, gdzie sa ladne dziewczyny w polsce?

Gość brak obiektywizmu
dziękuję :-) jesteście kochani

Gość xzdszxfdxf
znajac zycie jak zobacza starbucksa, to najpierw przezyja szok, ze w biednej polsce takie rarytasy, a potem tam pojda i wychleja 1 litr kawy

Gość brak obiektywizmu
nie wezme ich do biedronki, bo wykupia wszystko, lepiej wezme ich do piotra i pawla, to nie bedzie ich stac nawet na bulke

Gość brak obiektywizmu
Więszkosc to podszywy :-O ale dziekuję wam za inspirację, a tobie podszywie radze popracować nad swoim rasistowskim zapędem, bo jesteś żenujący

mozj Austral da sie pokroic za Grycana,moze tam na okraglo. Ja zielona budke widzialam tylko w lodowkach sklepowych, Grycan ma wszedzie , w galeriach np swoje cukiernie/lodziarnie