Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdeccccydowana ania

Mamusie, pomóżcie mi wybrać kołyskę!!

Polecane posty

Witam, niedługo urodzę swoje pierwsze dziecko i właśnie przymierzam się do zakupu kołyski. Wiele osób radzi mi łóżeczko, ale ja na początek chcę właśnie kołyskę, dlatego proszę mi nie doradzać że łóżeczko będzie lepsze tylko pomóc w wyborze kołyski.

jak już raz zabujasz dziecko w kołysce, to prędko Ci z rąk nie zejdzie - przemyśl to raz jeszcze :D

Chcę żeby moje dziecko miało coś ładnego. Wiem że kołyska jest na chwilę to akurat nie jest problem.

Gość mama dwóch dziewczynek
mam kilka znajomych w usa i tam są modne kołyski; w sumie skoro chcesz to kup i już. Ja nie miała kołyski dla swoich córeczek, wydawał mi się to mało praktyczny mebel, ale jeżeli Tobie się podoba to kupuj. Te wibracje jedynie dla mnie nie pasują... ale to też kwestia gustu.

Jak wybierasz kołyskę to taką troszkę większą. Moja córka już w wieku 3 miesięcy wędrowała po kołysce i często rękę wystawiała przez szczebelki. I nie prawda, że będziesz bujać potem. Kiedyś nawet czytałam, że dzieci bujane szybciej zaczynają chodzić. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale córka zaczęła chodzić trochę po 11 miesiącu a syn parę dni przed.

Ja miałam kołyskę simplicity i bardzo zadowolona byłam:)jest lekka, ma kółeczka i zawsze w razie czego można ją do innego pokoju bez problemu wstawić....poza tym budka fajnie się sprawdzała jako osłonka od słońca jak kołyska stoi bliżej okna.Jest mniejsza od łóżeczka i zgrabniejsza....pożyczyłam ją kuzynce...i ta też zadowolona bardzo, a w maju kołyska do mnie wraca dla kolejnego dzidzia:)

Gość mama dwójeczkiiiii
Ja miałam identyczną jak pokazałaś w linku -tyle ze niebieską i baaardzo polecam :) czasem dziecko nie mogło zasnąć to go kołysałam jedną reką a sama leżałam łóżku :) dla mnie rewelka

Gość ddadjds
niezdeccccydowana ania A po co Ci taka kołyska? bo masz od tak taki kaprys że dziecko ma spać w kołysce czy Ci dziecko z brzucha powiedziało ,,mamo mamo chce kołyskę!'' Odradzam kupowanie kupowania kołyski najlepsze jest zwykłe łóżeczko moja koleżanka też miała taki kaprys kupiła kołyske i wiesz co później mała tak była przyzwyczajona do kołysania że nie było mowy o nie kołysaniu jej w nocy przywiązywała sobie do nogi bandaż i do łóżeczka jak mała zaczynała kwękać musiała bujać bo inaczej mała chciała spać. Ale Twój wybór tylko żebyś za parę miesięcy nie pytała na forum jak oduczyć dziecko kołysania.

a ja kupię mojemu dziecku taką kołyskę, bo chcę ją zabierać do pokoju w którym przebywam- np do salonu. Po co mam ciągle nasłuchiwać czy szkrab śpi czy nie- jak mogę w pierwszych miesiącach mieć go ciągle na oku :)

Gość ghyyy
To trzeba dupę ruszyć i patrzeć czy dziecko śpi..

Gość zuli
najwyraźniej nikt nie zrozumial tematu... Kup tą kołyskę jest przepiękną tylko ja bym się zastanowiła nad kolorem.

Ale nikt nie pytal czy jest sens kupowac ,ale jaka.... Fajna ta z tego linku, my mielismy drewnianą mala bardzo lubiala sie bujac. jak wyrosla z kolyski to na hustawce fp. A i nigdy nie musialam jej nosic na rekach czy lulac

Ale nikt nie pytal czy jest sens kupowac ,ale jaka.... Fajna ta z tego linku, my mielismy drewnianą mala bardzo lubiala sie bujac. jak wyrosla z kolyski to na hustawce fp. A i nigdy nie musialam jej nosic na rekach czy lulac

Gość ooooooooooooii
te plastikowe na baterie sa tandetne moim zdaniem

Gość lululaj
nie będziecie żałować gdy zobaczycie ręcznie malowane kołyski firmy www.lululaj.pl Robią ręczną robotę, wysokiej jakości,a porównajcie sobie ceny jakie mają w stosunku do innych producentów, gdzie za ręcznie malowaną, nie koniecznie fajną kołyskę, trzeba dać tysiąc złotych. W lululaj.pl połowę z tego

Gość gość
Ja bym wybrała kołyskę z drewna kolkraft , bardziej wizualnie mi odpowiada, jest prostsza bardziej elegancka a ta biała którą preferuje autorka to taka typowa wiejska kołyska , trochę a może nawet bardzo komuną zionie.

Gość gość
Jak dla mnie tylko kołyska ZEN z FP , te z linku od autorki zupełnie mi się nie podobają.