Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paulina_15

Rozwód rodziców.

Polecane posty

Witam. Po rozwodzie rodziców opiekę nade mną przyjął mój tata. Nie dogadywałam się z mamą , natomiast mój brat jest pod opieką mamy. Teraz już jest dobrze. Mam z mamą wspaniały kontakt. Mama ma partnera. Tata wyjechał do Anglii do pracy ja zostałam z babcią. A ponieważ nie zbyt dobrze mi się z nią układa nie mogę nic zrobić. Tata w Anglii jest już pół roku...a ja wciąż spotkam się z mamą codziennie. Ostatnio podczas pobytu taty w Polsce powiedział mi a w zasadzie żebym sobie przemyślała wyjazd na stałe do Anglii.. powiedzialam mu że nie...absolutnie mam tu mame i brata nie wyobrazam sobie tego. Sprawa nie ucichła. Dziś tata dzwoni do mnei i mówi że będzie szukał mieszkania. Powiedziałam mu że nie i wgl. ale zbywał mnie. Mama bardzo się popłakałą gdy jej o tym powiedziałą..w czasie rozwodu... nei mialysmy ze sb 2 lata kontaku.. to trudne bylo dla nas. Nie chce jej stracić.. Wiem że jeśli ja bym miała wyjechać do Angli jest potrzebna zgoda drugiego rodzica. Tak ? nie wiem czy się nie mylę... Nie chce ta jechać.. jak o tym myśle aż mnie ścicska ; C Tata jest egoistą i nie mysli o uczuciach innych.. wgl. się mną nie zajmuje..wiem że mam 15 lat.. i wgl. ale taka prawda.. mama mi to powiedziała... już wcześniej zanim chcialam mieszkac z tata ale ja byłam jak omamiona. Proszę nie wiem co robić.. Nie chce taty skrzywdzić ; C Wywołuje na mnie presję.. chce zostać tu w polsce a nie tam.. Jak mam mu powiedziec wyraźnie żeby zrozumiał że cce zostać tutaj.. nie wiem co mam robić, na prawdę

Gość hmmmm mmm
dlaczego Tata chce, zebys wyjechala do Anglii? zebys byla blisko niego? bo mu Ciebie brakuje? czy mysli, ze masz tam lepsze szanse na ulozenie sobie zycia?