Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malej Ani

Problem ze snem w nocy

Polecane posty

Gość mama malej Ani

Witam Moja coreczka ma skonczone 4 miesiace i dalej czesto wstaje mi w nocy na jedzenie. Karmie ja piersią co 2 godziny zarowno w dzien jak i w nocy. Mala spi w kolysce obok naszego lozka i w nocy karmie ja na leząco. Zastanawiam sie, czy ona tak jest glodna czesto w nocy czy wymusza spanie obok mnie. Czy podanie kleiku rozwiaze problem? Jesli tak, to jaki kleik i ile go podac? Dodam, ze mala zalatwia sie raz na 3 lub 4 dni, wiec boje sie jej dac kleik ryzowy. Dzieki za odp.

Gość Miliana23
Jak karmisz piersią to jak chcesz dodać kleik? No chyba że odciągniesz do butelki pokarm.

domyślam się że karmisz piersią, a może spróbuj na wieczór przed "spaniem" podać jej mleko modyfikowane żeby się dobrze najadła ? moja córka nie najadała się dostatecznie od kiedy zaczełam karmienie mieszane i na noc dostawała mm przesypiała mi 4-5 godzin i z czasem dłużej, pozdrawiam

Gość ojtam ojtam
mój synek ma 27 m-cy od 7 m-ca życia nie je w nocy a i tak jest noc że kręci się co 2 godziny.. ten typ tak ma i tyle.

Ja nie musze sie domyslac ze karmisz piersia bo napisalas to wyraznie. Moim zdaniem podanie jej kleiku nic nie zmieni bo widocznie taka jej uroda i juz :) Moja corcia na piersi potrafila przespac od 20 do 4 i jak zaczelam dokarmiac ja w 6 miesiacu bo zaczela sie budzic jeszcze o 1wszej nic to niestety nie zmienilo:(

Gość mama malej Ani
Nawet jak dawalam malej swoje mleko w butelce, zeby sie bardziej najadla, to i tak wstawala po 2 godzinach. Kleik moge dac do swego mleka. No i probuje wlasnie dac jej mm na noc. Wczoraj dalam 1 raz, ale za bardzo jej nie smakowalo, plula, wiec przez sen wcisnelam jej tylko 60ml a potem dalam piers. Dzis sprobuje jej wiecej dac. To mnie pocieszyliscie, ze taka jej uroda.... Przeciez ja nie wytrzymam ciaglego wstawania co 2 godziny, a musze ja w koncu nauczyc spac w nocy w lozeczku...

Gość mama malej Ani
Slyszalam tez o tym, ze dziecko moze chciec do piersi i zeby w nocy dawac wode zamiast jedzenia, ale zastanawiam sie, czy ona jeszcze na to nie jest za mala. Ponoc jak dziecko konczy 6 miesiecy, to juz powinno przesypiac wiekosc nocy.

nauczy się, z małymi dziećmi tak już jest ale im starsze tym dłużej dają nam pospać :) proponuję z mm przez kilka dni na wieczór może odniesie skutek jak u nas

Gość elac
ela, to ty?

Gość ojtam ojtam
autorko wg mnie nic nie zdziałasz - karmisz piersią i dziecko czuje twoją bliskość a jak nawet jeść niebędzie głodne to i tak się będzie budziło bo będzie samotne i będzie płacz że ciebie niema.. ja bym może bardziej szła w smoczek niż w karmienie więcej - może to nie głód a potrzeba ssania i bliskości? spróbuj karmić np. co 4 - 5 godzin a jak się kręci wcześniej i chce jeść weź do siebie i daj smoczek.. jak się uda to potem dawaj smoczek w łóżeczku obok swojego łóżka a karm co 4 czy 5 godzin i potem wydłużaj tą przerwę

Gość ojtam ojtam
a tak wogóle 4 m-ce to jeszcze bardzo małe dziecko.. nie oczekuj zbyt wiele - mój ma 27 m-cy i nie przespałam do tej pory ani jednej nocy ciągiem..

Gość mama malej Ani
probowalam dac jej smoczek w kolysce, ale to nic nie pomagalo, tylko chciala do piersi jesc i przy niej zasnac. Nie oczekuje przespania calej nocy, ale nie chce wstawac co 2 godziny a czasem nawet czesciej! Niech choc te 3, 4 godziny przespi...

Gość elac
spróbuj jej stopniowo mieszać mleko modyf z własnym, a klęsk możesz dać kukurydziany

Gość moja cróka ma niespełna 10 mie
sięcy, a ja i tak budzona jestem przez nią co 1,5h dzieci cyckowe tak mają;)

Gość mama malej Ani
upppp