Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tpjg.dtkdm

Czy mozna???

Polecane posty

Gość tpjg.dtkdm

Hej, pytanie mam: Czy można tak poprostu oddać dziecko do domu dziecka? Tak bez podawania konkretnych przyczyn?

Gość tpjg.dtkdm
tzn zdaję sobie sprawę z tych wszystkich formalności, pozbawienia praw rodzicielskich itd. ale czy trzeba się jakoś z tego tlumaczyć czy wystarczy, że się powie że nie kocha dziecka czy cos w tym stylu..

pewnie wszystko zależy od wieku dziecka, nie znam się po prostu się domyślam, poza tym zawsze to lepsze niż porzucenie na śmietniku czy jeszcze coś gorszego

Gość tpjg.dtkdm
nie no, porzucenie na śmietniku nie wchodzi w grę to w końcu mały czlowiek... hmmmm.... ciekawe..

Gość heidiidieh
jesli jestes zdecydowana jesli nie kochasz dziecka i nie jestes dla niego dobra matka, zrob to ale zadbaj, zeby dziecko moglo byc adoptowane przez normalna kochajaca rodzine

Gość tpjg.dtkdm
sęk w tym, że ono ma 2,5 roku :( wiec obawiam się problemów....

Gość heidiidieh
przedtem radzilabym Ci skonsultowac sie z psychologiem - zeby miec pewnosc, ze podejmujesz decyzje naprawde swiadomie, a nie wyniku choroby, np. depresji

Gość Nasturtkkka
no wlasnie, musi byc to swiadowa decyzja. ktorej nie zrozumie wiekszosc osob i ty musisz z kolei zrozumiec wlasnie to...ze nikt cie nie bedzie wspieral. Wiesz, ze 2.5 letnie dziecko jest do matki przywiazane jak do nikogo innego? jestes autorytetem, calym swiatem. wiem co mowie bo mam dziecko w wieku wlasnie takim...nie chce cie pouczac, uswiadamiac, ale wiesz co chcesz zrobic?

Gość tpjg.dtkdm
wiem, ale później będzie jeszcze gorzej...

Gość tpjg.dtkdm
dzięki

Gość heidiidieh
jestem przeciwna zmuszaniu ludzi do milosci nawet do własnych dzieci wiadomo, ze dziecku zrujnujesz zycie, ale jesli u Ciebie mialoby miec gorzej zrob to - dla moze sprobuj dac sobie szanse? bo nie chce mi sie wierzyc, zeby osoba stabilna psychicznie chciala oddac dziecko ot tak, musi byc w Tobie jakies ogromne cierpienie daj sobie pomoc pomysl sobie, ze rana zostanie nie tylko w dziecku, w Tobie tez to do Ciebie bedzie wracac poszukaj pomocy dla matek

Gość upsssssdse
kolejna pożal się boże "mamusia" :( Żal dzieciątka

Gość okragła mama
stoisz na pewno przed trudna decyzja czy jestes tego pewna autorko absolutnie nie oceniam cie ale mozesz miec pozniej wyrzuty sumienia jestes na to przygotowana wez prosze pod uwage ze to juz nie noworodek moze przechodzisz chwilowy kryzys i stad ten pomysł pozdrawiam

Gość ssssjjjaaaa
tpjg.dtkdm Ale czemu chcesz oddać swoje dziecko tyle nosiłaś je pod sercem uczyłaś go wszystkiego on\ona kocha Cię bezgraniczną miłością i bezgranicznie Ci ufa czy wyobrażasz sobie jaką przykrość zrobisz temu dziecku kiedy będzie płakać za Tobą i pytać gdzie jest mamusia czemu nie oddałaś dziecka od razu po porodzie??? Idź lepiej do psychologa porozmawiaj z nim bo może to jakaś depresja żebyś później nie żałowała swojej decyzji. Mam nadzieję że zmienisz zdanie:)

Gość heidiidieh
ja tez mam nadzieje ze zmienisz zdanie i bedzuecie szczesliwi - dziecko i Ty skad jestes? w warszawie mozna uzyskac bezplatna pomoc psychologiczna, prawva tutaj http://www.tpd-maz.org.pl/images/ulotkaporady.pdf i powiedz: dlaczego? czy zdajesz sobie sprawe ze za iles tam lat dziecko moze Cie odnalexc i tez zapyta: dlaczego, mamo?

Gość heidiidieh
przepraszam podalam link troche nie na temat ale adres sie zgadza - ten osrodek swiadczy pomoc psychologiczna i prawna dla rodzin

w życiu różnie bywa, sama jestem mamą 3-latki i nie wyobrażam sobie życia bez niej, ale ... być może są ważne powody dla których musisz bądź chcesz to zrobić, pomyślałam jednak czy oddanie dziecka do adopcji to jedyne rozwiązanie, może ktoś z rodziny byłby w stanie zaopiekować się maluchem przez jakiś czas, dopóki nie poukładasz swoich spraw? może faktycznie rozmowa z psychologiem to dobry pomysł? czasem osoba trzecia widzi nasze problemy zupełnie inaczej z innej perspektywy wcale nie muszą wydawać się nie do przeskoczenia a Ty potrzebujesz tylko odrobiny wsparcia i pomocy w wybraniu odpowiedniego rozwiązania ? życzę Ci żebyś jednak nie musiała oddawać malucha i żeby wszystko poukładało się pomyślnie :)