Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolorowa Maskotka6

Jednooddzialowe przedszkole - co myślicie???

Polecane posty

Gość Kolorowa Maskotka6

Przedszkole z jedną grupą osób w wieku 2.5 - 6 lat - uwazacie to za dobry pomysł? Bo mam wątpliwości, ale trochę poczytałam i teraz juz sama nie wiem co o tym sądzić. Dla malucha dobrze, bo uczy się od starszych, dla starszego...? A z drugiej strony moze to dobrze ze takie normalne srodowisko zróżnicowane? Coś typu Montessori??

Gość ojtam ojtam
ja uważam że tak 2,5 - 4 lata to jeszcze ale 6? 5latki to już zerówka a 6 latki idą do 1 klasy więc bez przesady żeby 2,5 latek ma się bawić kiedy pani uczy przedszkolaków? przecież ich programy przedszkolne znacząco się rożnią - chyba że to ma być poprostu skupisko dzieci z którymi rodzicie nie mają co zrobic..

Gość fuomicii
ojtam...poczytaj o przedszkolach montessorianskich bo jak na razie tylko sie posmieszasz:O

Jako nauczycielka nigdy bym nie zapisała dziecka do takiej grupy - no chyba, że byłoby własnie 2.5 latkiem.

witam, ja mam przyjemnosc pracowac wlasnie w takim przedszkolu :-) pracowalam w takiej grupie przez 3 lata i jest to mozliwe! Wszystko zalezy od nauczyciela czy potrafi tak zroznicowac poziom zajec, zeby w ich trakcie nie nudzil sie 5 - 6 latek a 2,5 -3 latek sie zainteresowal! Dodam, ze jest to normalne przedszkole a nie montesorianskie. Wiadomo sa plusy i minusy takiej sytuacji - dlatego rodzic musi podjac decyzje wg tego na czym mu zalezy! Wiadomo dz mlodsze ucza sie od starszych, natomiast starsze ucza sie opiekunczosci, wyrozumialosci, cierpliwosci itp.

Gość kolorowa maskotka6
dziekuje za wypowiedzi nie jestem chyba jednak przekonana. wlasnie na pierwszy rok jestem za, ale martwi mnie ostatni -zerówka...