Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tuncia

jak sprawdzic czy dziecko było w ciąży bliźniaczej?

Polecane posty

Witam Mam 6 letniego syna z którym od początku mam niewielkie problemy. Przedewszystkim bardzo poźno zaczął mówić. Ostatnio kilka razy mi mówił coś ze był w brzuszku z braciszkiem. Jego braciszek jest 3 lata młodszy wiec mu tłumacze ze to nie możliwe a on sie upiera. Ktoś mi podpowiedział, że być może syn był w ciąży bliźniaczej. Jest to bardzo prawdopodobne bo mam do tego predyspozycje. To by wiele rzeczy wyjaśniało. Dlatego zastanawiam się czy można jakoś sprawdzić czy syn był w ciąży bliźniaczej? Czy są na to jakieś badania po latach?

Gość jasnowidz albo wróżka
Tylko oni

Gość co ty za historie sobie
wkrecasz???? i co lekarz na usg by nie wyczail ciazy blizniaczej?! to nie sredniowiecze. laska litosciiiii

Gość jasnowidz albo wróżka
Poprostu czasem tak się zasłania błędy wychowawcze. niektóre dzieci szczególnie chłopcy zaczynają później mówić. Ale autorka obwinia się że np za mało rozmawiała i to jej wina. to się nazywa przerzucanie odpowiedzialności:) Nikt z nas nie pamięta co było w brzuchu. Proponuje się zorientować czy nie poznał jakiś bliźniaków bo niektórzy mają wymyślonych przyjaciół a on wymyślonego brata.

Gość Nie taka mała
nie smiejcie sie, mógł na wczesnym etapie wchłonac blizniaka, to sie zdarza ponoc bardzo czesto i wielu ludzi ma w sobie inne geny. Podobno podczas roznych padan nt. przeszczepow itp. jak sie sprawdza genotyp roznych komorek, to u kilku procent ludzi zdarza sie, ze jakas czesc ciala jest genetycznie obca. Poza tym poczytajcie o wewnetrnych blizniakach sobie...

Gość bjbkjbjb
kiedy bylas na 1 usg w ciazy i lekarz widzial tylko 1 zarodek i na dalszych wizytach tak samo to nie masz mozliwosci sprawdzic czy na samym poczatku byly moze 2. poza tym co pozna mowa ma do tego? niektore dzieci mowia pozniej. moja corka w wieku 2, 5 roczku nie mowila wiele a inne juz krakaly jak najete ;)

Gość Autorko nie wydaje mi się
by dał się to obecnie jakoś sprawdzić ale jak cię ten temat bardzo ciekawi bo tak jak ktoś na początku napisał ..tylko jasnowidz. Czesm jest tak że zapłodnione zostają dwa jaja i jedno w dość wczesnym etapie się wchłania . W którym tygodniu miałaś pierwsze USG?

Gość Powiem tak------
To nie możliwe żeby TWÓJ SYN BYŁ W CIĄŻY BLIŹNIACZEJ.Jak już mógł być jednym z bliźniaków z TWOJEJ CIĄŻY BLIŹNIACZEJ. To ty byłaś w ciąży nie on. Ja pierniczę,ale sobie wkręcasz kobieto.

Gość brwblwblw
w jednym z odcinków dr house był taki przypadek, obejrzyj sobie to może coś ci to podpowie.

Gość może lepiej zacznij się
haha spytaj syna jakie dragi zażywa wygadując takie głupoty. Nie zdziwiło cię że tak bredzi?

Gość może lepiej zacznij się
o sorry, przeczytałam, ze syn ma 16 lat a nie 6 :)

Gość Kurka bez pazurka
Mój kuzyn jak miał właśnie 6 lat to opowiadał, że pamięta jak w brzuchu grał w piłkę z kolegami:D nie bierz sobie tak do serca tego co dziecko plecie:D

Gość spoko, mojej kolezanki
syn tez pamiętał, jak siedział w brzuchu u mamy i mu bigos na głowę leciał jak mama go jadła.

Gość Kobieto dzieci różne rzeczy
opowiadają, ale żeby dorosłe kobiety takie rzeczy opowiadały??? Zgroza... Ja mam starsze dziecko - syna z ciązy bliźniaczej. Drugie dziecko na dość wczesnym etapie ciąży wchłonęło się, nie przetrwało. Z synem wszystko w porządku i nic nie opowiada o braciszku, czy siostrzyczce. Ma młodszą siostrę i pamięta, jak byłam z nią w ciąży i zupełnie normalnie się do tego odnosi.

Gość No jak to , niech idą
Autorko twój syn pewnie jest przywiązany do młodszego brata i sądzi że razem z nim pojawił się na świecie że jest od zawsze odkąd on pamięcią sięga więc pewnie od samego początku :). Dzieci jak już to opowiadają niestworzone rzeczy tyczące się poprzedniego życia (jak ktoś w to wierzy) ale nie że w brzuchu siedział z bratem bliźniakiem którego nigdy apropos nie było widac na USG.

a ja ci powiem tak zajmowalam sie kiedys 2 dzieci 8 i 5 lat i ta 5 latka zawsze mowila ze byla w brzuszku z bratem , ale brat wyszedł wczesniej bo mu sie nudziło a ona została i sie jeszcze troche bawiła, ale potem mama i tata i brat ja zaczeli wolac i ona wyszła :D