Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika00

romantyczny film o miłości z lat 90tych. zna ktoś tytuł? proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość kika00

kojarzy mi się dwójka młodych ludzi którzy byli w sobie zakochani jednak na przeszkodzie stali rodzice. była to zakazana miłość. dziewczyna pewnego dnia musiała wyjechać. pamiętam jak stała ona w pociągu a chłopak trzymał ja za rękę. kiedy pociąg zaczął jechać on biegł za nim. pamiętam jeszcze że w którejś ze scen dziewczyna miała biała sukienkę w czarne kropki chyba opadające na ramiona . film z lat 90 tych. wiem że to mało szczegolow ale może komuś się coś skojarzy.

Kojarzy mi się też taka scena z pociągiem jak napisałaś ale tytułu filmu nie pamiętam.

Gość kika00
nie. to nie ten film. film w sumie mógł powstać na przełomie lat 80 - 90 tych. coś mi się jeszcze kojarzy z torami. nie pamiętam już czy oni się na nich całowali czy bzykali ale na pewno coś z torami było.

Coś mi świata z taką sceną. Wydaje mi się że to był jakiś Polski Flm z Joanną Trzepocińską. Ale gorzej z tytułem.

Gość kika00
nie :) to nie polski film. jakiś amerykański :)

Gość pociąg do hollywood
to był

Gość z moich obserwacji
jeśli z Trzepiecińską to "Nad rzeką ktorej nie ma" Z młodziutkim Markiem Bukowskim czyli Gawryła z Na dobre i na złe :) Faktycznie miała sukienkę w kropki i była scena przy pociągu. Ale tam nie było zakazanej miłości przez rodziców. Ona jako studentka przyjechała do małego miasteczka

Gość kika00
nie. to chyba też nie pociag do hollywood.

Gość z moich obserwacji
pociąg do Hollywood był polski z młodą, gołą Katarzyną Figurą :)

To też właśnie taka scena mi się gdzieś w pamięci kojarzył. Ale film był bardzo fajny. Takie sceny zostają gdzieś w ludzkiej pamięci.

Gość kika00
Kurcze. no szkoda że nikomu się nic nie kojarzy ,bo chętnie bym oglądnela ten film :)

Wiesz dużo jest fajnych filmów o podobnej tematyce. Które zostały zapomniane a chciało by się obejrzeć.

Gość kika00
tylko że ten mi zapadł najbardziej w pamięci. miałam chyba wtedy z 5 lat jak leciał ten film. rodzice zawsze mi zabraniali oglądać tego filmu ze względu na wiek. także nigdy nie oglądnelam go sobie od początku do końca.

Gość jiojio
idz na filmweb, tam na pewno ktos ci pomoze

Ale wiesz Co??!! Na Chomiku czasem są miłośnicy takich filmów. Którzy być może przypomną sobie tytuł tego filmu. Być może i też będą mieć taki film na swoim chomiku.

Gość kika00
ale tam się chyba trzeba zalogowac

No niestety trzeba. Ale jest tam dużo zapaleńców filmowych i mają dużo filmów jak i seriali o rożnej tematyce.

Gość z moich obserwacji
a jesteś pewna że to film z lat 90? Czy po prostu wtedy go widziałaś? Bo coś ta kiecka w kropki bardziej mi lata 50 przypomina :) Może chodzi ci o Rzymskie wakacje z Audrey Hepburn?

Gość kika00
Hmmm.. nie no. lata 50 to chyba nie były :) ale w tym filmie jest ten wątek o którym pisałam?wszystko co napisałam się zgadza w tym filmie?

Gość z moich obserwacji
no w pewnym sensie tak, bo bohaterka jest księżniczką, zakochuje sie tam w Rzymie, ale nie przyznaje się facetowi, że jest księżniczką na wakacjach i nie "wolno" jej się ot tak zakochiwać. Wakacje kiedyś się kończą a miłość kwitnie. Szczegółów tak bardzo nie pamiętam :)

Gość kika00
nie nie.. to nie to. to byli zwykli szarzy ludzie.młodzi. zakochali się w sobie. ogromną miłość.

Kiedyś oglądałem film Miłość w rytmie Disko. Nie wiem z jakich lat ten film jest ale może to On

Gość no to skoro wielka miłość
i przeciwni rodzice to jeszcze Romeo i Julia zostaje :D

Gość no to skoro wielka miłość
w ten nowoczesnej wersji oczywiście