Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabłuszko2222

zbliża sie poród ?

Polecane posty

Gość jabłuszko2222

hej. Od kilku dni mam silny kaszel. Jestem w 38 tygodniu ciazy. Od rana mam bole jak na okres a od tygodnia ból w pachwinach, drętwieją mi nogi. Czy to może oznaczać zbliżający sie poród czy te bole może powodować ten uporczywy kaszel ?

Gość jabłuszko2222
do tego silny ból piersi od 2-3 dni :( czy to może być zbliżający sie poród ? ktoś tak miał? nie chce rodzic podczas choroby i tak silnego kaszlu

Gość zxzx
A co twój gin na to?

Gość jabłuszko2222
wizyte mam 15 stycznia jeśli zdarze. byłam u rodzinnego to tylko antybiotyk mam brać i siedzieć w domu.

Gość zxzx
A nie możesz sie skonsultować telefonicznie? Kaszel moze powodować bóle brzucha.

Gość zxzx
a co do porodu to wybierz się na ktg -jeśli to skurcze to wyjdą na wykresie i wszystko będzie jasne.

Gość A jesteś zarejestrowana
Może to być objaw porodu ale nie musi. Lekarz najlepiej oceni a czop Ci już odszedł? Ja takie objawy miałam mniej więcej dwa tygodnie przed porodem. W dzień porodu bolały mnie bardziej plecy a skurczy od rana nie miałam wcale za to w nocy się zaczęło, zwracaj uwagę na ich regularność.

Gość jabłuszko2222
kręgosłup boli mnie przy tych skurczach jak na okres. A co do czopa to jakieś 3 dni temu zauważyłam taki jakby "glutek " o jasno żółtym zabarwieniu ale bez krwi. Nie wiem czy to to ale nic więcej nie zauważyłam. To jest moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia jak to może wygladac :/

Gość spokojnie......
ja miałam takie objawy miesiąc przed porodem.

Gość zxzx
KTG zrób!

Gość A jesteś zarejestrowana
Czyli cierpliwości. Choć nie pociesze Cię bo ten okres wydawał mi się najgorszy z całej ciąży. Każdy skurcz był podejrzany, bo może to już a czop u mnie był w dużych ilościach ale też taki żółty. Ale jak coś Cię będzie niepokoić to jedz do szpitala, lepiej dmuchać na zimne.

Gość zxzx
U mnie drugi poród zaczął się od regularnych, bezbolesnych twardnień brzucha, wcześniej pojawiła się odrobina gęstego śluzu z krwią.

Gość jabłuszko2222
aha. Z jednej strony to chciałabym już ale z drugiej wolała bym jeszcze poczekać. Zrobię ktg jak tylko będzie taka możliwość i tyle :/

jedz na ktg bo kaszel powoduje skurcze macicy i moze przyspieszyc porod... lepiej zeby obejrzal cie specjalista

Gość jabłuszko2222
i mały taki mało ruchliwy dzisiaj :( pewnie sobie wkręcam już z tego wszystkiego :/